Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 mei 2018

Te strenge richtlijnen voor influencers? Misschien, maar wel goed dat er afspraken komen

Te strenge richtlijnen voor influencers? Misschien, maar wel goed dat er afspraken komen
Richtlijnen voor influencers en de (verdoken) reclame op sociale media. Ons land loopt jaren achter op de rest én moet die dan snel weer intrekken. Een rondje sectorgesprekken moet een nieuwe versie opleveren. "Richtlijnen zijn goed, maar dit gaat van nul naar honderd."
Lees verder

N-VA zit gewrongen met Israëlisch-Palestijnse kwestie: "Ambassadeur was tenminste duidelijk"
Moest de Israëlische ambassadrice in België een tik op de vingers krijgen van onze buitenlandminister Didier Reynders (MR)? Regeringspartij N-VA vindt van niet, maar de partij zit vooral zelf gewrongen met de kwestie.
Lees verder

Islamitische vastenmaand ramadan gaat vandaag van start
De islamitische vastenmaand ramadan begint vandaag. Dat meldt de Moslimexecutieve (EMB). Voor een deel van de moslimgemeenschap die zich baseert op andere gegevens, startte de ramadan gisteren al.
Lees verder

Hoe bezorgd moeten we zijn over het groeiend aantal schermen bij kinderen?
Een tienjarige met een eigen tablet. In Vlaanderen is daar niets vreemds aan. Meer dan de helft van de kinderen blijkt inmiddels zelf zo'n toestel te bezitten. "Je vindt geen betere babysit."
Lees verder

Wetenschappers verzetten zich tegen Vlaams geld voor militair onderzoek
Een delegatie van Vlaamse onderzoekers staat vandaag op de stoep bij Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) omdat ze niet willen dat er opnieuw overheidsgeld gaat naar militair onderzoek. Muyters, op missie in Canada, zegt dat hij het advies van het Vredesinstituut afwacht voor hij de knoop definitief doorhakt.
Lees verder

Hoezo, barbaars? Bomen langs snelweg kappen komt de natuur net ten goede
Er worden naast Vlaamse wegen dubbel zoveel hectare bomen en struiken afgezaagd als drie jaar geleden. Buurtbewoners en passanten maken zich meer dan ooit zorgen. "Begrijpelijk, maar het komt de natuur net ten goede", vindt Agentschap Wegen en Verkeer. Al kan het volgens Natuurpunt beter.
Lees verder

N-VA beschuldigt prins Laurent van fraude
N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
Lees verder

Chauffeurs De Lijn staken: hier ondervindt u vandaag hinder
De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet, waardoor er wel bussen en trams zijn uitgereden. Een overzicht van de hinder.
Lees verder

Hinder bij De Lijn in heel Vlaanderen door vakbondsacties
De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. Dat meldt de vervoersmaatschappij. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet, waardoor er wel bussen en trams zijn uitgereden.
Lees verder

Burgemeester van Molenbeek wil klacht neerleggen tegen journaliste van Fox News
De burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, zal morgen op de gemeenteraad vragen om klacht in te dienen tegen de Engelse journaliste en columniste Katie Hopkins van de televisiezender Fox News. Volgens Schepmans heeft Hopkins zich schuldig gemaakt aan laster tegenover haar gemeente. Dat schrijven La Dernière Heure en de kranten van SudPresse vandaag.
Lees verder

Parket in beroep: proces kasteelmoord moet worden overgedaan
Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft beroep aangetekend tegen de straffen van de veroordeelden in de zaak van de kasteelmoord. Het hele proces moet overgedaan worden.
Lees verder

Donorkind looft beloning uit om vader te vinden, zelfde bedrag als wat haar ouders voor haar betaalden
Donorkind Stéphanie Raeymaekers wil 417 euro betalen aan wie de ultieme tip heeft in de zoektocht naar haar vader. "Dat is exact evenveel als wat mijn ouders hebben betaald om mij te krijgen."
Lees verder

Staking bij De Lijn: "Mensen worden voor de keuze geplaatst: dagelijks urenlang pendelen, of ontslag nemen"
Tot en met zondag leggen de socialistische en liberale vakbonden bij De Lijn het werk neer. Ze protesteren tegen de hervormingsplannen die het bedrijf performanter moeten maken. De christelijke vakbond ACV staakt niet mee. Volgens sommigen omdat er garanties zijn gegeven.
Lees verder

Geen waterschaarste meer: overheid rekent ook op u
Auto's mochten niet meer gewassen worden, zwembaden niet bijgevuld en boeren zagen hun gewassen voor hun ogen verkommeren. Vorige zomer was bijzonder droog. Om beter voorbereid te zijn op een nieuwe waterschaarste, heeft de drinkwatersector een actieplan opgesteld.
Lees verder

Alle 19 verdachten van diamantroof Brussels Airport vrijgesproken bij gebrek aan bewijs
De Brusselse correctionele rechtbank heeft alle 19 verdachten van de diamantroof op Brussels Airport vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.
Lees verder

Wie sociale woning wil, zal geen aanbod meer mogen weigeren
Wie op de wachtlijst staat voor een sociale woning zal zijn plaats op die lijst verliezen als hij een aangeboden woning zonder gegronde reden weigert. Dat voorstel wil Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) nog voor de zomer op de Vlaamse ministerraad brengen. Momenteel verliest een kandidaat zijn plaats pas na twee ongegronde weigeringen.
Lees verder

Hervorming van academiejaar stap verder weg
Het academiejaar zal in de toekomst, als het van de UGent afhangt, niet al op 1 september starten. De Onderwijsraad van de universiteit heeft zich uitgesproken tegen een hervorming van het academiejaar. Vorige week nog keerden studentenvertegenwoordigers van de KU Leuven zich tegen zo'n herziening. 
Lees verder

Roze Aktiefront-pionier Yvan Brys: "Ik vrees dat de homobeweging opnieuw bang wordt"
Met het Roze Aktiefront, "een militante organisatie die de macht uitdaagde in de geest van mei '68", was Yvan Brys (PVDA) een pionier van de Vlaamse holebi- en transgenderbeweging. Op de Dag tegen Homofobie en Transfobie.
Lees verder

Planbureau: Europese energiedoelstellingen halen kost ons 29 tot 44 miljard extra
Om te voldoen aan de Europese energiedoelstellingen zal ons land van 2020 tot 2040 29 tot 44 miljard extra moeten investeren in nieuwe manieren om elektriciteit op te wekken. Dat heeft het Federaal Planbureau berekend.
Lees verder

Landing sociaal conflict Brussel Airlines nog niet ingezet
De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn er dus niet in geslaagd om na een marathonvergadering van meer dan 15 uur tot een akkoord te komen. "De timing zit verkeerd, maar we onderhandelen voort."
Lees verder