Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 mei 2018

Fransen gooien vliegdekschepen in de strijd voor vervanging F-16’s

Fransen gooien vliegdekschepen in de strijd voor vervanging F-16's

Frankrijk is bereid om Belgische gevechtsvliegtuigen te laten opstijgen vanop zijn vliegdekschepen. Als het Rafales zijn tenminste. 'En dan moeten we vanaf vandaag samenwerken.'

Lees verder

Israëlische ambassadrice neemt woorden deels terug

In gesprekken met Het Laatste Nieuws en de VRT neemt de Israëlische ambassadrice in ons land, Simona Frankel, haar harde woorden van vanmorgen een beetje terug. Maar ze stelt nog steeds dat de Palestijnse betogers 'gemanipuleerd worden door Hamas'.

Lees verder

Franck en vrij aan de VUB

'Naast openlijke censuur is zelfcensuur een sluipend gif.' En dus plooide VUB-rector Caroline Pauwels niet voor de druk uit eigen rangen om de lezing van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) te verbieden. Die kwam, zag en zegevierde… tot het debat begon. Enkele kritische vragen brachten Francken in een lastig parket. Winnaar van de dag? De vrije meningsuiting.

Lees verder

Auto gegrepen door trein: vrouw overleden, reizigers geëvacueerd

Een auto is in Harelbeke even na 17 uur gegrepen door een trein. De bestuurster is daarbij om het leven gekomen. Een tiental treinreizigers werd met bussen geëvacueerd.

Lees verder

Professionele clown bekent moord op ex-vriendin in Oudenburg

Kevin L., de man die maandag werd opgepakt nadat hij urenlang tumult had veroorzaakt op het dak van een appartementsgebouw in Bredene, heeft na een urenlange ondervraging de moord op zijn ex-vriendin bekend. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder

Zware brand in loods in Koekelberg

In een loods in de Stepmanstraat in Koekelberg is een zware brand uitgebroken. Er zouden geen gewonden zijn.

Lees verder

Helft blikjes gaat verloren
We halen nog te weinig blikjes en plastic flessen selectief op. De cijfers van minister Schauvliege en die van recyclagebedrijf Fost Plus stroken niet.
Lees verder

Celie Dehaene maakt politieke comeback
Celie Verbeke, de 76-jarige weduwe van Jean-Luc Dehaene, duwt in oktober de CD&V-lijst bij de gemeenteraads­verkiezingen in Vilvoorde.
Lees verder

Hinder bij openbaar vervoer, belangrijkste metrolijnen rijden in Brussel
De betogers die woensdag actievoeren tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel, verzamelen om 10 uur aan het Brusselse Noordstation. De NMBS legde extra treinen in en verwacht weinig hinder, maar bij De Lijn en de MIVB zijn de acties voelbaar.
Lees verder

SP.A beschuldigt Vandeput opnieuw van leugens

Volgens de SP.A wist minister Vandeput al in 2017 dat er studies over de levensduur van de F-16 zaten aan te komen. De welles-nietesdiscussie ging vanochtend crescendo.

Lees verder

Nieuwe studie onkruidverdelger toont impact op DNA
De eerste resultaten van nieuw onderzoek naar de effecten van onkruidverdelger glyfosaat tonen aan dat er wel degelijk impact is op de gezondheid.
Lees verder

Bacquelaine: 'Dit is een politieke betoging'

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) is niet te spreken over de betoging van woensdag tegen zijn beleid. 'De standpunten van de vakbonden leunen niet aan bij onze realiteit.' Ook minister van Werk Kris Peeters (CD&V) verdedigt de hervormingen en wil ook met overleg tot oplossingen komen.

Lees verder

Dunbevolkte opleidingen in vraag gesteld

Werkgeversorganisatie Voka wil het debat openen over weinig bevolkte opleidingen op hogescholen en universiteiten. Zijn ze nog de moeite waard?

Lees verder

Vakbonden: 'Mensen weten dat regering contractbreuk pleegt'

Volgens het ABVV zakken minstens 30.000 betogers af naar Brussel om te protesteren tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel. De vakbonden vinden de betoging wel degelijk nodig.

Lees verder

Betoging legt zeescheepvaart door Antwerpse sluizen stil: 'Dit is dramatisch'

Door een vakbondsactie in de Antwerpse haven kunnen een twintigtal schepen de Schelde niet op. 'De impact is veel groter dan verwacht', aldus Voka. Ook de binnenvaart ondervindt hinder.

Lees verder

Catalaanse ex-ministers worden niet aangehouden

De Brusselse raadkamer heeft woensdag na een korte zitting de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) tegen de drie Catalaanse ex-ministers Meritxell Serret, Antoni Comin en Lluis Puig niet uitvoerbaar verklaard. Volgens de raadkamer zijn de EAB's niet regelmatig omdat ze niet gesteund zijn op een Spaans aanhoudingsbevel.

Lees verder

Fietsongeval? Naar rechter tegen burgemeester

Het Brussels collectief Velodossier roept fietsers op om zo veel mogelijk bewijslast te verzamelen na een ongeval. Met het sterkste dossier willen ze een burgemeester of schepen voor de rechter dagen.

Lees verder

Ook Dietwin A. aangehouden in verband met moord in Oudenburg

Dietwin H. een goede vriend van hoofdverdachte Kevin S., is aangehouden voor zijn rol bij de moord op Caroline Dombrecht (46). De Oost-Vlaming werd niet aangehouden voor moord, meldt zijn advocaat.

Lees verder

'Statiegeld is een druppel op een heel grote hete plaat'

Open VLD en CD&V schieten het verpakkingsplan van Joke Schauvliege (CD&V) af. Het spel zat meteen op de wagen binnen de meerderheid. 'Ik heb al veel demagogie gehoord.'

Lees verder

De Wever trekt kernuitstap opnieuw in twijfel

Nauwelijks anderhalve maand nadat de N-VA het veelbesproken Energiepact heeft ondertekend, trekt voorzitter Bart De Wever de geplande kernuitstap in twijfel. Hij noemt de maatregelen 'niet realistisch tegen 2030'.

Lees verder