Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 mei 2018

Gemeente Boom: ‘Noeveren Brandt’ van 20 mei tot 10 juni

'Noeveren Brandt' van 20 mei tot 10 juni
Traditioneel wordt van eind mei tot begin juni de geschiedenis en het unieke karakter van Noeveren in Boom nog eens extra in de verf gezet tijdens Noeveren Brandt. In die periode staat Noeveren in (cul-turele) brand "van aan den ieëte geivel tot d'eiverekse root", zoals ze het daar zelf zeggen.
Lees verder

Wekelijkse markt ook op O-H-Hemelvaart
Lees verder

Boomse senioren op daguitstap op 9 juli
Naar jaarlijkse gewoonte richt de Seniorenadviesraad (SAR) een daguitstap in voor alle Boomse 55-plussers. Dit jaar gaan ze richting Gent.
Lees verder

Gemeentelijke diensten gesloten op 21 mei
Op 21 mei is het Pinkstermaandag, daarom zullen onze diensten die dag gesloten zijn. Op dinsdag 22 mei kan je opnieuw bij ons terecht.
Lees verder

Leer energiezuinig ventileren
Voldoende ventilatie in huis is essentieel. In de eerste plaats voor je eigen gezondheid, maar ook voor je huis zelf. De gemeente Boom organiseert op 24 mei om 19.30u in Ecohuis 't Kleibrood een infosessie rond de meerwaarde van een gecontroleerd ventilatiesysteem.
Lees verder

Boom viert mee IDAHOT
Donderdag 17 mei 2018 wordt wereldwijd IDAHOT gevierd, de Internationale Dag tegen holebi- en transfobie. Ook jouw gemeente hangt de regenboogvlag uit. Vrijdagavond is er ook nog de vriendschappelike voetbalwedstrijd Gemeente Boom - Pink Devils, op het jeugdcentrum De Schomme. Aftrap om 20u stipt.
Lees verder