Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 mei 2018

Man reageert zonder nadenken op mail en ziet prompt zijn spaargeld in rook opgaan: “Ik heb nog 11 eurocent over”

Man reageert zonder nadenken op mail en ziet prompt zijn spaargeld in rook opgaan: "Ik heb nog 11 eurocent over"
Oplichters hebben een dertiger uit Bredene 7.000 euro afhandig gemaakt. Hij reageerde op een malafide mail en zag zijn rekeningen geplunderd worden.
Lees verder

Man (27) overleden nadat hij door politie uit woning wordt gezet
In het West-Vlaamse Roeselare is maandag een man om het leven gekomen toen hij door de deurwaarder en de politie uit zijn huis werd gezet. Dat bevestigt het West-Vlaams parket, afdeling Kortrijk, dinsdag.
Lees verder

Nergens gaan meer jonge kinderen naar school dan in België
In geen enkel Europees land gaan meer kinderen naar school nog voor ze leerplichtig zijn dan in België. Tussen de leeftijd van 3 jaar en de start van de leerplicht op 6 jaar gaat 98,6 procent van de Belgische kinderen al naar de kleuterklas. Dat is fors meer dan het EU-gemiddelde van 86,3 procent.
Lees verder

Oprichter Islampartij wil staatssecretaris Zuhal Demir niet aankijken in "De Afspraak"
Redouane Ahrouch, het kopstuk van de Islampartij en voormalig MIVB-buschauffeur, heeft geweigerd om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) rechtstreeks aan te kijken tijdens een debat van "De Afspraak" (Canvas). Ahrouch bevestigde dat hij de sharia wil invoeren in België, en dat...
Lees verder

Aantal internationale kinderontvoeringen stijgt: "Ik hoop dat Jordan op een dag zelf contact zal zoeken"
Child Focus ziet het aantal internationale kinderontvoeringen door ouders onrustwekkend stijgen. Ive Gödecke (37) uit Breendonk schrikt daar niet van. Zijn dochter Jordan werd door zijn ex ontvoerd naar Zuid-Afrika. "Alles wat fout kon lopen, liep fout."
Lees verder

VAB helpt nu ook boten met motorpech
Een platte batterij? Autopech? Iedereen belt dan zijn wegenwachtorganisatie. Maar voor de duizenden motor-, zeil- en snelvaartjachten bestond zoiets nog niet. De belangrijkste watersportfederaties VVW en WSV lanceren nu met VAB de 'Botenbijstand Vlaanderen' (BBV).
Lees verder

Francken dreigt met opsluiting als er vandaag geen plan ligt voor migranten Noordstation
Minister Jambon en staats-secretaris Francken verwachten tegen vandaag van de politie-diensten een "geïntegreerde aanpak" voor de vijfhonderd migranten in de buurt van het Brusselse Noordstation. "Als er geen akkoord is, zullen we de mensen maximaal opsluiten", dreigt Francken.
Lees verder

Slachtoffers 22/3 verbolgen door nieuwe verzekeringsregeling: "Staat ontloopt verantwoordelijkheid"
Slachtoffervereniging V-Europe is niet te spreken over de nieuwe verzekeringsregeling voor toekomstige terreurslachtoffers.
Lees verder

Peiling bij Belgen toont leefwereld van verschillende bevolkingsgroepen
Bij de Vlamingen van Marokkaanse en Turkse afkomst wordt meer Nederlands gesproken dan bij de recentere migranten uit Polen, Roemenië en Congo. Homoseksualiteit is bij al deze groepen taboe. Een groot deel van de Vlamingen van Turkse afkomst hechten meer belang aan religieuze regels dan Marokkanen....
Lees verder

Uw medisch dossier staat nu ook online
Eén website waarop elke Belg te weten komt hoe het met zijn gezondheid is gesteld. Dat is de bedoeling van Mijngezondheid, het nieuwe platform dat de federale overheid gisteren lanceerde. Via de site krijgt iedereen toegang tot een samenvatting van het medisch dossier dat de huisarts bijhoudt, maar...
Lees verder

STANDPUNT. De Mechelse worsteling met de niet-uitgestoken hand illustreert de spanningen in de samenleving
Wie ze precies zijn, weten we niet, maar er is dus een koppel in Mechelen dat alsnog zal mogen trouwen. Eerst hadden ze het stadhuis onverrichter zake weer moeten verlaten omdat de Mechelse N-VA-schepen Marc Hendrickx het huwelijk niet wilde voltrekken toen bleek dat de bruid hem de hand niet wilde...
Lees verder

Versnick maakt comeback als bestuurder bij Fluxys
De Gentse liberaal Geert Versnick is voor zes jaar benoemd tot bestuurder van de beursgenoteerde gasnetbeheerder Fluxys Belgium. Het bedrijf, dat voor 90 procent in handen is van de gemeentelijke holding Publigas, heeft de benoeming bijna unaniem goedgekeurd. Dat schrijft De Tijd woensdag.
Lees verder

Yves Leterme liet zijn belastingen terugbetalen door werkgever
Yves Leterme (CD&V) heeft met fondsen van zijn werkgever, de intergouvernementele organisatie Idea, enkele advocatenkantoren ingehuurd om een Belgisch belastinggeschil op te lossen. Bovendien heeft hij ook zijn Belgische belastingen door Idea laten terugbetalen, schrijft De Standaard. Zweden heeft...
Lees verder

Vandaag nog zomers weer, maar onweer loert om de hoek
Woensdag starten we met brede opklaringen en vooral over de westelijke landshelft wat meer wolkenvelden. In de loop van de namiddag neemt de stapelbewolking toe en op het einde van de namiddag stijgt de kans op een onweerachtige bui, vooral in de Ardennen.
Lees verder

473 agenten kregen vorig jaar tuchtstraf
In 2017 hebben 473 politieagenten een tuchtstraf gekregen. Dat zegt CD&V-Kamerlid Franky Demon op basis van cijfers die hij opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Het gaat om een lichte daling tegenover 2016, toen 496 agenten werden gestraft.
Lees verder

Michel begrijpt terugtrekking Trump uit Iran-akkoord niet: "Dit is een gevaarlijke beslissing"
De Amerikaanse president heeft het internationale akkoord over het nucleair programma van Iran opgeblazen. Premier Charles Michel (MR) betreurt dat. "Het is een gevaarlijke beslissing", zegt hij woensdagochtend op Radio 1. "We moeten alles doen om meer stabiliteit te brengen."
Lees verder

"Agenten bevestigen dat politie aan etnisch profileren doet"
Niet alleen etnische minderheden, maar ook politiemensen zelf geven aan dat etnisch profileren een realiteit is, waar nog te weinig aandacht voor is. Dat blijkt uit interviews die mensenrechtenorganisatie Amnesty International de afgelopen maanden voerde met een vijftigtal politieagenten uit het...
Lees verder

Motoragent lichtte 40 slachtoffers op met verkeersboetes: "Hij dreigde mijn auto in beslag te nemen"
Sinds bekend werd dat een Maastrichtse agent het geld van verkeersboetes verduisterde, hebben zich al veertig slachtoffers gemeld. De man lichtte vooral Belgen op: hij liet de bestuurders cash betalen voor de bekeuringen en stak het geld in eigen zak. Wie de boete van gemiddeld 260 euro niet kon...
Lees verder

Grote Moskee in Brussel gebruikt handboeken die oproepen tot jihad
Sommige Saoedische handboeken die in de Grote Moskee in Brussel gebruikt worden bij de opleiding van imams, zijn antisemitisch en roepen op tot de jihad. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van het Ocad, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse.
Lees verder

Volle Lijnbus legt traject af met open deur: "Er kon zomaar iemand van de bus vallen"
Een lijnbus heeft met openstaande deur een traject afgelegd van Waregem naar Kortrijk. Dat blijkt uit beelden die dinsdagavond verschenen zijn op sociale media. Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn onderzoekt de zaak en zal indien nodig gepaste maatregelen nemen.
Lees verder