Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 april 2018

Kennedytunnel opnieuw vrijgemaakt na ongeval met drie vrachtwagens

Kennedytunnel opnieuw vrijgemaakt na ongeval met drie vrachtwagens
Een ongeval in de Kennedytunnel heeft de sowieso al moeizame avondspits rond Antwerpen nog wat moeilijker gemaakt. Omstreeks 16.30 uur kwam het tot een aanrijding met drie vrachtwagens in de richting van Nederland. Pas rond 18.30 uur was de rijbaan opnieuw vrij.
Lees verder

N-VA wil partij Islam verbieden: "Ik walg van deze partij"
De N-VA wil de partij Islam verbieden in ons land. Dat zegt N-VA-topstuk Theo Francken in naam van zijn partij aan VTM NIEUWS. "Partijen die de sharia willen doorvoeren, moeten verboden worden", klinkt het.
Lees verder

Het KMI zit op een schat aan weerdata. En die houdt het achter slot en grendel
Mag het KMI de schat aan ruwe data over het weer wel achter slot en grendel houden? Het groeiende opendataverhaal brengt de instelling in een moeilijke positie: alles online gooien, leidt sowieso tot inkomstenverlies.
Lees verder

Beach bars en cultuur lokken steeds meer jongeren naar de kust
De Belgische kust ondergaat een verjongingskuur. De vijftigers zijn niet meer in overtal en ruimen baan voor meer jong geweld, met dank aan beach bars en events zoals het streetartfestival The Crystal Ship.
Lees verder

Eva Brems: "Het is nooit in mij opgekomen om de kleren van mijn man te strijken"
Een feministe die zich laat fotograferen terwijl ze met de poppen speelt: moet kunnen, denkt hoogleraar mensenrechten Eva Brems (UGent). In haar ogen dienen stereotypen alleen om mee te spelen. En bestaan er duizend verschillende manieren om een vrouw te zijn. Zélfs als je een piemel hebt.
Lees verder

Anonieme kolonel die mails over F-16's lekte is bereid te getuigen in parlement
Kolonel X, de anonieme militair die het F-16-schandaal aan het rollen bracht, wordt opgeroepen in het parlement. De kans is groot dat hij daarop ingaat, laat hij weten aan De Morgen. "Het parlement is de hoogste instelling van het land."
Lees verder

Daarom stinken bouwdossiers het hardst in Antwerpen en Gent
Het ene na het andere bouwdossier met een geurtje duikt op. Bouwpromotoren die plots dubbel zo hoog mogen bouwen. Ambtenaren die bij bouwpromotoren gaan werken, en vice versa. En opvallend vaak in Antwerpen en Gent. Toeval, of niet? 
Lees verder

Zo wil Muyters meer jongeren doen bewegen net na schooltijd
De Vlaamse regering maakt 2,5 miljoen euro vrij om net na de schooluren minder populaire sporten zoals frisbee, rugby en kickboksen aan te bieden. Het moet jongeren van het eerste tot het vierde middelbaar – een wat moeilijke doelgroep – aan het bewegen krijgen.
Lees verder

"Als ik de studies van mijn plusdochter mee betaal, mag ik toch ook mee over haar studiekeuze beslissen?"
Ze voeden de kinderen van hun partners mee op en zien de kroost vaak evenveel en graag als de biologische moeder en vader. Maar voor de wet bestaan plusouders niet. Open Vld heeft een wetsvoorstel ingediend om dat te veranderen. 'Als er conflicten zijn, is het misschien wel handig dat er voor een plusouder een wettelijk kader is om op terug te vallen.'
Lees verder

215 delinquenten zonder papieren opgepakt
Tijdens de zevende Gaudi-actie van staatssecretaris Francken (N-VA), die focust op gauw- en winkeldieven zonder papieren, werden 215 delinquenten opgesloten.
Lees verder

"Wie een verkeersongeval veroorzaakt, lijdt ook"
Wie ooit iemand heeft aangereden - al dan niet met dodelijke afloop - houdt daar soms een levenslang schuldgevoel aan over. De vereniging Even Zeer brengt lotgenoten samen om te helpen dat schuldgevoel draaglijker te maken. Vanaf volgend jaar moet er in elke Vlaamse provincie een afdeling zijn.
Lees verder

Politierechters pleiten voor lagere verkeersboetes: "Meeste mensen betalen toch nooit"
Twee Limburgse politierechters pleiten ervoor om de verkeersboetes te verlagen, in plaats van ze steeds maar te verhogen. Want heel veel overtreders betalen die boetes niet, omdat ze niet kunnen. "Daarom moeten we de boetes verlagen, maar ze dan ook wel innen", klinkt het vandaag in Het Belang van Limburg en de andere kranten van Mediahuis.
Lees verder

Vlaamse regering wil meer inspraak voor de rusthuisbewoner
Wie in een rusthuis verblijft, moet meer vat krijgen op zijn leven en verzorging. Dat staat in een visienota van de Vlaamse regering. Maar hoe geraak je verder dan een vergadering over te veel puree en slappe koffie?
Lees verder

Revolutie in het rusthuis: "Weg met de wekelijkse bingo"
Wie in een rusthuis verblijft, moet meer vat krijgen op zijn leven en verzorging. Dat staat in een visienota van de Vlaamse regering. Maar hoe geraak je verder dan een vergadering over te veel puree en slappe koffie?
Lees verder

Zonnig en warm weekend tot 23 graden, hinder op E40 naar kust door ongeval
De lente is dit weekend in het land. Het wordt vandaag genieten met maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen, rond 20 graden in het centrum, tot 21 of mogelijk 22 graden in de Kempen. Ook morgen en begin volgende week blijft het zacht, al kunnen er vanaf maandag buien vallen. De NMBS legt het hele weekend extra treinen in naar de kust.
Lees verder

Zonnig en warm weekend tot 23 graden, E40 richting kust weer vrij na ongeval
De lente is dit weekend in het land. Het wordt vandaag genieten met maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen, rond 20 graden in het centrum, tot 21 of mogelijk 22 graden in de Kempen. Ook morgen en begin volgende week blijft het zacht, al kunnen er vanaf maandag buien vallen. Wie dit weekend naar de kust wil, kiest beter voor de trein. De NMBS heeft extra treinen ingelegd.
Lees verder

Fotografe Siska Vandecasteele volgde 3 jaar lang foorkramer Johnny: "Iedereen is gefascineerd door de kermis"
Fotografe Siska Vandecasteele volgde drie jaar lang foorkramer Johnny. 
Lees verder

Zuhal Demir: "KMI heeft 800.000 euro compensatie nodig om data open te stellen"
Er is momenteel geen geld om de data van het KMI open te stellen voor onder meer app-ontwikkelaars. Dat zegt Zuhal Demir, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, in een reactie op een artikel in De Morgen
Lees verder

Zwaargewonde bij ongeval op E40 in Bertem richting Brussel: rechterrijstrook versperd
Op de E40 in de richting van Brussel is deze ochtend een ongeval gebeurd ter hoogte van Bertem. Slechts één voertuig was daarbij betrokken, de automobilist raakte zwaargewond.
Lees verder

Vandaag wordt een warme dag, maar frissere temperaturen aan zee
Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog met zon en wolkenvelden. In het westen is er deze voormiddag meer bewolking en kan er tijdelijk wat lichte regen vallen. In het binnenland wordt het warm met maxima van 20 tot plaatselijk 24 graden. 
Lees verder