Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 mei 2018

Rijbewijs van chauffeur ongeval Kortenberg ingetrokken

Rijbewijs van chauffeur ongeval Kortenberg ingetrokken
Het rijbewijs van de chauffeur die het ongeval in Kortenberg veroorzaakte, is ingetrokken. Hij zal eerst een bekwaamheidstest moeten afleggen vooraleer hij ooit weer met de wagen mag rijden. Ook zijn medische rijgeschiktheid wordt onderzocht. Dat heeft Sarah Callewaert van het Leuvense parket...
Lees verder

De Block: "Principeakkoord over sancties voor bedrijven voor re-integratie langdurig zieken"
Er is binnen de regering een principeakkoord over de re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer, en daarbijhorende sancties. Dat zegt een woordvoerder van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. N-VA reageert tevreden op het principeakkoord.
Lees verder

"Wie niet in crisis gaat, krijgt minder aandacht"
De opvoeders van kinderen met gedragsproblemen staken. Er zijn te weinig opvoeders en te veel gedragsproblemen en de kinderen worden daar de dupe van. "Wij hebben rust na het werk. Zij wonen hier."
Lees verder

Kris Peeters: "Misschien had De Wever een minder sterk momentje?"
Ook de N-VA-ministers moeten in het belang van de economie tot eind 2019 doorgaan. Dat zegt CD&V-vicepremier Kris Peeters op Radio 1 in een reactie op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die stelde dat de "dash" wat uit de federale regering is. De verhuis naar Antwerpen was geen zet tegen De Wever, zo...
Lees verder

DISCUSSIE. Mag bpost extra geld vragen als u wilt dat de postbode elke dag langs uw brievenbus passeert?
De postbodes van bpost zullen vanaf 2019 niet meer dagelijks lang elke brievenbus passeren. Bpost-topman Koen Van Gerven wil de tarieven differentiëren: wie zijn brief in één dag geleverd wil hebben, moet meer betalen. Dat zegt hij in interviews met De Tijd en De Morgen.
Lees verder

Charles Michel (MR): "Als De Wever (N-VA) premier wil worden dan is dat vooral amusant"
Premier Charles Michel heeft zaterdag met ironie gereageerd op de verklaringen van Bart De Wever die niet uitsluit dat hij in 2019 de federale regering zal leiden als dat is om de leiding te nemen van een confederale kanteling. Hij nodigt De Wever uit om niet te snel te gaan.
Lees verder

Jeugdvriend (26) van vermoorde kapster (24) opgepakt
In het onderzoek naar de moord op Julie Quintens uit Tienen is een 26-jarige man opgepakt, dat meldt Het Laatste Nieuws, het nieuws werd nog niet bevestigd door het parket. Verschillende buurtbewoners in Boutersem waren getuige van een huiszoeking bij de man thuis, die vond gisterenavond al plaats.
Lees verder

Wouter Beke: "Als provincie Limburg verdwijnt, neemt Antwerpen alles over"
"Wie onze provincie weg wil, moet vooral op N-VA stemmen. CD&V zal nooit aanvaarden dat de provincie Limburg wordt afgeschaft." Dat zeggen CD&V-voorzitter Wouter Beke en zijn provinciale evenknie Steven Matheï.
Lees verder

Uw dokter moet ook zichzelf verzorgen: orde der artsen schrijft werk-privébalans in deontologische code
Een goede dokter zorgt ook voor zijn eigen gezondheid. Dat staat in de nieuwe deontologische code van de Orde der Artsen. Die vermeldt voortaan ook de plicht om te streven naar evenwicht tussen werk en privé. "Wie anderen goed wil verzorgen, moet dat ook met zichzelf doen."
Lees verder

Is de eerste legale kwekerij voor cannabis straks een feit?
Vijfduizend kilo cannabis per jaar produceren, en dat op een volledig legale manier. Het is de droom van twee Vlaamse ondernemers die in Limburg een kwekerij voor medicinale cannabis uit de grond willen stampen. Vooralsnog is die kweek illegaal, en daarom werkt minister van Volksgezondheid Maggie...
Lees verder

Twee Belgen gaan door naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd
De twee Belgische kandidates Charlotte Wajnberg en Marianne Croux gaan door naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Dat heeft juryvoorzitter Arie Van Lysebeth zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

Bpost onder vuur voor hervorming: "Dagelijkse postbedeling afschaffen? Dat is onwettelijk"
Koen Van Gerven, de CEO van Bpost, heeft opnieuw kwaad bloed gezet bij de vakbonden. Aanleiding is zijn voorstel om de dagelijkse postbezorging te herbekijken. Zowel de socialistische als de christelijke vakbond noemt zijn manier van communiceren "respectloos en ongehoord". Ook uit politieke hoek...
Lees verder

't Stad steeds aantrekkelijker voor jonge gezinnen en singles
Antwerpen is bezig aan een vergroeningsspurt. Het aantal 65-plussers daalt. Waar zij in 2004 nog bijna 18% van de bevolking uitmaakten, is dat vandaag minder dan 14%. Dat terwijl onze stad almaar meer jonge gezinnen – met en zonder kinderen – en jonge singles trekt. Voor hen wordt leven in...
Lees verder

Vroegere buurjongen (25) bekent moord op kapster Julie (24): "Handelde in een impuls"
Het Leuvens gerecht heeft zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Boutersem opgepakt wegens de moord op de 24-jarige Julie Quintens uit Tienen. Hij heeft toegegeven de vrouw gewurgd te hebben en is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens doodslag. Hij verschijnt dinsdag...
Lees verder

Van Overtveldt hoopt nog altijd op begrotingsevenwicht
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopt dat de regering alsnog probeert om volgend jaar een begrotingsevenwicht te bereiken. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag (één). Daarvoor is nog een inspanning van 0,7 procent of drie miljard euro nodig. De N-VA wil die vooral vinden in besparingen.
Lees verder

De Wever reageert op kritiek na zijn uitspraken: "Het was geen verwijt aan anderen, maar een collectief mea culpa"
Bart De Wever is blij dat de coalitiepartners in de federale regering zijn signaal hebben opgepikt dat een tandje bijgestoken moet worden. Dat zei de N-VA-voorzitter op VTM na de kritiek op zijn uitspraken dat de "dash" wat uit de regering was. "Dit was geen verwijt aan anderen."
Lees verder

Veertig bezoekers zitten uur lang vast in attractie in Bellewaerde
In pretpark Bellewaerde in Ieper hebben zo'n veertig mensen zondagnamiddag een uur vastgezeten in een attractie die blokkeerde. Dat meldt VTM Nieuws.
Lees verder

Dit jaar nog app voor informatie over belastingen en pensioen
De overheid zal voor eind dit jaar een nieuwe app lanceren, waarop je als burger alle info over onder andere pensioenen en belastingen kan raadplegen. Dat heeft minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd in VTM.
Lees verder

Man overlijdt terwijl hij zijn hond probeert te redden uit Ourthe
Een man is in de rivier de Ourthe gesprongen nadat zijn hond in het water sprong. Hij wou het dier redden, maar overleed ter plaatse voor de ogen van zijn vrouw. Dat meldt Sudinfo.
Lees verder

Dertiger 'geflitst' met 696 km/u waar hij maar 50 mocht rijden
Een Opel Astra is niet meteen een wagen waarmee je duizelingwekkende snelheden kan halen. Toch reed de Opel van een automobilist uit het Waalse Quiévrain volgens een flitsboete van de politie maar liefst 696 kilometer per uur.
Lees verder