Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 april 2018

Zes maanden geëist tegen agent die racistische foto van Jinnih Beels verspreidde

Zes maanden geëist tegen agent die racistische foto van Jinnih Beels verspreidde

Het openbaar ministerie heeft maandag zes maanden cel gevorderd tegen Bert V.L., een 37-jarige inspecteur van de politiezone Mechelen-Willebroek, voor het verspreiden van racisme. V.L. had een fotocollage gemaakt met een racistische boodschap van Jinnih Beels, toen hoofd diversiteit bij de Mechelse politie.

Lees verder

Antwerpse tv-presentator Karl Apers komt op voor SP.A

Karl Apers, gezicht en journalist van de Antwerpse regionale televisiezender ATV, komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober op voor SP.A in Antwerpen. Dat heeft de partij bekendgemaakt.

Lees verder

Wagen rijdt Brusselse premetrotunnel binnen

Opnieuw is er een wagen de premetrotunnel aan Lemonnier binnengereden. De auto kwam vast te zitten en moest worden weggesleept.

Lees verder

Huiszoeking bij Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws

Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor.

Lees verder

Huiszoeking overschaduwt komst Karl Apers naar SP.A

Uitgerekend op het moment dat er bij Tom Meeuws thuis een huiszoeking plaatsvond, stelde de Antwerpse SP.A ATV-journalist Karl Apers als nieuwe aanwinst voor.

Lees verder

Gedragsproblemen bij schoolgaande jeugd exploderen

Het aantal jongeren met gedragsproblemen is in een schooljaar tijd met 32 procent gestegen. De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) zijn ten einde raad. 'We moeten de rust terugvinden.' Opvallend nog: pestgedrag daalde met 10 procent.

Lees verder

Doodrijder Saar Gevaert voor de rechter na nieuw ongeval: 'Hij wou er einde aan maken'

Miguel V. de man die in 2015 de 15-jarige Saar Gevaert doodreed in het West-Vlaamse Gits, is maandag opnieuw voor de rechter gekomen voor een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf. Volgens zijn advocaat wou 'hij er een einde aan maken'. De rechter leek die redenering niet volgen. 'Makkelijk gezegd', klonk het.

Lees verder

Alle passagiers op Belgische luchthavens binnenkort gescreend

België is maandag officieel gestart met de screening van de luchtvaartpassagiers in ons land, in het kader van de strijd tegen zware misdaad en terrorisme.

Lees verder

Waarom met burgerbewegingen iedereen verkozen zal geraken
Al in 46 gemeenten trekt straks een burgerbeweging naar de kiezer. Maar hoe lopen de verkiezingen precies met zo'n burgerbewegingen? Kamagurka voorspelt het.
Lees verder

Kind & Gezin en Jongerenwelzijn smelten samen

De Vlaamse agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn fuseren. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Lees verder

'Schaam je je voor het Rode Kruis?'
Vanaf donderdag verkoopt het Rode Kruis weer een week stickers aan kruispunten aller lande. Dit jaar sieren Robbedoes en Kwabbernoot de stickers, die opnieuw vijf euro kosten. Om de campagne op gang te schieten, lanceerde de hulporganisatie vandaag een filmpje met acteur Peter Van den Eede.
Lees verder

Agent ontsnapt aan de dood na incident in rechtbank

Een agente is in de rechtbank van Kortrijk ontsnapt aan de dood na een hallucinant incident. Tijdens een zitting op het kabinet van de jeugdrechter ging een vader door het lint. Hij ontfutselde een vuurwapen van de agent en haalde de trekker over. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. De agent werd in shock afgevoerd. Een andere collega raakte lichtgewond. Het zoontje van de man zag alles gebeuren en is spoorloos.

Lees verder

Internationale auteurs eisen gerechtigheid voor vermoorde Maltese journaliste

Zes maanden na de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia op Malta hebben auteurs van over de hele wereld kritiek geuit op de trage gang van zaken in het onderzoek.

Lees verder

Politieman levensgevaarlijk gewond bij schietincident

Een politieman is vrijdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietincident tijdens een oefening van de speciale eenheden van de federale politie in Tienen. Dat meldt de federale politie maandag in een persbericht.

Lees verder

VDAB wil werkzoekenden inschakelen als strandredder

Via de VDAB kunnen werkzoekenden voortaan hun brevet van hoge redder halen. Dat meldt de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling maandag. De opleiding is voor werkzoekenden volledig gratis.

Lees verder

Chassidische jood op lijst CD&V: 'Wij staan voor integratie'

De 42-jarige Aron Berger krijgt de negende plaats op de lijst van de Antwerpse CD&V. Dat meldt de website Joods Actueel, en wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Ook EU stapt naar WTO tegen Amerikaanse importheffingen

De Europese Unie heeft maandag de tussenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) gevraagd in het dispuut met de Verenigde Staten over de importheffingen die de Amerikanen hebben ingevoerd op staal en aluminium. Dat blijkt uit een document van de WTO. Eerder deze maand vroeg China de organisatie ook al om te bemiddelen.

Lees verder

Kartelkoorts is uitgewerkt
In oktober zullen veel minder kartels opkomen dan in 2006 en 2012. Groen en N-VA noteren een recordaantal afdelingen die vertrouwen op eigen kracht.
Lees verder

Terroristen niet langer veilig op sociale media
De Europese Commissie stelt vandaag een nieuw pakket antiterreurmaatregelen voor waarmee politie en justitie de online berichten van terroristen kunnen onderscheppen
Lees verder

Peeters: 'CD&V-kandidaten respecteren gelijkheid man en vrouw'

Op Twitter heeft de Antwerpse lijsttrekker voor CD&V, Kris Peeters, gezegd dat 'elke kandidaat op de lijst de gelijke positie van man en vrouw respecteert'. Hij doet het nadat er kritiek is gerezen op de mogelijke komst van de ultraorthodoxe Jood Aron Berger op zijn lijst voor de gemeenteraadsleden.

Lees verder