Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 april 2018

Nieuwsbrief Sint-Lievens-Houtem van: 06-04-2018


 
 
                                           Nieuwsbrief 6 april 2018 


Houtem Onderneemt editie 2018
zaterdag 21 en zondag 22 april

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseren het gemeentebestuur en de Gemeentelijke Raad voor Lokale Economie (GRLE) voor de vierde keer, Houtem
Onderneemt, een opendeurdag voor de zelfstandige ondernemers in Sint-Lievens-Houtem. Op heel wat verschillende locaties kan u die dag terecht voor een blik achter de schermen. Een 40-tal ondernemers en bedrijven tonen u waarmee ze bezig zijn.

Leuk om te doen want:
 • verrassingen, demo’s en workshops;
 • kortingen en promoties;
 • op zondag 22 april: infomarkt met springkasteel en kinderanimatie op het marktplein
 • fietsen langsheen de trage wegen.
De meeste locaties zetten de deuren open tussen 10 en 17 uur. Sommige ondernemers hebben een aangepast programma. Meer informatie en een overzicht van het volledige programma vindt u in de programmakrant. U kan het evenement ook volgen op www.houtemonderneemt.be of de Facebookpagina van Houtem Onderneemt.

Actie 'Winkel en win een elektrische fiets'

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de actie ‘Winkel en win een elektrische fiets’. Plaatselijke handelaars staan altijd klaar voor hun klanten en geven zuurstof aan de dorpskern. Daarom verdienen ze een duwtje in de rug.
Tot en met 21 april kan u terecht bij de handelaars die deelnemen aan deze actie. U herkent ze aan de affiche in het uitstalraam. Verzamel 10 verschillende stempels op uw spaarkaart bij 10 verschillende handelaars (een stempel per aankoop). De correct ingevulde spaarkaart kan u tot uiterlijk 21 april 2018 terugbezorgen via een deelnemende handelaar. Op 22 april wordt de winnaar van de elektrische fiets uitgeloot.

Gratis bandenspanningscontrole
Woensdag 18 april van 11 tot 14.30 uur op het marktplein

De energiesnoeiers controleren gratis de bandenspanning van uw auto, op woensdag 18 april. Deze gratis controle wordt ondersteund door het gemeentebestuur.
De juiste bandenspanning = 1 gratis tankbeurt/jaar

Voordelen van een juiste bandenspanning:
 • minder brandstofverbruik, dus zuiniger rijden;
 • betere grip op de weg, dus veiliger;
 • minder brandstofverbruik is ook minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu;
 • banden gaan langer mee, dus minder slijtage.
Meer details kan u terugvinden op: www.ecospanning.be.

Draag als bedrijf een extra steentje bij in de strijd tegen klimaatopwarming. Nodig een team Energiesnoeiers uit en laat de autobanden van uw werknemers (en/of klanten) controleren. Info via
tom.calloens@teleshop-aalst.be of M 0491 34 85 67.

Oproep zwerfvuil peters en meters
Informatieavond donderdag 19 april om 19 uur in de raadzaal, gemeentehuis

Ondanks de vele sensibiliseringsacties en opruimacties wordt er nog steeds veel afval op straat en in grachten achtergelaten. Daarom wil de gemeente blijven sensibiliseren en wordt er nu gezocht naar meters en peters die waken over de netheid van een buurt. Samen kunnen we zorgen voor een propere buurt! Meters en peters engageren zich om regelmatig zwerfvuil op te ruimen in een vooraf afgesproken deel van een buurt of straat. Ze melden ook ernstige gevallen van sluikstorten, zodat dit snel kan verwijderd worden.
De kandidaten worden uitgerust zodat het zwerfvuil hun restafvalzak niet vult.
Geïnteresseerden worden vrijblijvend uitgenodigd op 19 april 2018 om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis voor meer informatie.

Feestelijke opening Marktplein: 'En avant la musique!'
Zondag 6 mei

Op zondag 6 mei is iedereen welkom op de feestelijke opening van het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem.
Organisatie
Voor de feestelijke opening van het Marktplein slaan de muziekverenigingen (Yamco, Fabrieksconcerten, Muziekcentrum en Houtem Rock) van Sint-Lievens-Houtem en het gemeentebestuur de handen in elkaar. We sluiten de opening van het Marktplein dan ook aan op twee aandachtsweken ondersteund door de Vlaamse gemeenschap: ‘De Week van de Amateurskunsten’ en ‘Jonge Helden’. In die optiek werd als thema gekozen ‘En avant la musique!’

Opening en receptie
15 uur: Officiële opening door de gouverneur
15 tot 16 uur: gratis receptie voor alle inwoners!

Programma

Muziek
Het muziekprogramma is een mix tussen fanfaremuziek en popmuziek, van beginnende én ervaren muzikanten. Er is ook aandacht voor talent van eigen bodem, met het concert van muziekvereniging YAMCO en de optredens van 2 gelegenheidsbands van het eigen Muziekcentrum.
 • 15.30 tot 16.30 uur: concert Yamco (podium)
 • 16.30 tot 17.30 uur: optreden showband WIK Oostende (plein fontein)
 • 17.30 tot 18.30 uur: concert Lady & the Gents (Muziekcentrum) (podium)
 • 18.30 tot 19 uur: optreden showband WIK Lochristi (plein)
 • 19 tot 20 uur: Blue-eyed Fox (muziekcentrum) (podium)
 • 20 tot 20.30 uur: optreden showband WIK Lochristi 2 (plein)
 • 20.30 tot 21.30 uur: The Smashing Birds (podium)
 • 22 uur: Les Truttes (podium)
Kinderdorp
Een heus kinderdorp met springkastelen en leuke attracties zal ervoor zorgen dat de jongste Houtemnaars zich geen minuut vervelen. De feestelijke opening zal dus absoluut kind- en gezinsvriendelijk zijn.

Foodtrucks
Op een feest mag eten absoluut niet ontbreken. Een vijftal foodtrucks zullen heerlijke, kwaliteitsvolle snacks aanbieden: broodjes met Breydelham, hamburgers, pizza, Hakketak en een ijsjeskraam.

Drankstand
Uiteraard zijn er doorlopend frisse dranken te verkrijgen. De grote toog wordt uitgebaat door de deelnemende muziekverenigingen.

Affiche- luchtballonwedstrijd
In de gemeentelijke infokrant van mei zal een uitneembare affiche van de opening van het Marktplein bevatten. Aan alle inwoners wordt gevraagd om deze affiche op een goed zichtbare plaats aan hun raam op te hangen. Iedereen die een affiche aan het raam hangt, maakt kans op een unieke ballonvlucht over Sint-Lievens-Houtem op 6 mei.

Jan Jaap Van Der Wal: Schoon
Donderdag 12 april om 20 uur in CC De Fabriek

In Schoon gaat Jan Jaap Van Der Wal in op alles wat mooi is aan Vlaanderen, z'n tweede thuisland. Pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen, de tafelrandjes en scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal SCHOON? Het is maar hoe je het bekijkt.
Tickets: 17 euro I 15 euro (-26 jr I ABO) - reserveren via de webshop.

Selfmade Pop-up in de bib
Zaterdag 14 april van 9 tot 17 uur

Op zoek naar een origineel cadeau voor een communie, lentefeest of Moederdag? Kom dan naar de Selfmade Pop-up in de bib.
Het is mogelijk om zelf iets te verkopen: 5 euro per tafel + 5 euro waarborg. Inschrijven vóór 31 maart via
bibliothecaris@sint-lievens-houtem.be.

Bekendmakingen en openbare onderzoeken

In het kader van de Vlarem-wetgeving en de wetgeving op de ruimtelijke ordening, maakt de gemeente de openbare onderzoeken met betrekking tot de aanvragen stedenbouwkundige- en milieuvergunningen en met betrekking tot voorlopig goedgekeurde ruimtelijke planningsdossiers (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en ruimtelijke uitvoeringsplannen) bekend. Alle dossiers zijn ter inzage voor het publiek bij de technische dienst, stedenbouw en leefmilieu in het gemeentehuis. Een overzicht is, per rubriek te raadplegen op de gemeentelijke website.

Uit in Sint-Lievens-Houtem

Raadpleeg de uit-kalender voor een overzicht van activiteiten / evenementen in de gemeente.

Hebt u opmerkingen op de nieuwsbrief of wenst u uit te schrijven? Stuur dan een e-mail naar stafsecretariaat@sint-lievens-houtem.be.
v.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem

 1.