Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 april 2018

Weyts: “Ik ga zorgen dat Airbnb de regels volgt”

Weyts: "Ik ga zorgen dat Airbnb de regels volgt"
Wie zijn huis of appartement verhuurt via Airbnb, hoeft geen controles te vrezen van Toerisme Vlaanderen. Omdat Airbnb halsstarrig weigert de gegevens van verhuurders door te geven, kan Vlaanderen geen steekproeven uitvoeren. Minister Weyts dreigt met een rechtszaak.
Lees verder

"Geef boeren eerlijke prijs voor producten"
Kamerlid Annick Lambrecht van sp.a diende een resolutie in om voedselcrisissen te voorkomen. Ze wil dat de regering een minimumprijs oplegt, die warenhuizen moeten betalen aan onze boeren. De Boerenbond wijst dat af. "Zo werkt het niet."
Lees verder

Ten vroegste in juni trajectcontrole op E313
De trajectcontrole op de E313 tussen Wommelgem en Ranst die gepland stond om deze maand in gebruik te worden genomen, zal pas ten vroegste begin juni operationeel zijn. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
Lees verder

Arbeidsmarkt leeft op: 42.000 nieuwe jobs in een jaar tijd
In een jaar tijd zijn er in ons land bijna 42.000 jobs bijgekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), waarover Het Laatste Nieuws, De Morgen en de kranten van Sudpresse vrijdag berichten. "De stijging zit voor meer dan 90 procent bij voltijdse en...
Lees verder

Financiële straf voor ziekenfonds dat zieken niet aan werk helpt
De toelage die ziekenfondsen krijgen, wordt afhankelijk van het aantal re-integratietrajecten dat ziekenfondsen opstarten. Dat blijkt uit een nota van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) aan de ziekenfondsen die De Tijd en L'Echo konden inkijken.
Lees verder

STANDPUNT. Belerend vingertje lost drugsprobleem niet op
Nederland is mee verantwoordelijk voor de grote ladingen cocaïne, die de jongste jaren via de haven van Antwerpen worden binnengesmokkeld. Dat zei de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) woensdag in het Nederlandse actualiteitenprogramma Nieuwsuur op NPO2.
Lees verder

Francken geeft vijf Tsjetsjeense homovluchtelingen humanitair visum
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft vijf Tsjetsjeense vluchtelingen een humanitair visum gegeven. Ze riskeerden in eigen land vervolgd te worden vanwege hun seksuele geaardheid. Dat schrijven De Morgen en de kranten van Sudpresse vrijdag.
Lees verder

Daar is de lente: dit weekend tot 21 graden
Het heeft even geduurd, maar dit weekend komt de lente (eindelijk) piepen. Al blijft het mooie liedje niet lang duren.
Lees verder

Ex-defensieminister Flahaut over F-16-heisa: "Er moeten koppen rollen"
André Flahaut, oud-minister van Justitie en tegenwoordig bevoegd voor Begroting in de Franse gemeenschap, vindt dat er "koppen moeten rollen" in het F-16-dossier. Dat zei hij vrijdagochtend op de RTBF-radio. "Er zijn zware fouten begaan."
Lees verder

Sp.a wil supermarkten verplichten eerlijke prijzen te betalen aan boeren, Boerenbond reageert "niet afwijzend"
De Boerenbond reageert niét afwijzend op de resolutie van sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht om minimumprijzen op te leggen die supermarkten aan boeren moeten betalen. "In tegenstelling tot wat sommige media berichten, reageert Boerenbond niet afwijzend. Het is in elk geval positief dat het debat over...
Lees verder

Notarissen halen openbare verkopen uit achterzaaltjes van dorpscafés
De Belgische notarissen hopen vanaf de maand mei naast openbare verkopen in cafés of achterzaaltjes, ook via het internet online openbare verkopen mogelijk te maken. Vrijwillige openbare verkopen zijn al een tijdje op de terugweg, tot spijt van de horeca.
Lees verder

Nu al aanschuiven richting kust: "De komende uren zal hinder nog toenemen"
Er staat vrijdagvoormiddag al een aanzienlijke file richting kust. "De combinatie van wegenwerken op de E40, het goede weer en het feit dat het paasvakantie is, veroorzaakt wachttijden van meer dan een uur", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De werkzaamheden worden vandaag...
Lees verder

Volg hier live de afscheidsplechtigheid van Frank Aendenboom
In Antwerpen wordt vandaag afscheid genomen van acteur Frank Aendenboom. Hier kan u de livestream van de afscheidsplechtigheid in muziekcentrum AMUZ volgen. Aendenboom, die al 47 jaar in Berchem woonde en in Oostende opgroeide, overleed vrijdagnacht in zijn slaap. Hij werd 76.
Lees verder

DISCUSSIE. Bent u bereid belasting te betalen op buitenlandse producten?
Sp.a-kamerlid Annick Lambrecht opperde vrijdag een resolutie om minimumprijzen op te leggen die supermarkten aan boeren moeten betalen. De Boerenbond reageert niet afwijzend op het voorstel. Gazet van Antwerpen is echter benieuwd hoe u denkt over een ander voorstel.
Lees verder

Felle reacties op Islam-partij: "Ik walg hiervan. Dit is spuwen op Europa"
De scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer: het is een opmerkelijk voorstel van de partij Islam, die komende verkiezingen al zeker in 28 gemeenten naar de kiezer trekt. Vanuit Vlaamse hoek klinkt er alvast kritiek op het idee. "Dit is flagrant in strijd met de grondwet", reageert...
Lees verder

Nieuwe spoorstaking op komst? Socialistische vakbond zal "gepast" reageren op beslissing regering
De pensioenregeling voor de zware beroepen die is afgesproken door de regering valt slecht bij de socialistische spoorvakbond. "Dit ligt zwaar op de maag van het personeel. We zullen dan ook gepast reageren", waarschuwt Ludo Sempels, voorzitter van ACOD Spoor.
Lees verder

Problemen bij Argenta eindelijk achter de rug, compensaties voor klanten
De technische problemen bij Argenta zijn sinds vrijdagmiddag van de baan. Alles zou opnieuw normaal moeten werken, zo is vernomen van de woordvoerster van de bank. Sinds 12.30 uur werd ook het internetbankieren weer mogelijk gemaakt. Alle kanalen zijn momenteel open en er is geen sprake meer van...
Lees verder

Eerste berkenstuifmeelkorrels gemeten in de lucht
De voorbije dagen werden de allereerste berkenstuifmeelkorrels gemeten in de lucht te Brussel. Dat betekent de start van het berkenstuifmeelseizoen én de risicoperiode voor personen allergisch voor berkenstuifmeel, meldt het federaal onderzoekscentrum Sciensano vrijdag.
Lees verder

Weekendticket Beneluxtrein bijna dubbel zo duur
Wie last minute een weekendje heen en terug naar Amsterdam wil, zal daar binnenkort geen 55 maar 95 euro voor moeten betalen, tenzij er 7 dagen op voorhand wordt besteld. De reistijd wordt wel een half uur ingekort en de capaciteit verhoogd. De NMBS wil mensen aanzetten om vroeg te boeken en meer...
Lees verder

Trio crasht met gestolen Porsche en steekt nadien voertuig in brand
Onbekenden hebben vrijdagochtend in Maaseik een Porsche gestolen en zijn vervolgens met het voertuig gecrasht in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dat meldt de politie.
Lees verder