Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 april 2018

Groen kaapt actrice Tine Van den Brande weg bij SP.A

Groen kaapt actrice Tine Van den Brande weg bij SP.A

Tine Van den Brande en Bert Delanoeije komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen op voor Groen. Van den Brande werd zes jaar geleden verkozen als onafhankelijke kandidate op de SP.A-lijst en ook Delanoeije heeft een socialistisch verleden.

Lees verder

'We laten een blauwe golf over Vlaanderen spoelen'

Pappen, plakken, borden in de grond stampen. Met 'goesting' start Open VLD het noeste campagnewerk voor oktober. De slagzin: 'Gewoon doen.'

Lees verder

Na twintig jaar terug naar Noord-Ierland

De BBC blikt vanavond terug op het Goedevrijdagakkoord, dat twintig jaar geleden leidde tot vrede in Noord-Ierland. VIER trakteert ons dan weer op de laatste aflevering van Gent West, een dubbelaflevering om het af te leren.

Lees verder

Zeven militairen vorig jaar weggestuurd uit buitenland wegens wangedrag

Zeven militairen op buitenlandse missie zijn in 2017 terug naar België gestuurd wegens wangedrag. Slechts een van hen kreeg bij zijn terugkeer een tuchtmaatregel.

Lees verder

Islamoloog Ramadan kocht stilzwijgen van Belgische vrouw af

De Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die in Frankrijk in beschuldiging is gesteld voor verkrachting, heeft in 2015 het stilzwijgen afgekocht van een Belgische vrouw met wie hij een relatie had.

Lees verder

Problemen bij Argenta blijven voortduren

De technische problemen bij Argenta zijn woensdagavond nog altijd niet van de baan. De bank hoopt het internetbankieren in de loop van de avond her op te starten, de mobiele app is pas voor later.

Lees verder

De Wever: 'Nederland schuldig aan cocaïneprobleem in Antwerpen'
Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het de schuld van Nederland dat de cocaïnehandel zich heeft verplaatst van Rotterdam naar Antwerpen. Ons buurland zou door zijn gedoogbeleid zelfs 'een erfschuld aan Europa' hebben.
Lees verder

Burgemeesters krijgen meer financiële macht
In alle stilte beperkte de Vlaamse regering de macht van de gemeenteraad over de gemeentefinanciën. Als compensatie komt er een 'State of the Union'.
Lees verder

Trappisten winnen veldslag in wateroorlog
Lhoist bijt in het zand in zijn aanslepende dispuut met de paters van Roche­fort. De Raad van State schorst de omstreden pomp­­vergunning van 's werelds grootste kalkproducent.
Lees verder

Hoeveel sociale woningen heeft uw gemeente?
'Kunnen we wel sociale woningen blijven bouwen?' In Brussel is het antwoord alvast 'neen', zo kondigde Open VLD-schepen Els Ampe aan. Ook andere gemeenten zoals Zelzate, Mesen, Willebroek en Hamme zijn al gestopt met het bouwen van sociale woningen. Zij bevinden zich niet toevallig in de top tien met het hoogste aandeel sociale woningen in Vlaanderen. Hoe hoog is het aandeel in uw gemeente? Bekijk de kaart.
Lees verder

Opnieuw mag Francken voor terrorisme veroordeelde Marokkaan niet uitwijzen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) mag een Marokkaan die veroordeeld is voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering, niet uitwijzen. Volgens de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen werd onvoldoende getoetst of de mensenrechten van de man in Marokko gerespecteerd zullen worden. Twee weken geleden werd de uitwijzing van een andere Marokkaan om dezelfde reden tegengehouden.

Lees verder

State of The Union in Leuven? 'Opgepompte woordenkramerij'

Louis Tobback, nog tot eind dit jaar burgemeester in Leuven, heeft vragen bij de inperking van de financiële macht van de gemeenteraad. 'Wat ga je als gemeenteraadslid nog doen? Je dient louter als decor voor de State of the Union.'

Lees verder

'Vader knipte stukjes van mijn zus haar rok om aan moeder te tonen'

Het grootste bombardement ooit in ons land trof 75 jaar geleden het Antwerpse Mortsel. Er vielen 936 doden, onder wie de 11-jarige Liliane Buermans. Kleine zus Monique Buermans getuigt.

Lees verder

'De Wever onderschat hoe bedrijfsmatig smokkelaars redeneren'

Heeft Nederland schuld aan de drugsproblematiek in Antwerpen? Burgemeester Bart De Wever meent van wel. Maar de Antwerpse haven zelf is niet zonder zonden.

Lees verder

Extra weekendtreinen naar de kust door mooi lenteweer

Omdat er komend weekend mooi lenteweer voorspeld wordt breidt de NMBS haar treinaanbod van en naar de kust uit.

Lees verder

'Ethische hacker' zet Belgische wachtwoorden toch online

De Nederlandse 'ethische hacker' D0gberry heeft dan toch een database online gezet met Belgische wachtwoorden en e-mailadressen. Het gaat voornamelijk om gegevens die buit werden gemaakt bij oude 'hacks', maar toch kan het geen kwaad uw wachtwoorden te veranderen.

Lees verder

Beschermde slechtvalk neergeschoten en verminkt

Chris Lock stootte afgelopen dinsdag tijdens zijn dagelijkse wandeling op een dode slechtvalk en twee gebruikte jachtgeweerpatronen aan het kanaal tussen Ieper en Boezinge. De poten en ringen van de vogel waren afgesneden.

Lees verder

Dodelijke brand in Trazegnies

In het Henegouwse Trazegnies, bij Courcelles, is donderdagavond een bewoner omgekomen bij een dodelijke woningbrand. Dat is vernomen van de brandweer.

Lees verder

Microsoft bewaakt Belgische belastingwebsite

Om toegang te krijgen tot een overheidsdatabank met fiscale regelgeving, moeten gebruikers sinds kort hun gegevens delen met Microsoft. Wie dat niet wil, kan desnoods een valse naam gebruiken, adviseert de FOD Financiën.

Lees verder

SP.A wil minimumprijzen in supermarkten
Boeren moeten een eerlijke prijs krijgen voor hun productie, vindt SP.A-Kamerlid Annick Lambrecht. Ze dient in het parlement een resolutie in, waarin ze argumenteert dat de regering minimumprijzen moet opleggen die supermarkten aan boeren moeten betalen. 'In de plaats van geld te steken in de oplossing van steeds nieuwe voedselschandalen, zouden we beter de eigen boeren ondersteunen.'
Lees verder