Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 mei 2018

de Bib: Dichten tijdens de meedogenloze mensenmolen.

Dichten tijdens de meedogenloze mensenmolen.
LEZING Sarah de Mul DECLAMATIO oorlogsgedichtenDe bib heeft alweer 2 activiteiten op het palmares bijgeschreven. Vrijdagavond 4 mei was er de interessante lezing van Sarah de Mul over Baskenland, in samenwerking met Flandriako Euskal Etxea en zaterdag stond de Plantijnzaal alweer in het teken van W.O. I, met de feestelijke opening van de tentoonstelling: In Flanders Fields. Deze expositie, op initiatief van R. Frits Coghe, maakt een combinatie tussen de militaire begraafplaatsen rond Ieper en oorlogsgedichten van soldaat-dichters uit de Eerste Wereldoorlog. De gedichten zijn in de originele taal te lezen, met een vertaling van F. Coghe. Zo levert de bib  in dit laatste herdenkingsjaar samen met de initiatiefnemer een kleine bijdrage aan de herdenkingsmarathon rond Wereldoorlog I. De tentoonstelling, die bestaat uit foto's, begeleidende teksten, oorlogsgedichten en materialen uit onze rijke collectie over Wereldoorlog I, is de ganse maand Mei, tijdens de openingsuren,vrij te bezoeken in de Erasmuszaal van de bib. Trouwens, de toepasselijke uitdrukking: meedogenloze  mensenmolen, die we aanhalen in de berichttitel komt uit het fraaie gedicht: Abschied, van de jonge oorlogsdichter Alfred Lichtenstein, gesneuveld tijdens het eerste oorlogsjaar.

TENTOONSTELLING Oorlogspo√ęzie
Lees verder

Sluiting bibliotheek

De bibliotheek zal gesloten zijn op donderdag 10 en vrijdag 11 mei.
Zaterdag 12 mei zijn we geopend van 9 tot 12 u.

Lees verder

Bib gesloten in Hemelvaartweekend
Hemelvaartweekend voor de deur! Bib is gesloten op donderdag, vrijdag en zaterdag. Zondag 13 mei zijn Opstal en Opdorp wel weer open.
Lees verder

Vijf tips voor veilig surfen op het internet
Privacy en cybercriminaliteit, het zijn thema's die tegenwoordig niet meer uit de actualiteit weg te branden zijn.  De lezing over veiligheid op het internet kende dan ook een grote belangstelling. De gloednieuwe website seniorenhoeilaart.be heeft nu de essentie van de lezing gepubliceerd: vijf tips om veilig te surfen. Samen met enkele nuttige links, om je […]
Lees verder

O.L.H. Hemelvaart 2018 | wij zijn gesloten

Op deze Hemelvaartsdag zijn alle Kortrijkse (buurt)bibliotheken gesloten maar vanaf vrijdag 11 mei staat het volledige bibteam terug voor jullie klaar!

Tip: je uitgeleende materialen verlengen kan makkelijk via Mijn Bibliotheek!

www.kortrijk.be/bibliotheek
Lees verder