Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 mei 2018

Gemeente Mol: Rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heideterreinen

Rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heideterreinen

Burgemeester Paul Rotthier vaardigde - op advies van Brandweer zone Kempen - op 8 mei bij burgemeesterbesluit een rook- en vuurverbod uit in bossen, natuur- en heidegebieden. Dit door de aanhoudende droogte, gecombineerd met hoge temperaturen en het mogelijke brandgevaar.

Lees verder

Bekendmaking weigering omgevingsvergunning Ginderbuiten 29

Bouwwerken Huysmans gevestigd te Voortbeemden 5, 2400 Mol heeft een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend voor het regulariseren van 6 appartementen, een garage, een carport en een fietsenberging op Ginderbuiten 29.

Het college van burgemeester en schepenen heeft op 2 mei 2018 de aanvraag geweigerd. De beslissing ligt ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol

Lees verder

Bekendmaking beslissing afwijking milieuvoorwaarden Voortstraat 27

AGC  GLASS EUROPE gevestigd te Avenue Jean Monnet 4, 1348 Louvain-la-Neuve heeft een afwijkingsaanvraag emissiegrenswaarden overeenkomstig artikel 1.4 van Vlarem III ingediend voor Voortstraat 27.

De Vlaamse Regering heeft op 2 mei 2018 de afwijking voorwaardelijk vergund. De beslissing ligt ter inzage bij de milieudienst in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol.

Lees verder

Aanleg van warmtenet start midden mei in Rode-Kruislaan

Maandag 14 mei start in de Rode-Kruislaan ter hoogte van de atletiekpiste de aanleg van het warmtenet voor het nieuwe zwembadencomplex en de sporthal. Deze sleufwerken worden gecombineerd met het vernieuwen van de waterleiding door Pidpa en de elektriciteitskabels door EANDIS. De sporthal blijft steeds bereikbaar, ofwel via de zijde van de Nieuwstraat ofwel de Kleinendijk. Doorgaand verkeer tussen de Rode-Kruislaan en de Kleinendijk wordt niet meer mogelijk.

Lees verder