Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 mei 2018

Economische nieuwtjes uit Ingelmunster

Mei 2018
Bedrijventerrein Ringzone breidt uit met bedrijfsverzamelgebouw
 
WVI ontwikkelde voor de gemeente Ingelmunster reeds 3 bedrijventerreinen: Ringzone, Deefakker en Zandberg, samen goed voor 40 ha en 42 bedrijven. De vraag naar betaalbare ruimte voor bedrijven is groot in de regio. Om in te spelen op de vraag naar kleine oppervlaktes beslisten het gemeentebestuur en WVI om via een kleine uitbreiding van het lokaal bedrijventerrein Ringzone een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Zo'n bedrijfsverzamelgebouw bestaat immers uit afzonderlijke units, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen. 
  
Vastgoedontwikkelaar Verstraete Bouw zal het ontwerp nu in samenspraak met URA Yves Malysse Kiki Verbeeck realiseren. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 12 units variërend van 100 m² tot 250 m². Het ontwerp gaat efficiënt om met de beschikbare ruimte en kent een zeer aantrekkelijke architectuur. De bouwwerken starten wellicht in september 2018 en zullen een zestal maanden duren.
 
Lees meer
Vind een beschikbaar pand of perceel via bizLocator
 

Ingelmunster biedt extra ondersteuning aan ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor hun zaak. Met bizLocator kan je een databank van vrijstaande panden of percelen gratis doorzoeken. Het aanbod van vastgoedmakelaars, overheden en professionele aanbieders wordt er continu in aangevuld en aangepast.

Stel ook jouw ruimtevraag aan
bizlocator. Misschien vind je er in enkele muisklikken wel het toekomstig pand of perceel voor jouw bedrijf!

Provincies in Cijfers - je gemeente in kaart
 
Op de website Provincies in cijfers kan je een breed gamma aan data terugvinden.
Het gaat onder andere over gegevens binnen de verschillende economische sectoren op vlak van tewerkstelling, aantal ondernemingen, oprichtingen en stopzettingen enz.

Ook de gemeentelijke economische steekkaarten, die vroeger alleen zichtbaar waren voor gemeentebesturen, kan je er nalezen.  
Week van de Korte Keten
 
Van 26 mei tot 3 juni organiseert de provincie West-Vlaanderen i.s.m. Inagro, POM en Westtoer voor de derde keer de 'Week van de Korte Keten'.
Alle initiatieven van producenten, gemeentes, scholen, verenigingen, die een link hebben met korte keten kunnen mee instappen.

Wat kan je bijv. doen?
- inspireer om te koken met lokale hoeve-en streekproducten tijdens een kookworkshop;
- toon het verhaal achter je product tijdens een bedrijfsbezoek;
- organiseer samen met producenten, verenigingen, gemeenten een evenement waar hoeve- en streekproducten centraal staan zoals bv. een boerenmarkt;

Deelnemen? Meer info?
Contacteer Katrien Grauwet via tel.051 27 32 29 of katrien.grauwet@inagro.be

Registreer je activiteit op www.weekvandekorteketen.be
Dienst economie | economie@ingelmunster.be | T 051 33 74 49