Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 mei 2018

Tablets, het nieuwe kinderspeelgoed

Tablets, het nieuwe kinderspeelgoed
Ruim de helft van onze kinderen heeft een eigen tablet. De snelheid waarmee onze jeugd 'digitaliseert' maakt ouders onzeker.
Lees verder

Vlaams Parlement is hard voor Israël én Hamas

Het Vlaams Parlement veroordeelt het recente geweld aan de grens tussen Gaza en Israël en vraagt om een onderzoek. De resolutie is hard voor Israël én Hamas. Groen en SP.A onthielden zich.

Lees verder

'Yanny' of 'Laurel', wat hoort u?

Op Twitter circuleert een geluidsfragment van vier seconden, waarin tweemaal hetzelfde woord te horen is. Luisteraars zijn in twee kampen verdeelt, mensen die 'Yanny' horen, en anderen die overtuigd zijn dat het 'Laurel' is.

Lees verder

Burgemeester Molenbeek heeft het gehad met Fox News

Françoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek wil een klacht neerleggen tegen Katie Hopkins, de journaliste van Fox News die in korte tijd twee keer Molenbeek een jihadihoofdstad noemde.

Lees verder

Onweer veroorzaakt veel schade in ruime omgeving van Luik

Hevige regen en fel onweer hebben woensdagavond veel schade veroorzaakt in het centrum en de omgeving van Luik.

Lees verder

N-VA beschuldigt Laurent van gesjoemel
Van de viering van de Beroepsvereniging van Frituuruitbaters tot een bezoekje aan een dierenasiel in Ninove: het staat allemaal in het activiteitenverslag van prins Laurent. Maar volgens de N-VA heeft Laurent dit jaar een 'valse activiteitenaangifte' ingediend.
Lees verder

Grote hinder bij De Lijn in heel Vlaanderen

Door een staking rijden niet alle bussen van De Lijn vandaag. Bussen blijven binnen in Antwerpen, Gent, Limburg en Vlaams-Brabant.

Lees verder

Michel dient De Wever van antwoord

Premier Charles Michel is het oneens met uitspraken van N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. 'De EU is meer dan een verdrag', zegt hij.

Lees verder

Kasteelmoord krijgt nieuw proces voor hof van beroep

Het parket van West-Vlaanderen heeft beroep aangetekend tegen de straffen voor de vier veroordeelden in de zaak van de Kasteelmoord. Het hele proces wordt overgedaan voor het hof van beroep.

Lees verder

Kotstudenten drinken meer dan thuiswoners

De meeste studenten houden hun drugs en alcoholgebruik onder controle, maar één op de tien bingedrinkt wekelijks.

Lees verder

Antwerpse strijd op Europees niveau

De strijd om de Antwerpse sjerp kan je overal uitvechten, bewijzen Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V). Vandaag knokken ze tegen een blauwe achtergrond met gele sterren. 'Wie zijn neus ophaalt voor Europese middelen, moet niet tegelijk jubelen dat de Europese Investeringsbank 1 miljard euro leent voor Oosterweel.'

Lees verder

Cardioloog Brugada kiest voor Bart Tommelein

Op de gemeenteraadslijst van Open VLD van Oostende staat de opvallende naam van Pedro Brugada. Dat melden VTM en VRT. Hij kwam al eerder op in Lede en verhuist nu naar Oostende.

Lees verder

Geen last van racisme, wel van bureaucratie

Asielzoekers die in ons land verblijven, hebben vooral problemen met de complexiteit van de procedures. Dat blijkt uit een Europese bevraging. Ze willen zich naar de geldende waarden en normen schikken, maar ervaren vaak wantrouwen van de Belgen, ook op de woon- en arbeidsmarkt.

Lees verder

18 verdachten diamantroof Zaventem vrijgesproken, uitspraak over hoofdverdachte uitgesteld

De Brusselse correctionele rechtbank heeft 18 verdachten van de diamantroof op Zaventem uit 2013 vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Het dossier van Marc Bertoldi, die het brein zou zijn achter de overval, wordt later behandeld.

Lees verder

Kind van drie jaar komt om bij politieachtervolging

Een kind van drie jaar is afgelopen nacht omgekomen bij een verkeersongeval met een busje. Het voertuig sloeg op de vlucht voor een politiecontrole, werd kilometers achtervolgd om uiteindelijk nabij Nimy-Maisières, bij Bergen, te botsen. In het busje zaten 26 volwassenen en drie kinderen.

Lees verder

Schauvliege opent jacht op drinkwaterverspillers

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil deze zomer, na de problemen vorig jaar, extreem drinkwatertekort vermijden. Wie bij schaarste slordig omspringt met kraantjeswater, zal streng gestraft worden.

Lees verder

Rood licht voor hervorming academiejaar UGent
De Onderwijsraad van de UGent heeft een negatief advies uitgebracht over de hervorming van het academiejaar. Deze middag stond daarover een stemming gepland.
Lees verder

Waarom jongeren gaan trollen

Volgens een enquête over mediagebruik bij jongeren slaat de jeugd online massaal aan het 'trollen'. Rebellie tegen de bestaande orde of een vorm van cyberpesten?

Lees verder

Rutten: 'Bart, jong, zet die plaat af'

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is kritisch over de recente uitspraken van haar collega-voorzitter Bart De Wever (N-VA). 'Telkens als wij een stap vooruit zetten, zet hij er twee achteruit.'

Lees verder

Scouts Vlaanderen hakt knoop door: leiding mag liften, leden niet

Liften. Heerlijk avontuurlijk én goedkoop. Maar voor de Scouts en Gidsen Vlaanderen was het verboden. Zowel voor de 70.000 leden als voor de 12.000 leden van de leiding. Daar werd lang over gezeurd. Nu is er een nieuwe regeling. De leiding mag, maar altijd per twee. De leden mogen nooit.

Lees verder