Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 mei 2018

Gemeente Deerlijk: René De Clercq in de Groote Oorlog

René De Clercq in de Groote Oorlog

Naar aanleiding van Open Monumentendag en het herdenkingsjaar van de Groote Oorlog 1914-1918 zal er een tentoonstelling plaatsvinden in het René De Clercqmuseum, namelijk 'René De Clercq in de Groote Oorlog' en dit tijdens de openingsuren van het museum, elke zondag van 14.30 uur tot 18 uur, tot eind oktober 2018.

De tentoonstelling start op Open Monumentendag en is opgebouwd uit 11 onderdelen:

1) De Vlucht naar Nederland,

2) De Vlaamsche Stem,

3) Een telegram uit Bussum,

4) De gekaapte Stem,

5) Een Gentse kunstenaarskolonie,

Lees verder

Moederdag in het museum

Wie zal er ons kindeke douwen?

De eerste twintig moeders die het René De Clercq bezoeken op zondag 13 mei krijgen gratis het gedicht "Moederke alleen" uit de luxe map van 12 gedichten. Het museum is open van 14.30 tot 18 uur. Kom met uw kinderen en loop eens rond in het oudste huis van Deerlijk in zie hoe je (groot)ouders leefden. De vrijwilligers Antoon en Luc zullen je verwelkomen en de toegang is gratis.

Lees verder

Midzomerfeest in het museum

Op zondag 24 juni vanaf 14 uur vieren wij opnieuw het 'Midzomerfeest' in het René De Clercqmuseum. Het geboortehuis van onze Deerlijkse dichter wordt opnieuw wat het ooit was: 'Estaminet Het Damberd'.

Geniet van het gezellige samenzijn met koffie en door de vrijwilligers zelf gebakken taart. Voor de liefhebbers is er de specialiteit Duchesse de Bourgogne van het vat. Er wordt afgesloten met goedgevulde pistolets.

Lees verder

Op stap met De Heren van Deerlijk

Op initiatief van het René De Clercqgenootschap en in het kader van de elfjuliviering zullen De Heren van Deerlijk, zijnde heer 'Decoster' en heer 'De Cassina' de kinderen van het 3e en 4e leerjaar tijdens de speelpleinwerking op een speelse wijze rondleiden door het centrum van Deerlijk.

 

Lees verder