Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 mei 2018

MIVB fluit advocaat terug na pleidooi over ‘illegale fietser’

MIVB fluit advocaat terug na pleidooi over 'illegale fietser'

Een advocaat van de MIVB heeft woensdag gepleit voor de vrijspraak van een buschauffeur die een fietser aanreed, omdat 'die illegaal in het land was en daar dus niet mocht rondrijden'. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij fluit haar raadsman terug.

Lees verder

MIVB fluit advocaat terug na pleidooi over 'illegale fietser'

Een advocaat van de MIVB heeft woensdag gepleit voor de vrijspraak van een buschauffeur die een fietser aanreed, omdat 'die illegaal in het land was en daar dus niet mocht rondrijden.' De Brusselse openbaarvervoermaatschappij fluit haar raadsman terug.

Lees verder

Sterrenchef Maxime Maziers neemt Bruneau over

Topchef Maxime Maziers zal restaurant Bruneau, vlakbij de Basiliek van Koekelberg, in Ganshoren overnemen. Bruneau, dat sinds januari te koop stond, behoudt ook zijn naam.

Lees verder

Antwerpse N-VA en CD&V bekvechten om overgestapte kandidate

De overstap van Eva Van Keer, voormalig Borgerhouts lijsttrekster voor CD&V, naar N-VA doet de spanning tussen de twee partijen op Twitter oplopen.

Lees verder

Opnieuw Belgische topdiplomaat verdacht van spionage: 'Een beetje te veel James Bond gespeeld'

Alweer staat een Belgische topdiplomaat terecht voor spionage, de tweede al in drie maanden tijd.

Lees verder

Achtervolging in Brussel leidt tot arrestatie

In Brussel heeft de politie na een achtervolging twee personen gearresteerd. Dat bevestigt de lokale politie.

Lees verder

Sit-in moet politieacties aan Brussel-Noord verhinderen

Verschillende solidariteitsorganisaties en burgerplatformen houden vrijdag sinds 16.00 uur een sit-in aan het station Brussel-Noord onder de noemer 'Een dak, geen cel'.

Lees verder

Politie massaal aanwezig na rellen en steekpartij bij ziekenhuis Verviers: 'Slachtoffer overleden'

Het is bijzonder onrustig in Verviers: tijdens een gevecht tussen twee groepen inwoners van de wijk Pré-Javais is een persoon neergestoken. De persoon is naar het ziekenhuis gevoerd en zou daar overleden zijn. Gezien beide groepen relschoppers voor het ziekenhuis zijn samengekomen, dreigt de situatie te escaleren. De politie is massaal aanwezig.

Lees verder

Nieuwe kroongetuige in Bende-onderzoek: ex-militair duidt overste aan als 'De Reus'
Het team speurders dat de Bende van Nijvel moet ontmaskeren, heeft deze week een nieuwe potentiële kroongetuige verhoord. De man, een ex-militair, contacteerde hen enkele maanden geleden vanuit het buitenland en zette hen op het spoor van de extreemrechtse organisatie Westland New Post (WNP). Na bijna veertig jaar heeft hij dan toch besloten om uit de biecht te klappen: 'De technieken die de Bende van Nijvel gebruikte, komen overeen met wat ons bij WNP werd aangeleerd.'
Lees verder

Betonnen vloer gevangenis Beveren al na vier jaar versleten

De gevangenis van Beveren is nog maar vier jaar oud, maar er staat al een gigantische renovatie op het programma. De betonnen vloeren van de 190 cellen in het complex moeten worden vervangen, zo schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag.

Lees verder

Kans op buien overschaduwt zomers weekend

Zaterdag blijft het in de meeste streken droog met een afwisseling van zon en wolken. In de namiddag is er over het westen wel kans op een paar lokale buien.

Lees verder

Knokke wil af van 'promilletoeristen' in strandbars

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist denkt er ernstig over na om strandbars te sluiten. Aanleiding daarvoor zijn de 'promilletoeristen', die amok maken tijdens het uitgaan in de gemeente. 'Die bars worden meer een last dan een meerwaarde', klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Lees verder

'Trop is te veel', zeggen verpleegkundigen
Vier op de tien Vlaamse verpleegkundigen zouden, als ze het konden overdoen, voor een ander beroep kiezen. De druk in de sector wordt te groot. 'Het is een uitdaging om positief te blijven.'
Lees verder

Onderzoek naar OCMW-controles door privébedrijf
Dat het Antwerpse OCMW een Nederlands bedrijf inkomsten van cliënten wil laten controleren, is volgens CD&V onwettig. MR-minister Ducarme laat de zaak onderzoeken.
Lees verder

De Block: 'Vergrijzing is oorzaak van hogere werkdruk bij verplegers'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wijst de vergrijzing en het aantal chronisch zieken aan als oorzaak van de gestegen werklast bij verplegers. Ze zegt begrip te hebben voor hun moeilijke arbeidsomstandigheden, 'en neemt de boodschap mee'.

Lees verder

Jef Vermassen over nieuw spoor naar de Reus: 'Ik ben overtuigd'

Dat een nieuwe kroongetuige Michel Libert noemt als Reus van de Bende van Nijvel, wordt positief onthaald bij strafpleiter Jef Vermassen. 'Ik denk echt dat dit het juiste spoor is', zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

IN BEELD. Zinneke parade trekt door Brussel

De Brusselse straten zijn zaterdag overspoeld door de Zinneke Parade. 1.500 deelnemers verbeeldden het thema 'illegal'. In totaal werkten 174 kunstenaars en 139 organisaties mee aan het hele spektakel.

Lees verder

Michel Libert dreigt met klacht tegen nieuwe Bende-getuige wegens laster

Michel Libert, die zaterdag door een nieuwe getuige als 'De Reus' van de Bende van Nijvel wordt aangewezen, zal een klacht indienen wegens laster. Dat zegt hij aan De Morgen. Ook in Het Nieuwsblad ontkende hij al dat hij De Reus is.

Lees verder

Poolse arbeiders verwond na steekpartij in Blankenberge, vermoedelijk door transmigranten

Bij een steekpartij in Blankenberge zijn donderdagochtend twee Poolse arbeiders gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke zaterdag. De twee werden neergestoken nadat ze drie mannen - vermoedelijk transmigranten - aanspraken die zich verdacht gedroegen in de buurt van een vrachtwagen.

Lees verder

Antwerpse politie heeft opnieuw handen vol met trouwstoeten

De Antwerpse politie heeft vandaag opnieuw de handen vol gehad met een aantal trouwstoeten, waarbij deelnemers met dure wagens het verkeer hinderden. Op het Antwerpse Zuid kwam het bijna tot een handgemeen met een aantal bezoekers van de terrassen, die opmerkingen hadden gemaakt over het gedrag van de feestgangers.

Lees verder