Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 april 2018

'Markt voor topbestuurders' bestaat niet

'Markt voor topbestuurders' bestaat niet
Het heeft geen zin om salarissen van topbestuurders te laten afhangen van wat hun collega's verdienen; een markt voor topmannen bestaat niet. Dat besluit de Nederlandse advocaat Manuel Lokin in zijn studie over de bezoldiging van bestuurders van beursgenoteerde vennootschappen. Ook in België vergelijkt men graag de salarissen van hun bestuurders met de concurrentie.
Lees verder

Deze televerkopers zijn onbetrouwbaar
Op de website oplichtersaandelijn.be heeft de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie een lijst gepubliceerd van malafide televerkopers en incassobureaus. Die moet consumenten zich helpen beschermen tegen fraude. Onderaan vindt u de lijst van bedrijven waar u best niet mee in zee gaat.
Lees verder

Oplichter aan de lijn? Met deze tips trap je niet in de val
De overheid ontving in 2017 meer dan 5.400 meldingen van burgers over misleidende telefoontjes. Dat zijn er gemiddeld 15 per dag, zegt de Federale Overheidsdienst Economie, goed voor een verlies van 480.000 euro. Maar hoe weet u wanneer u oplichters aan de lijn hebt? Op deze manier kunt u ze herkennen.
Lees verder

Problemen met elektronische betalingen door storing bij Worldline
Er is sprake van "zeer beperkte" storingen bij het elektronisch betaalverkeer. Dat bevestigt Worldline, het bedrijf dat het betaalverkeer regelt. 
Lees verder

Onzekerheid over brexit en diesel kost duizend banen bij Jaguar Land Rover in Engeland
De Britse autobouwer Jaguar Land Rover schrapt in Engeland duizend banen wegens de onzekerheid over de brexit en de toekomst van de dieselmotor. Een woordvoerder van het bedrijf heeft vandaag een bericht van nieuwszender Sky News daarover bevestigd.
Lees verder

Prestigieuze internationale ondernemersprijs voor Belgische die uw auto helpt parkeren
Françoise Chombar, topvrouw van chipproducent Melexis, won in New York de Global Prize for Women Entrepreneurs. Ze is de eerste Belgische die met de internationale onderscheiding aan de haal gaat.
Lees verder

Topmanagers verdienen weer meer, maar hoe excessief zijn die bedragen?
Financieel gaat het de meeste Bel20-bedrijven voor de wind en de topmanagers surfen mee. De lonen van CEO's zijn het laatste jaar flink gestegen. Maar wil dat ook zeggen dat de deur naar nieuwe excessen open staat? "Bedrijven beseffen heel goed dat ze zich op glad ijs begeven."
Lees verder

VDAB wil werkzoekenden inschakelen als strandredder
Via de VDAB kunnen werkzoekenden voortaan hun brevet van hoge redder halen. Dat meldt de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling. De opleiding is voor werkzoekenden volledig gratis.
Lees verder

ING België keert 720 miljoen uit aan Nederlandse moedergroep
ING België heeft in juni vorig jaar voor 720 miljoen euro dividenden uitgekeerd aan zijn Nederlandse moedergroep. Dat berichten De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

Proximus onder vuur voor afluisteren telefoongesprekken
Om de kwaliteit van het groeiende aantal telefoongesprekken via de internetverbinding te controleren, luistert Proximus gesprekken af. De Privacycommissie waarschuwt echter dat dat mogelijk strafbaar is, zo schrijft De Tijd.
Lees verder