Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 mei 2018

Nieuwsbrief Sint-Lievens-Houtem van: 11-05-2018


 
 
                                           Nieuwsbrief 11 mei 2018 


Samen trappen tegen kanker

Op zondag 13 mei ontvangt Sint-Lievens-Houtem de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker, een vierdaags wielerevenement waar iedere dag een 1.000-tal ploegen, gespreid over acht pelotons, een etappe van 250 km rijden. Vanuit gaststad Mechelen wordt in de voormiddag een 125 km lange rit uitgetekend naar een middagstad, van waaruit in de namiddag de pelotons opnieuw vertrekken richting Mechelen. Om aan de start te verschijnen, moet het team vooraf 5.000 euro inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

Vacature projectmedewerker kinderen en jongeren

Het gemeentebestuur is op zoek naar een gemotiveerde creatieve geest voor een tijdelijke functie van projectmedewerker kinderen en jongeren. Het betreft een contract van bepaalde duur.
Lees meer in het vacaturebericht en de functiebeschrijving.
Kandidaturen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 22 mei 2018.

Filmpje werken Marktplein

Het filmpje al gezien over de werken aan het Marktplein? Bekijk hier hoe we het mooiste marktplein van Vlaanderen hebben gekregen.

Stappenclash

Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen, is meer stappen zetten. 10.000 per dag is ideaal voor je gezondheid. Daarom proberen we de Vlaming aan het bewegen te krijgen. Sven Ornelis (radio en Tv-presentator) is peter van de actie. Van 1 mei tot en met 31 mei 2018 nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten het stappend tegen elkaar op. Na een maand kennen we de winnaars: de stad of gemeente die het meeste stappen heeft behaald binnen haar categorie! Voor de winnaars is er niet alleen de titel ‘Actiefste Stad of Gemeente’, maar ook een grote prijstrofee om trots uit te stallen op het stad- of gemeentehuis.

Bekijk het filmpje hier.

Ontruiming begraafplaatsen Bavegem en Vlierzele
Werken starten op 16 mei 2018

Wegens een plaatsgebrek op de begraafplaatsen Bavegem en Vlierzele, zal de gemeente overgaan tot het ontruimen van een 50-tal graven verspreid over de begraafplaatsen van Bavegem en Vlierzele.
De werken starten op 16 mei 2018 in Vlierzele en worden uitgevoerd door een gespecialiseerde firma, nl. AAG Nys.

De wettelijke procedure voor de ontruiming werd doorlopen in samenspraak met de nabestaanden van de overledenen.
Een jaar vooraf werd aan de betrokken graven een bordje geplaatst ter informatie van de ontruiming. Alle nabestaanden van geconcedeerde graven die verliepen, werden aangeschreven met de vraag of zij wensten de concessie te verlengen. De graven waarbij de nabestaanden aangegeven hebben dat zij de concessies niet wensten te verlengen, worden ontruimd en ontknekeld.

Aan de nabestaanden werd en wordt nogmaals gevraagd om alle ornamenten of grafstenen te verwijderen. Wanneer zij dit niet zelf wensen te doen, zorgt de aannemer van de gemeente voor het verwijderen ervan. Tot de start van de werken, kunnen de nabestaanden nog alle waardevolle voorwerpen in eigen beheer ophalen.

Tijdens de werken worden de begraafplaatsen gesloten voor het publiek, zodat de werken in alle discretie kunnen uitgevoerd worden. ’s Avonds zullen de begraafplaatsen wel terug te bezoeken zijn. De aannemer zal in principe slechts op de begraafplaats mogen werken van 7 uur tot 17 uur. Er wordt niet gewerkt op zaterdag, zon- en feestdagen.

Bekendmakingen en openbare onderzoeken

In het kader van de Vlarem-wetgeving en de wetgeving op de ruimtelijke ordening, maakt de gemeente de openbare onderzoeken met betrekking tot de aanvragen stedenbouwkundige- en milieuvergunningen en met betrekking tot voorlopig goedgekeurde ruimtelijke planningsdossiers (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en ruimtelijke uitvoeringsplannen) bekend. Alle dossiers zijn ter inzage voor het publiek bij de technische dienst, stedenbouw en leefmilieu in het gemeentehuis. Een overzicht is, per rubriek te raadplegen op de gemeentelijke website.

Uit in Sint-Lievens-Houtem

Raadpleeg de uit-kalender voor een overzicht van activiteiten / evenementen in de gemeente.

Hebt u opmerkingen op de nieuwsbrief of wenst u uit te schrijven? Stuur dan een e-mail naar stafsecretariaat@sint-lievens-houtem.be.
v.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem

  1.