Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 april 2018

Tonnen plastic in zee: ‘Er is nog veel dat we niet weten’

Tonnen plastic in zee: 'Er is nog veel dat we niet weten'

Op de esplanade voor het Europees Parlement in Brussel is dinsdag het 'Ocean Plastics Lab' geopend, een project dat gefinancierd werd door de Europese Raad. In de rondreizende tentoonstelling kunnen bezoekers leren hoe ver het onderzoek staat naar de vervuiling van de oceanen.

Lees verder

N-VA verzet zich tegen Europese kiesdrempel

De N-VA is niet geneigd akkoord te gaan met een nieuw voorstel voor de Europese verkiezingsregels. Ons land is het enige dat nog op de rem staat.

Lees verder

Privacycommissie gekant tegen vingerafdrukken op identiteitskaart

De Privacycommissie geeft een ongunstig advies over het toevoegen van vingerafdrukken aan identiteitskaarten. De federale regering wil de maatregel vanaf volgend jaar invoeren, maar de commissie schiet het voorontwerp van wet af.

Lees verder

Duidelijkheid over doodsoorzaak Nick (15)

Nick Ulser (15), de jongen die zondagavond dood werd aangetroffen op straat in Grimbergen, is niet het slachtoffer geworden van een vluchtmisdrijf. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

Lees verder

Groen belooft elke Vlaming bos op vijf kilometer van zijn deur

Als het van Groen afhangt, dan krijgt Vlaanderen er in tien jaar tijd 10.000 hectare bos bij. Dat is een van de voorstellen die de partij in haar bosplan doet.

Lees verder

Steeds meer Belgen op bel-me-niet-meer-lijst

Vorig jaar zijn meer dan 200.000 Belgische nummers toegevoegd aan de bel-me-niet-meer-lijst. Dat meldt minister van Consumenten Kris Peeters (CD&V).

Lees verder

Lange griepepidemie voorbij

De griepepidemie is voorbij. Dat blijkt uit het wekelijkse griepbulletin van Sciensano, het vroegere Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

Lees verder

Di Rupo verbiedt samenkomst partij Islam

Elke aanvraag voor een samenkomst van de partij Islam in Bergen zal worden geweigerd. Burgemeester Elio Di Rupo (PS) bevestigt het bericht dat woensdagochtend in de kranten van Sudpresse stond.

Lees verder

Trajectcontrole op Haachtsesteenweg in Schaarbeek onderzocht

De Haachtsesteenweg krijgt mogelijk trajectcontrole. Daar is een princiepsakkoord over tussen Schaarbeek en bevoegd staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V), zo meldt Bruzz.be.

Lees verder

'Nog niet duidelijk of verdwijning Duitse topman in Alpen ongeluk of misdrijf is'
Karl-Erivan Haub, een van de rijkste mensen van Duitsland, is sinds zaterdag vermist in de Zwitserse Alpen.
Lees verder

Natuurhulpcentrum: '15 herten zomaar afschieten, dat kan toch niet?'

Er woedt een heuse 'bambiruzie' in de Limburgse gemeente Houthalen-Helchteren. Vijftien damherten zijn er een tijd geleden losgebroken uit hun omheining en vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid, vindt het Agentschap Natuur en Bos. Het vaardigde een schietvergunning uit om de vijftien dieren van kant te maken. Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is misnoegd met die beslissing en wil de dieren eerst proberen te vangen.

Lees verder

Ook SP.A en N-VA laten Facebook u volgen

De websites van de SP.A en de N-VA hebben een Facebooktracker ingebouwd die volgens de Brusselse rechtbank in strijd is met de privacywetgeving.

Lees verder

Fors minder schadeclaims door betere staat van de wegen

Het aantal bestuurders dat een schadeclaim indient omdat hun voertuig beschadigd is door de slechte staat van het wegdek, is de voorbije jaren fors gedaald. SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke doet een oproep aan verzekeraars om prijzen voor omniumverzekeringen te laten dalen.

Lees verder

Anticonceptiepil voor meeuwen in Blankenberge

Kuststad Blankenberge zet het idee om anticonceptie in te zetten tegen de meeuwenproblematiek door. Dat bevestigt burgemeester Ivan De Clerck nadat het voorstel dinsdagavond door de gemeenteraad raakte. De pil wordt ingezet omdat er tijdens het broedseizoen heel wat overlast is.

Lees verder

N-VA vraagt forse bijsturing M-decreet

Regeringspartij N-VA wil het M-decreet, waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bijsturen.

Lees verder

Gepersonaliseerde nummerplaat weer populair

De vraag naar gepersonaliseerde nummerplaten is sinds de prijsdaling opnieuw fors gestegen. Dat blijkt uit gegevens die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) kreeg van minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

Lees verder

Gepersonaliseerde nummerplaat weer populair

De vraag naar gepersonaliseerde nummerplaten is sinds de prijsdaling opnieuw fors gestegen. Dat blijkt uit gegevens die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) kreeg van minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

Lees verder

Onwetende vrouw draait op voor ruiming megastort

Drie dagen lang zal er moeten gewerkt worden om een afvalberg van 12 ton te ruimen in Sint-Stevens-Woluwe. Het afval werd gestort op privégrond, waardoor de 90-jarige eigenares opdraait voor de kosten.

Lees verder

Onwetende vrouw draait op voor hallucinant stort

Drie dagen lang zullen werknemers van afvalintercommunale Interza op- en aanrijden met containers om een gigantische afvalberg van zowat 12 ton te ruimen. Het afval werd gestort op privégrond, waardoor de 90-jarige eigenares opdraait voor de kosten.

Lees verder

'Geen enkel kind mag verdrinken in het onderwijs'

Regeringspartij N-VA wil het M-decreet, waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bijsturen. 'Dat hebben we al beslist. Kinderen in het gewoon onderwijs laten verdrinken kan absoluut niet', reageert Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op Radio 1.

Lees verder