Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 mei 2018

Werken Expresweg, Vrijetijdsmarkt, Memorial Day

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Onze activiteitenkalender is naar goede gewoonte bijzonder goed gevuld! Hou ondertussen zeker ook rekening met de wegenwerken op de Expresweg en de trajectcontrole in de Desselgemseweg en Wortegemseweg.

Op Pinkstermaandag 21 mei zijn de stedelijke diensten gesloten. Toch iets aanvragen? Dat kan 24/7 op het e-loket!


Heraanleg Expresweg vanaf 28 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in de komende tijd de Expresweg tussen de rotonde aan de Biest en de Henri Lebbestraat. Op dinsdag 28 mei starten de voorbereidende werken. Vanaf 4 juni beginnen de effectieve werken. In de eerste fase werkt de aannemer richting E17, in de tweede fase richting Gentseweg. Het einde van de werken is gepland voor eind augustus. 

Lees verder...


Vacature ploegbaas stedelijke werkplaats

We zijn op zoek naar een ploegbaas voor de stedelijke werkplaats. Je stuurt de medewerkers van de ploegen gebouwen, feestelijkheden en verkeer aan. Je bereidt de opdrachten voor en zorgt een goede werkplanning. Solliciteren kan tot 11 juni.

Lees verder...


Zitdagen belastingen in mei en juni

Binnenkort valt de belastingbrief in de bus en die invullen is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom kan je voor hulp terecht bij de FOD financiën in mei en juni.

  • In mei iedere werkdag van 9.00u. tot 12.00u.
  • In juni iedere werkdag doorlopend van 9.00u. tot 15.00u.

Lees verder...


Vrijetijdsmarkt met 60 Waregemse verenigingen | zaterdag 2 juni

De Zuiderpromenade en het Boekenplein zijn op zaterdag 2 juni even hét epicentrum voor sport, cultuur en vrije tijd in Waregem. We toveren de Zuidboulevard om tot een heuse interactieve belevingssite. Maar liefst 60 Waregemse verenigingen en organisaties laten zich er van hun beste kant zien. En dan zijn er ook nog - hou je vast - de Zwemloop, Home Made Markt, boekenverkoop, workshops en optredens. Je komt er ogen en handen te kort! 

Lees verder...


Vrijwilligers gezocht voor Kinderstad én Waregem Zingt & Rockt

Steek een handje toe op Waregem Kinderstad
Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is er weer dat jaarlijkse kinderparadijs rond de stadionvijvers: attracties, workshops, animatie... We zijn hiervoor nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers (minimumleeftijd 15 jaar) om de kinderattracties te bemannen. Lees verder...

Voorzangers Waregem Zingt & Rockt | za 30 juni 
Voor het meezingspektakel tijdens Waregem Zingt & Rockt zoeken we naar voorzangers, mensen die van op het podium het hele publiek aanzetten om mee te zingen. Er zijn geen vereisten: jong of oud, man of vrouw, douchezanger of geschoolde stem... iedereen is welkom. Inschrijven kan via flore.deman@waregem.be.


Inrijden fietsroute Lost Trails (57 km) | dinsdag 22 mei

Op dinsdag 22 mei wordt de fietsroute Lost Trails (Waregem-Oudenaarde-Waregem) officieel ingereden. Deze fietsroute werd gecreëerd naar aanleiding van de herdenking van WO I.
Vrij starten is mogelijk tussen 9.00u. en 11.00u. aan dienstencentrum Het Gaverpeirdje. Om 10.00u. kan je starten met een begeleider die je wegwijs maakt. Inschrijven daarvoor is wel verplicht via daguitstappen@waregem.be

Lees verder...


Trajectcontrole sinds 15 mei

Sinds 15 mei zijn de camera's van de trajectcontrole in Waregem opgestart. In de Desselgemseweg en de Wortegemseweg controleren ze vanaf dan op snelheid. De camera's die aan het op/afrittencomplex van de E17 staan, zijn er vooral voor de veiligheid.

Lees verder...


Gratis infosessies brandveiligheid

Wil je concrete tips en info over de brandveiligheid van je woning en goede rookmelders? Er zijn nog twee gratis infoavonden rond brandveiligheid.

  • donderdag 24 mei (raadzaal stadhuis - 19.00u.)
  • maandag 28 mei (Kernelle/Klokhuis - 19.00u.)

Je kan er ook rookmelders kopen èn ze gratis laten installeren in je huis!

Lees verder...


Plechtigheid Memorial Day | zondag 27 mei

De American Overseas Memorial Day Association herdenkt de gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Zoals elk jaar is er ook in Waregem een plechtige herdenking op Memorial Day. Traditioneel hoor je er het gedicht In Flanders Fields en het Amerikaanse volkslied. Verder houden enkele  leden uit de Belgische en Amerikaanse civiele en militaire wereld een toespraak. Een Belgische muziekkapel speelt de nationale volksliederen. Tenslotte maken enkele militaire vliegtuigen een overvlucht tijdens de ceremonie.

Lees verder...