Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 mei 2018

Salah Abdeslam niet in beroep

Salah Abdeslam niet in beroep

Salah Abdeslam legt zich neer bij zijn veroordeling tot 20 jaar cel wegens poging tot moord in een terroristische context. Dat bevestigt zijn advocaat Sven Mary aan De Standaard. 'Het is de uitdrukkelijke wens van mijnheer Abdeslam zelf om geen beroep aan te tekenen. Voor de rest heb ik daar geen commentaar over', aldus Mary.

Lees verder

VUB verdedigt lezing Theo Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft morgen een lezing aan de VUB. Een jaar geleden werd zijn lezing afgeschaft uit veiligheidsoverwegingen, maar nu roept de rector studenten en personeelsleden op om de vrijheid van meningsuiting te vrijwaren.

Lees verder

Groen Oostende strikt Dorian van der Brempt

Cultuuricoon Dorian van der Brempt is kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende.

Lees verder

Zeiljacht komt in de problemen voor Belgische kust

Een Sea King heeft maandagmiddag twee van de drie opvarenden van een gekapseisd zeiljacht uit zee gered. De derde persoon werd door de kustwacht in veiligheid gebracht.

Lees verder

Slachtoffer van aanslagen Zaventem op MR-lijst in Ukkel

Walter Benjamin, één van de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven van Zaventem in maart 2016, krijgt de 39ste plaats op de MR-lijst in Ukkel voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de partij maandagavond bevestigd.

Lees verder

Eerste vriendin van Superman overleden

Margot Kidder, de Canadees-Amerikaanse actrice die Lois Lane speelde in de vier Supermanfilms van de jaren zeventig en tachtig, is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. Een doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

Lees verder

Burgemeester Brussel wil imamschool Grote Moskee enkel sluiten op verzoek van federale regering

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten. De enige voorwaarde is dat premier Michel om de sluiting zou vragen, en dat die deel zou uitmaken van een gecoördineerde actie.

Lees verder

Geertrui Windels, vrouw van Herman Van Rompuy, opnieuw kandidaat-provincieraadslid

Aftredend Vlaams-Brabants provincieraadslid Geertrui Windels, de vrouw van gewezen EU-president Herman Van Rompuy, is bij de komende provincieraadsverkiezingen opnieuw kandidaat voor CD&V in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde.

Lees verder

'Schaf vijf van de zes parlementen af'
Groen-fractieleider Kristof Calvo hertekent de Belgische politiek. Eén nationaal parlement met regionale kamers moet volstaan.
Lees verder

Antwerpen hoofdstad van de files
De files blijven zich maar uitbreiden, zowel in tijd als in ruimte. Dat toont de nieuwste 'traagheidsindex'. Antwerpen verstevigt zijn dominantie in de statistieken.
Lees verder

Bourgeois: 'Ingrijpen Israëlisch leger totaal onaanvaardbaar'

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) veroordeelt het 'totaal onverantwoordelijk gedrag' van het Palestijnse Hamas bij het bloedbad aan de grens tussen Gaza en Israël. Dat het Israëlische leger tientallen mensen doodschoot, noemt Bourgeois echter 'buiten alle proportie'.

Lees verder

Israëlische ambassadrice in België over gestorven Palestijnen: 'Allemaal terroristen'

De Israëlische ambassadrice in België, Simona Frankel, heeft een interview gegeven aan de Franstalige openbare omroep RTBF. Daarin zegt ze onder andere dat de doden die gisteren vielen bij rellen aan de grens met de Gaza-strook 'allemaal terroristen' waren. Op de dodelijkste dag in het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds de oorlog in 2014 vielen gisteren 55 dodelijke slachtoffers, onder wie ook 8 kinderen.

Lees verder

Waarom statiegeld voor de N-VA het nieuwe energiepact is

Voor een N-VA-bocht over het statiegeld op blikjes is het te vroeg. Toch zou een weloverwogen toegift passen in de electorale strategie van de partij.

Lees verder

Kunt u morgen op het openbaar vervoer rekenen?

Hinder is vaste prik bij een betoging tegen het regeringsbeleid. Maar kunt u nog op het werk geraken? Neemt u de bus, dan weet u dat morgenvroeg. De trein is allicht een beter idee.

Lees verder

Te veel fijn stof: 'Beperk inspanningen'

Jonge kinderen, ouderen en andere risicogroepen doen vandaag en morgen best geen grote lichamelijke inspanningen. De concentratie fijn stof piekt in de lucht.

Lees verder

Groen en CD&V eisen optreden van premier Michel tegen Israëlische ambassadrice

Premier Charles Michel (MR) moet de Israëlische ambassadrice Simona Frankel op het matje roepen. Dat vragen parlementsleden van Groen en CD&V. De SP.A noemt de uitspraken van de ambassadrice 'onbegrijpelijk'. Die verklaarde dinsdagochtend dat de doden - ook kinderen - die maandag vielen bij rellen aan de grens met de Gazastrook, 'allemaal terroristen' waren.

Lees verder

Vragen die je niet aan moslims mag stellen tijdens de ramadan

Woensdag begint de ramadan, een periode waarin moslims een maand lang overdag vasten. Gelovigen krijgen vaak steeds dezelfde vragen van niet-moslims. 'Je mag toch wel drinken?'

Lees verder

Protest tegen 'racistisch discours' Francken aan VUB

Linkse jongeren protesteren tegen de komst van staatssecretaris Theo Francken aan de VUB. Voorlopig zonder incidenten. Ze willen wel spandoeken de aula binnen smokkelen.

Lees verder

'Inhoud primeert boven politieke kleur'

De UGent wil meer inspraak in de keuze van de vier vertegenwoordigers die de Vlaamse regering naar de raad van bestuur van de universiteit stuurt.

Lees verder

Kopstuk Islam-partij vecht ontslag MIVB aan

Redouane Ahrouch, de man achter de omstreden partij Islam, stapt naar de arbeidsrechtbank om zijn ontslag bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aan te vechten.

Lees verder