Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 april 2018

Nuttige aprilweetjes uit Ingelmunster

April 2018
Kippenactie 2018
 

Via het gemeentebestuur kan je opnieuw 'kakelende afvalverwerkers' aankopen. Ieder gezin kan 1 maal om de 3 jaar gesubsidieerde kippen kopen.

Wie in 2016 en 2017 geen gesubsidieerde kippen kocht, kan er nu bestellen via het onthaal in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren.

Bestellen kan tot en met 25 april: voor 2 kippen betaal je 7 euro, 3 kippen kosten 10 euro.

Kippen kunnen heel wat keuken- en tuinafval verwerken, ook restjes van tafel die niet composteerbaar zijn, zoals gestoofde groenten, oud brood, gekookte aardappelen en rijst. Thuiscomposteren en kippen houden vullen elkaar dus prima aan en zorgen ervoor dat er minder afval in je restafvalzak terecht komt.

 
Lees meer
Erfgoeddag
 

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van 'onbekend is onbemind'. Daarom maak je op 22 april kennis met minder bekend erfgoed uit onze gemeente: vlaggen van verenigingen, de disbank in de Sint-Amandskerk en het wandtapijt en karton uit de manufactuur van het kasteel van Ingelmunster.

Hét pronkstuk: de breuk of koningsketting van schuttersgilde Sint-Sebastiaan. Deze ketting krijgt na erfgoeddag een definitieve plaats in de raadzaal van het gemeentehuis!

Ontdek al deze erfgoedparels met een gids op 22 april!
Rondleidingen: 14u., 14.30u., 15u., 15.30u., 16u. en 16.30u.
We verzamelen aan de ingang van het gemeentehuis

Opentuindag in de Drevetuintjes
 
Op 28 april, vanaf 14u., is iedereen welkom tijdens de opentuindag in de Drevetuintjes, het nieuwe volkstuinproject langs de Beukendreef, ter hoogte van de oude pastorie.

Ecologisch tuinieren staat centraal tijdens de opentuindag met een demonstratie van de compostmeesters over starten met een compostbak of -vat (14u. en 16u.), een toelichting over tuinieren in een verhoogde moestuinbak (15u.) en verschillende infostandjes. Kinderen kunnen doorlopend terecht in de explotheek, een veldlabo met allerlei spulletjes om de natuur te verkennen, en de workshop 'een insectenhotel bouwen'(14u. en 16u.). Wil je erbij zijn op 28 april? Kom dan te voet langs of met de fiets. Kom je toch met de wagen dan kan je parkeren op het marktplein of de centrumparking.
 
Lees meer
Wist je dat.....
 
Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14