Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 mei 2018

Reynders: ‘Dat Israël zich terugtrekt voor VN-Veiligheidsraad, is ook teken van sterke Belgische campagne’

Reynders: 'Dat Israël zich terugtrekt voor VN-Veiligheidsraad, is ook teken van sterke Belgische campagne'

Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) was verrast dat Israël uit de race stapt voor een tijdelijk zitje in de VN-Veiligheidsraad. 'Het lijkt nu bijna zeker, maar hoe meer stemmen we krijgen, hoe meer macht we hebben in de raad', benadrukte Reynders op Radio 1.

Lees verder

Postbode komt straks niet meer elke dag langs, tenzij je extra betaalt

De postbodes van bpost zullen vanaf 2019 niet meer dagelijks lang elke brievenbus passeren. Bpost-topman Koen Van Gerven wil de tarieven differentiëren: wie zijn brief in één dag geleverd wil hebben, moet meer betalen. Dat zegt hij in interviews met De Tijd en De Morgen.

Lees verder

Extra treinen naar de kust, zwemmen enkel in Blankenberge

De NMBS legt dit weekend door de goede weersvoorspellingen 26 extra treinen in van en naar de kust.

Lees verder

Peeters: 'Misschien had De Wever een minder sterk momentje?'

Ook de N-VA-ministers in de federale regering moeten in het belang van de economie tot eind 2019 doorgaan. Dat zegt CD&V-vicepremier Kris Peeters op Radio 1 in een reactie op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die stelde dat de 'dash' wat uit de regering is. Ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft wel nog veel 'goesting'.

Lees verder

Nieuw in deontologische code artsen: 'Zorg voor eigen gezondheid'
Een goede arts draagt zorg voor de eigen gezondheid. Dat staat nu in de deonto­logische code van de Orde der artsen. 'Wie anderen goed wil verzorgen, moet dat ook bij zichzelf doen.'
Lees verder

Akkoord over re-integratie van langdurig zieken
De federale regering heeft vrijdag een principieel akkoord bereikt over de sancties voor bedrijven die onvoldoende inspanningen leveren om langdurige zieken opnieuw aan de slag te krijgen en voor zieken die zelf onvoldoende initiatief nemen.
Lees verder

Open VLD trekt met 33 nieuwkomers naar Gentse kiezer

Open VLD heeft in Gent haar kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Er staan 33 nieuwkomers onder lijsttrekker Mathias De Clercq. 'Het is tijd voor een blauwe burgemeester.'

Lees verder

Almaci: 'Vijftig jaar na Leuven Vlaams wordt Leuven Groen'

'Bij de verkiezingen over zes maanden gaan we in Leuven potten breken. Vijftig jaar na Leuven Vlaams zal Leuven Groen worden'. Dat heeft Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, zaterdag in Leuven gezegd tijdens een lokaal verkiezingscongres van haar partij. Opmerkelijke spreker tijdens dit congres was VRT-kok Jeroen Meus.

Lees verder

Man steekt vrouw neer op straat in Antwerpse wijk Kiel
In de Antwerpse wijk Kiel heeft een 42-jarige man zaterdagavond een 39-jarige vrouw op straat neergestoken. Dat zegt de lokale politie. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, ze verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Gatz: 'De N-VA en de PS lijken erg op elkaar'

De N-VA zal niet zo snel voet aan de grond krijgen in Brussel, denkt federaal minister en Brusselaar Sven Gatz (Open VLD). 'De N-VA houdt te weinig van de stad', stelde hij in La Première op RTBF. Gatz heeft ook geen voorkeur tussen de N-VA of de PS als coalitiepartner in Brussel.

Lees verder

Philippe De Backer: 'CD&V wil alleen stemmen en macht'

Moest hij de kans krijgen, dan zou Philippe De Backer (Open VLD) eerder kiezen voor het burgemeesterschap in Antwerpen dan voor zijn huidige functie van staatssecretaris in de federale regering. Dat zegt De Backer in een interview met De Zondag. Daarin haalt hij ook uit naar CD&V.

Lees verder

De Wever: 'Geen verwijt, maar collectief mea culpa'

Bart De Wever is blij dat de coalitiepartners in de federale regering zijn signaal hebben opgepikt dat een tandje bijgestoken moet worden. Dat zei de N-VA-voorzitter op VTM na de kritiek op zijn uitspraken dat de 'dash' wat uit de regering was. 'Dit was geen verwijt aan anderen.'

Lees verder

Kritiek van vakbonden en politiek op hervorming postbedeling: 'Respectloos en ongehoord'

Koen Van Gerven, de CEO van Bpost, heeft opnieuw kwaad bloed gezet bij de vakbonden. Aanleiding is zijn voorstel om de dagelijkse postbezorging te herbekijken. Zowel de socialistische als de christelijke vakbond noemt zijn manier van communiceren 'respectloos en ongehoord'. Ook uit politieke hoek zwelt de kritiek op Bpost aan. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Lees verder

N-VA wil minder leefloon voor wie kind niet naar kleuterschool stuurt in Antwerpen

Leefloners die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen, krijgen minder leefloon. Het is één van de punten van het N-VA-programma in Antwerpen, dat de leden vandaag goedkeuren. De N-VA wil zo vermijden dat kinderen met een taalachterstand aan het lager onderwijs beginnen.

Lees verder

40 mensen meer dan een uur lang vast in geblokkeerde attractie in Bellewaerde

In Bellewaerde moest de brandweer zondag uitrukken omdat een van de attracties, 'El Volador', vast was gelopen. Veertig bezoekers kwamen vast te zitten. Het nieuws werd bevestigd door de brandweer Westhoek. Het is overigens niet de eerst keer dat de betreffende attractie vastloopt.

Lees verder

De Croo: 'Er mag geen gevoel van straffeloosheid bestaan'

Open VLD vindt het 'essentieel' dat er binnen de regering een debat komt over vervroegde invrijheidsstelling en penitentiaire verloven. Dat zei Open VLD-vicepremier Alexander De Croo zondag op VTM Nieuws.

Lees verder

Parys: 'Leuven moet startershoofdstad van Vlaanderen worden'

'Het is tijd om opnieuw naar de stem van de Leuvenaar te luisteren.' Dat heeft Lorin Parys, in Leuven lijsttrekker voor N-VA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zondag gezegd bij de voorstelling van de volledige kandidatenlijst.

Lees verder

Twee mannen opgepakt voor ingenieuze fraude met Fnac-cadeaubons
De politie heeft zaterdag twee mensen opgepakt die verschillende vestigingen van winkelketen Fnac hebben opgelicht. Dat meldt het Luikse parket zondag.
Lees verder

Eindelijk uitsluitsel: geen verborgen kamers in graf van Toetanchamon

Onderzoek door een team Italiaanse archeologen heeft uitgewezen dat er geen verborgen kamers bestaan in het graf van Toetanchamon. Dat heeft de Egyptische minister van Oudheden zondag meegedeeld.

Lees verder

Hedebouw: 'We willen best wel regeren. Maar met wie?'

De PVDA wil wel in een regering stappen, maar ziet niet goed met wie ze een regering kan vormen. Dat zei PVDA-woordvoerder en kamerlid Raoul Hedebouw zondag op RTL-TVi.

Lees verder