Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 mei 2018

Bpost zwaar onder vuur na aankondiging drastische hervormingen

Bpost zwaar onder vuur na aankondiging drastische hervormingen
Bpost ligt zwaar onder vuur na het interview met CEO Koen Van Gerven dat dit weekend in de media verscheen. Om het bedrijf te redden dat haar aandeel op vier maanden 40 procent zag kelderen, stelt Van Gerven onder andere voor om de postbode slechts om de dag te laten komen en duurdere postzegels in te voeren voor wie wil dat zijn brief snel wordt geleverd. De hervormingen zowel als de manier van communiceren zetten kwaad bloed. 
Lees verder

Tientallen Bellewaerde-bezoekers zitten uur vast in attractie
In het pretpark Bellewaerde in Ieper zitten sinds kort voor 14 uur ongeveer veertig mensen vast in een attractie. Die blokkeerde terwijl de inzittenden op vier meter hoogte zaten. Ze worden op dit moment één voor één door de brandweer bevrijd.
Lees verder

"Mijn zoon heeft een stoma en krijgt voeding via een baxter. En toch zijn we een gelukkig gezin"
Ilyan (8), de zoon van van Lesley Steyaert (36) , leeft al sinds zijn geboorte met een zeldzame darmafwijking. Inmiddels is het ziekenhuis hun tweede thuis en Lesley een doorwinterde thuisverpleegster. Zij doen nu hun verhaal op RESET, een reeks op Canvas en een nieuwe online databank van en voor mensen met een ernstige diagnose. 
Lees verder

Opnieuw recordeditie Open Wervendag
De twaalfde editie van Open Wervendag heeft zondag ruim 83.000 bezoekers gelokt, opnieuw een recordaantal mede dankzij het mooie weer. Dat blijkt uit cijfers van de Confederatie Bouw. In heel België hebben 150 bouwprojecten hun hekken geopend voor het grote publiek.
Lees verder

Vorig jaar bijna 4.500 pakjes met valse geneesmiddelen onderschept
Het federale geneesmiddelenagentschap FAGG heeft vorig jaar 4.472 postpakketten met illegale of valse medicijnen in beslag genomen die verstuurd werden vanuit het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) die vandaag in La Dernière Heure staan. 
Lees verder

Een op tien gezinnen met kinderen is nieuw samengesteld
Vanop een afstand ziet het Vlaamse gezin er anno 2018 klassieker uit dan we zouden denken, al breken jongere generaties meer en meer uit dat vaste stramien. Maar zelfs wie in een nieuw samengesteld gezin belandt, verlangt heel vaak nog naar het klassieke tweeoudergezin.
Lees verder

Vlaming blijft dromen van klassiek gezin
De meeste gezinnen in Vlaanderen en Brussel stellen het goed, zo toont de nieuwe grote gezinsenquête van de Vlaamse overheid. Maar een op de vijf worstelt met onder andere opvoeding, gezondheid en financiën. Het traditionele tweeoudergezin blijft het grote ideaal.
Lees verder

Het blijft zomers: kwik flirt vandaag op sommige plaatsen met 30 graden
We krijgen vandaag opnieuw een zonnige dag met maxima tussen 24 graden in de Hoge Venen en 27 graden in het centrum en de Kempen. Hier en daar kan het zelfs nog iets warmer worden. 
Lees verder

Brandweer op zoek naar ex-motorcrosser Eric Geboers in waterplas recreatiedomein Mol: "Moeten ons voorbereiden op het ergste"
In de waterplas van het recreatiedomein Miramar in Mol wordt met man en macht gezocht naar ex-motorcrosser Eric Geboers. Die sprong gisterenavond uit een plezierboot om een hond te redden, maar kwam niet meer boven. Ook de cel Vermiste Personen zoekt mee. Burgemeester Paul Rotthier vreest voor het ergste. 
Lees verder

Dubbel zoveel boetes voor verkoop van alcohol aan jongeren
De Tabak- en Alcoholcontroledienst van de FOD Volksgezondheid heeft vorig jaar 402 processen-verbaal opgesteld voor horecazaken die de regels over de verkoop van alcohol aan minderjarigen hebben overtreden. Dat is meer dan dubbel zoveel als de 184 pv's in 2016, zo blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), waarover La Dernière Heure bericht.
Lees verder

Armand De Decker (MR) verdacht van corruptie in dossier Kazachgate
Minister van Staat Armand De Decker (MR) is door het gerecht in Bergen in verdenking gesteld wegens "ongeoorloofde beïnvloeding" in het dossier Kazachgate. Dat schrijft De Standaard op zijn website op basis van gerechtelijke bronnen. MR-voorzitter Olivier Chastel vraagt De Decker ontslag te nemen uit al zijn mandaten, zoniet wordt hij uit de partij gezet.
Lees verder

Brussels Airlines houdt de adem in: kan staking vermeden worden?
Komt het tot een staking vanaf vrijdag 11 mei bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines? Zowel de vakbonden als de directie hopen dat er last minute nog een oplossing gevonden wordt voor het sociaal conflict.
Lees verder

Kennedytunnel nog tot morgennacht deels afgesloten: verlichting dreigt naar beneden te vallen
Door problemen met de verlichtingsarmaturen in de Kennedytunnel is de rechterrijstrook in beide richtingen afgesloten. De problemen zullen nog tot na morgennacht aanhouden, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. Nu al staan er lange files. De avondspits straks en de ochtendspits morgenvroeg dreigen volledig in het honderd te lopen. 
Lees verder

Vrouw weigert schepen hand te schudden: huwelijk geweigerd
De Mechelse schepen van diversiteit, integratie, burgerzaken, onderwijs en juridische zaken Marc Hendrickx (N-VA) heeft vandaag geweigerd een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem de hand niet wilde schudden. De schepen meent dat dit een deel is van het respect dat hoort in een burgerlijke zaak. De vrouw wilde hem de hand niet schudden uit geloofsovertuigingen.
Lees verder

Indrinken is wijdverspreid fenomeen onder jongeren
Indrinken heeft voor een deel van de Vlaamse jongeren een belangrijke sociale betekenis, maar houdt ook leeftijdsgebonden risico's in. Dat blijkt uit onderzoek van acht Oost-Vlaamse Drugpunten in samenwerking met het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en illegale Drugs (VAD), waarvoor 6.733 jongeren tussen 12 en 26 jaar een online vragenlijst invulden.
Lees verder

Verzoening bij De Lijn mislukt: dagenlange staking nadert
De verzoeningspoging bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn, onder leiding van een sociaal bemiddelaar, is vandaag mislukt. Dat zegt Jan Coolbrandt van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Er is voorlopig geen nieuwe ontmoeting gepland tussen vakbonden en directie. De socialistische en liberale bond dreigen ermee om vanaf 17 mei enkele dagen het werk neer te leggen.
Lees verder

Vandeurzen belooft 130 extra voltijdse jobs voor opvoedingsinstellingen na sit-in voor zijn kabinet
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) voorziet na het overleg met de christelijke bediendevakbond LBC-NVK in extra financiële middelen voor de opvoedingssector. Dat meldt LBC-NVK. Die vakbond hield vandaag een eerste stakingsdag in de opvoedingsinstellingen voor veilige zorg. Daar werden sinds februari al acties gevoerd.
Lees verder

Portret van Eric Geboers, een van de beste Belgische motorcrossers ooit
Voormalig wereldkampioen motorcross Eric Geboers is niet meer. Aan een waterplas in Mol werd vandaag met man en macht gezocht naar de 55-jarige Limburger, maar tevergeefs. Een portret van Eric Geboers, een van de beste Belgische motorcrossers ooit. 
Lees verder

Jobs bedreigd bij supermarktuitbater Mestdagh: premier Michel reageert
"De directie van Mestdagh moet alles in het werk stellen om het aantal ontslagen te beperken", reageert premier Charles Michel op de herstructureringsplannen van het bedrijf.
Lees verder

Spoorbonden naar Grondwettelijk Hof tegen minimale dienstverlening
De minimale dienstverlening bij het spoor wordt door de vakbonden aangevochten voor het Grondwettelijk Hof. ACV Transcom en ACOD startten de procedure eerder al op in gemeenschappelijk vakbondsfront. Het Franstalige METISP-Protect, bevolkt door oudgedienden van de CGSP, zegt nu dat ze binnen enkele dagen ook een procedure voor het Grondwettelijk Hof gaat opstarten.
Lees verder