Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 mei 2018

Gemeente Retie - nieuwsbrief 18 mei 2018

Gemeente Retie - nieuwsbrief 18 mei 2018
Problemen met het bekijken van deze email? Bekijk online.
==gemeente==
18-05-2018
Editie 03
Gemeente Retie - nieuwsbrief 18 mei 2018
Nieuws
fiets

18-05-2018

Elke inwoner van Retie kan zijn fiets laten graveren op vooraf bepaalde data. Volgende datum: woensdag 13 juni. Maak vooraf een afspraak bij de wijkpolitie!

17-05-2018

Trok je het bos in, heb je in de tuin gewerkt of heb je buiten gewandeld of gespeeld? Maak er een gewoonte van om jezelf en anderen onmiddellijk te controleren op tekenbeten en volg eventuele symptomen op!

Sportief Retie in de kijker 2017

16-05-2018

Het gemeentebestuur en de sportraad zetten jaarlijks de verdienstelijke sporters en sportvrijwilligers in de kijker onder het motto ‘Sportief Retie in de kijker’. Deze feestelijke avond vindt plaats op een vrijdag 15 juni vanaf 19.30 u. in GC Den Dries.

14-05-2018

Op dinsdag 15 mei startte aannemer Hoogmartens met onderhouds- en herstellingswerken aan Huisjes. Deze werken zullen begin juni zijn afgerond.

Fase 2 E34

08-05-2018

De vernieuwing van de E34 snelweg tussen Turnhout en Oud-Turnhout loopt volgens schema. De eerste fase van de werken, de vernieuwing van het wegdek richting Antwerpen, is afgerond. Intussen wisselden de werken van kant en wordt in fase twee het wegdek richting Nederland aangepakt.

Kei-Tof

04-05-2018

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van de laatste kleuterklas en de lagere school terecht op de speelpleinwerking Kei-Tof. Kleuters worden opgevangen bij KIKOEN onder de vleugels van een ervaren team begeleiders.

03-05-2018

De politie voert tijdens de maand mei enkele aangekondigde snelheidscontroles uit. Hou er echter rekening mee dat er ook op andere dagen onaangekondigde controles kunnen plaatsvinden. Pas daarom steeds je snelheid aan!

26-04-2018

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? De medewerkers van de FOD Financiën helpen je graag verder op donderdag 31 mei in het gemeentehuis.

25-04-2018

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een gratis namiddag met animatie in het Zilvermeer op 23 mei! Schrijf je snel in ...

 Alle nieuws 
Activiteiten
#/fotoalt/#
Boeren langs de Grote Gracht is kandidaat 'Wandeling van het Jaar'
Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde 'Boeren langs de Grote Gracht' voor de titel 'Wandeling van het Jaar 2018'. Op www.wandelingvanhetjaar.be vind je een sfeerfilmpje over de kandidaten en gedetailleerde info. Nu is het woord aan de wandelaars. Stemmen kan online tot 15 augustus via een link op www.retie.be/wandelingvanhetjaar. Tijdens deze wandeling doorkruis je een uniek ...
#/fotoalt/#
Smullen tijdens de Zomersmulpaap in Retie, Balen en Mol
Deze zomer kan je in Retie, Mol en Balen weer terecht bij 12 horecazaken voor een hartige of zoete hap. Wie een Zomersmulpaapbrochure koopt, kan bij elke deelnemende horecazaak genieten van een gratis lekkernij. De brochure kost slechts 14,00 EUR en is te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en bij de deelnemende horecazaken. Alle horecazaken zijn gelegen in de buurt van de fiets- en ...
Herman Frison classic
Fietstocht voor wielertoeristen en recreanten door de noorderkempen.
#/fotoalt/#
Music on Sunday with "BeAtum".
BeAtum speelt funk, disco, rock, pop & slow. Ze brengen covers op een explosieve & sfeervolle manier. Shake your booty!
#/fotoalt/#
Big Mountain Party
#/fotoalt/#
Haafkoopdag
Haafkoopdag: verkoop per opbod van allerhande land- en tuinbouwgereedschap. div.ClearBoth { clear: both; } div.DeelActiviteiten { margin-top: 15px; } div.Reservatie { margin-top: 15px; } div.Uitnodiging { margin-top: 15px; } div.Vertrek { margin-top: 15px; } div.DeelActiviteiten ul {margin: 0px; padding: 0px;} div.DeelActiviteiten ul li { float: left; list-style-type: none; } ...
Boogschieten Schoonbroek
Boogschieten op doel reuze vogelpik paapgooien In de tuin van de pastorie in Schoonbroek Wij zijn als Sint-Sebastiaansgilde Schoonbroek een culturele erfgoedvereniging. Momenteel zijn we met 44 leden en hebben ons lokaal in de Pastorijtuin in Schoonbroek. We proberen onze tradities en rituelen, boogschieten, dansen, koningschieten, uithalen met teerfeest, eedaflegging nieuwe leden enz. zoveel ...
#/fotoalt/#
Music on Friday with "Lupa Gang Gang Quartet".
"Never too young to funk" gebracht door een jonge garde muzikaal geschoolde enthousiastelingen. Een coole mix van funky-grooves en smooth-jazzy tunes.
#/fotoalt/#
Swishing van boeken en gezelschapsspelen
Je zolder vol boeken? Kasten vol gezelschapsspelen waarmee je niet meer speelt? Wij hebben de oplossing voor jou. Alle soorten boeken, zoals kinderboeken, leesboeken, kookboeken, … en alle soorten gezelschapsspelen, zoals bordspelen, kaartspelen,… voor jong en oud, zijn welkom! Breng ze mee naar de Swishing van KVLV Schoonbroek. Geef ze een tweede leven en maak plaats in je kast. Op volgende ...
#/fotoalt/#
Opendeurdag Melkschapenboerderij De Goriënberg
Opendeurdag op ons bedrijf melkschapenboerderij "De Goriënberg" i.s.m. Kempisch schapenzuivel tijdens de Week van de Korte Keten. Kom kennismaken met de lammetjes, kuikens, kalfjes, .. Speel op ons strospeelkasteel en springkasteel. Maak een huifkartocht naar de Goriënberg en maak kennis met onze heerlijke zuivelproducten van schapenmelk (melk, yoghurt, platte kaas, yopla, ijscreme, kaas, …)
#/fotoalt/#
Voordracht Tuinhier: Nuttige en schadelijke insecten.
Een leerrijke infoavond over nuttige en schadelijke insecten in onze tuin. Zoals altijd zijn de infoavonden van Tuinhier gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. In samenwerking met de gemeente Retie.
Voordracht Tuinhier: Nuttige en schadelijke insecten
Een leerrijke infoavond over nuttige en schadelijke insecten in onze tuin. Zoals altijd zijn de infoavonden van Tuinhier gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. In samenwerking met de gemeente Retie
#/fotoalt/#
Rust in je huis, ruimte in je hoofd
Een workshop over ontspullen, opruimen en organiseren mét ruimte voor persoonlijk advies. Nele Colle - Professional Organizer / Opruimcoach / Ontspulcoach vertelt ons hoe eraan te beginnen. Je gaat naar huis met veel zin en praktische tips om opnieuw rust en overzicht te creëren waar het even zoek was! Het wordt een leerrijke en gezellige avond met een hapje en een drankje.
 Alle activiteiten 
Gemeente Retie
Markt 1
2470 Retie
014 38 92 30


Deze mail is verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com
Wil je deze nietmeer ontvangen? Uitschrijven
spacer