Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 mei 2018

Nieuwsbrief Veiligheid

Stad Poperinge
17 mei 2018 
Nieuwsbrief Veiligheid
 

Rookmelders kunnen uw leven redden
Rookmelders van levensbelang.

Bij brand is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de woning kan verlaten. Door de vele brandbare stoffen in een woning wordt aangenomen dat je maar 3 minuten tijd hebt om de woning te ontvluchten als het brandt. Het is daarom belangrijk dat een brand zo snel mogelijk opgemerkt wordt, want elke seconde telt! Een rookmelder merkt snel een brand op en maakt een scherp geluid dat de bewoners alarmeert. Zo kan je tijdig je huis verlaten!

Sinds het najaar van 2017 kun je op het stadhuis (onthaal) terecht voor de aankoop van rookmelders. Dit tegen de prijs van 16 euro per toestel.

Checklist: neem je voorzorgen en vertrek zorgeloos op vakantie!

Checklist: neem je voorzorgen en vertrek zorgeloos op vakantie!

De zomer staat voor de deur. Wellicht is die reis al geboekt. Zorgeloos vertrekken doe je met de volgende tips:

  • Hebt u buitenverlichting (met bewegingsdetector) of tijdschakelaars op uw lampen? Zet deze dan voor uw vertrek aan. Een huis dat bewoond lijkt, wordt minder snel bezocht door ongewenste bezoekers ...
  • Laat, wanneer u op reis vertrekt, geen afwezigheidsbrief, melding op e-mail of geen bericht op het antwoordapparaat na.
  • Laat geen gereedschap rondslingeren in de omgeving van uw huis. Een ladder of hamer zijn nuttige instrumenten in de handen van een inbreker.
  • Ook sociale netwerken worden soms afgeschuimd door criminelen. Pronk dus niet al te duidelijk met uw vakantieplannen op Facebook, Instagram of andere sociale media. Bewaar ze voor het ogenblik dat je terug thuis bent.
Gevonden voorwerpen

2018-IV03: autosleutel   bos sleutels

Iedereen die goederen vindt en waarvan hij de eigenaar niet kent, is wettelijk verplicht dit af te geven aan het stadsbestuur. Bij voorkeur gebeurt dit bij de politie van de plaats van aantreffen van het goed. De politiediensten zullen proberen om de rechtmatige eigenaar te traceren (bijvoorbeeld op basis van een serienummer). De eigenaar heeft zes maanden de tijd om het af te halen. Voor fietsen is dit beperkt tot drie maanden.

Voor de aangifte van gevonden goederen ga je het best naar het politiekantoor. Wist je dat sommige aangiften (vandalisme, winkel- of fietsdiefstal) ook kunnen gebeuren via ‘Police-on-web’?

Op www.poperinge.be/gevondenvoorwerpen kun je de huidige lijst met gevonden voorwerpen te Poperinge raadplegen. Staat jouw voorwerp in het lijstje, neem dan per e-mail contact op (veiligheid@poperinge.be).

 
 
 
  Dienst Integrale Veiligheid
Grote Markt 1, 8970 Poperinge
Tel.: 057 34 66 95
Fax: 057 33 80 79
E-mail: veiligheid@poperinge.be
Indien u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, gelieve hier te klikken.