Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 mei 2018

Oprichter partij Islam weigert Demir aan te kijken: ‘wat is uw probleem?’

Oprichter partij Islam weigert Demir aan te kijken: 'wat is uw probleem?'

In De Afspraak ging staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) vanavond in een bevreemdend debat met Redouane Ahrouch, de oprichter van de partij Islam. De man weigerde haar aan te kijken en zei dat ze 'de Kamer van Volksvertegenwoordigers had verward met de slaapkamer'.

Lees verder

Antwerpse N-VA maakt bijna volledige lijst bekend

N-VA heeft de bijna volledige lijst bekendgemaakt waarmee de partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen trekt.

Lees verder

Leterme liet belastingen door Idea terugbetalen
KPMG onderzoekt of de internationale organisatie Idea, die Yves Leterme leidt, terecht Belgische belastingen aan de ex-premier heeft terugbetaald.
Lees verder

SP.A-afdeling onderzoekt of Özdemir liegt over Grijze Wolven
De SP.A-afdeling van Heusden-Zolder onderzoekt of haar schepen Engin Özdemir heeft gelogen over zijn deel­name aan een 'Ottomaanse stoet' in de gemeente (DS 8 mei). Daarover was ophef ontstaan, omdat het evenement georganiseerd was door de Grijze Wolven, een ultranationalistische en extreemrechtse Turkse beweging.
Lees verder

PVDA-voorzitter start de revolutie aan zijn eigen keukentafel

Met Youtube-filmpjes aan zijn eigen keukentafel wil PVDA-voorzitter Peter Mertens zijn partij bij de jeugd promoten. Al is er nog wat werk aan de winkel.

Lees verder

Bijna helft leerkrachten in middelbaar stopt binnen vijf jaar

Leerkrachten in het middelbaar hebben het bijzonder lastig om voor de klas te blijven staan. Uit nieuwe cijfers blijkt dat bijna de helft binnen de vijf jaar de handdoek in de ring gooit. Een alarmerend hoog cijfer, zeker omdat er de komende jaren duizenden leerkrachten extra nodig zijn. De vakbonden eisen dat onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) eindelijk met een plan over de brug komt om de job aantrekkelijker te maken.

Lees verder

Studenten KU Leuven op de barricades tegen herindeling academiejaar

De studenten van de KU Leuven starten vandaag een 'verzetscampagne'. Ze vinden dat rector Sels te snel gaat met de herindeling van het academiejaar. Ook de Gentse studenten zijn ongerust.

Lees verder

Michel: 'Misschien moet Europa akkoord met Iran net uitbreiden'

De beslissing van Donald Trump om het nucleair akkoord met Iran op te blazen, is gevaarlijk. Dat heeft premier Charles Michel (MR) gezegd in De Ochtend op Radio 1. Michel wil bekijken of de Europese Unie het akkoord met Iran kan behouden en zelfs uitbreiden met economische uitwisselingen.

Lees verder

'Agenten bevestigen dat politie aan etnisch profileren doet'

De politie controleert op straat wel degelijk op basis van etnische achtergrond, stelt Amnesty International. Dat moet blijken uit interviews met politieagenten. Bevoegd minister Jambon noemt het rapport op Radio 1 'overdreven'.

Lees verder

ACV wil beleggers een sociale bijdrage laten betalen

De voorzitter van het ACV, Marc Leemans, pleit in Het Nieuwsblad voor een 'algemene sociale bijdrage'. Niet alleen werknemers of werkgevers moeten sociale bijdragen betalen, ook zelfstandigen, verhuurders of beleggers moeten bijdragen.

Lees verder

Studentenprotest weerklinkt in Leuven
Vijftig jaar na mei '68 kruipen de studenten opnieuw op de barricades in Leuven. Ze vinden dat ze te weinig inspraak krijgen in de herindeling van het academiejaar.
Lees verder

'Leegstand is een litteken'

Pulkt de brievenbus uit van de post? Staat het gras in de tuin kniehoog? Bedekken spinnenwebben de deurlijst? Dan gaat het allicht om een onbewoond gebouw, dat perfect kan dienen als tijdelijk onderkomen voor sociaal-culturele projecten.

Lees verder

Bart De Wever: 'Antwerpen veiligste van alle grote steden'

Tussen 2012 en 2017 daalde de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen met 27 procent. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) is erg tevreden.

Lees verder

LIVE. Juncker bezoekt Vlaams Parlement
Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, brengt vandaag een bezoek aan het Vlaams Parlement. Dat kunt u hier live volgen.
Lees verder

Hitte doet asfalt in Bilzen smelten
In Schoonbeek bij Bilzen is door de hitte het asfalt in enkele straten gesmolten. Volgens burgemeester Frieda Briepoels ligt de oorzaak bij het bindmiddel dat gebruikt is om asfalteringswerken uit te voeren. De aannemer gaat volgende week maandag het probleem structureel aanpakken.
Lees verder

Nieuwe spoorvakbond dreigt met stakingen in mei en juni

Metisp-Protect, een nieuwe vakbond van het spoorpersoneel, laat van zich horen. De vakbond wil staken.

Lees verder

Akkoord over aanpak transmigranten aan Noordstation

Er is een akkoord over de aanpak van de overlast door transmigranten aan Brussel-Noord. Er worden extra politiemensen ingezet die de mensen met aandrang zullen vragen om er weg te gaan.

Lees verder

Mechelen zet puntjes op de 'i' na handjesheisa

Het college van burgemeester en schepenen in Mechelen reageert op de heisa die ontstond nadat eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) een huwelijk niet wilde voltrekken omdat de bruid hem de hand weigerde te schudden.

Lees verder

'N-VA en De Wever zijn de mol in deze regering'

Sleept de federale regering zich naar het einde van de legislatuur zoals Bart De Wever deed uitschijnen? Een bondige premier Charles Michel (MR) liet in het parlement vooral Open VLD-fractieleider Patrick Dewael de kastanjes uit het vuur halen.

Lees verder

Station Brussel-Zuid tijdlang geëvacueerd na ontploffing voetzoekers

Het treinstation Brussel-Zuid is woensdagavond eventjes geëvacueerd nadat enkele voetzoekers waren ontploft op de perrons negen en tien. De politiezone Brussel Zuid meldt dat daarbij geen gewonden vielen.

Lees verder