Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 april 2018

Gratis battlefield toertocht, buitenspeeldag, Bib Late Night en we zoeken ook nieuwe collega's

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Vacature preventieadviseur, begeleider integratie en redder

Het stadsbestuur is op zoek naar een preventieadviseur. Als preventieadviseur ben je hét aanspreekpunt binnen onze organisatie inzake preventie en bescherming op het werk. Solliciteren kan tot 23 april. Lees verder...

Het welzijnshuis zoekt een voltijds begeleider integratie. Voor die functie kan je solliciteren tot 18 april. Lees verder...

De vzw Sportbeheer Waregem zoekt dan weer een redder in vast dienstverband. Solliciteren kan tot 25 mei. Lees verder...


Buitenspeeldag | woe 18 april

Naar jaarlijkse gewoonte zijn alle kinderen welkom voor spectaculair spelplezier rond de stadionvijvers. Er is een groot luchtkussen, veel waterplezier, graffitikunst, springkastelen... en nog veel meer! De buitenspeeldag is volledig gratis en iedere speelvogel krijgt een drankje.

Lees verder...


Gratis battlefield toertocht | zo 22 april

Op zondag 22 april, tijdens het openingsweekend van het project The Final Offensive 1918, organiseert de stad een toertocht naar de drie tentoonstellingen in Zonnebeke, Heuvelland en Waregem. De bus vertrekt om 13.00u. op de parking voor HIPPO.WAR. Onderweg en ter plaatse vertelt de gids meer over het laatste oorlogsjaar. De toertocht eindigt in HIPPO.WAR omstreeks 18.30u.

Lees verder...


Infoavond zonder is gezonder | woe 18 april

Onkruid bestrijden kan ook zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Er bestaan heel wat alternatieven waarmee je de natuur respecteert en in de eerste plaats je eigen gezondheid. Imog organiseert daarom een infoavond rond pesticidenvrij tuinieren op woensdag 18 april. Drie dagen later kan je je oude pesticiden ook binnen brengen in het recyclagepark.

Lees verder...


WAK: Speeddate + Waregem Tekent | zo 29 april

Tijdens de Week van de Amateurkunsten geven lokale kunstenaars uit verschillende disciplines het beste van zichzelf in de intieme setting van het koetshuis. We laten vier speeddates (elk 5 minuten) op je los, laat je omver blazen door al dat talent!

Na deze 20 minuten durende explosie van prikkels nodigen we jong en oud uit om creatief aan de slag te gaan in de tuin van het koetshuis met leuke tekenactiviteiten. Een niet te missen belevenis voor jong en oud!

Lees verder...


Bib Late Night | vr 27 april

Bericht aan alle kinderen: jij mag voor één keer na sluitingstijd in de bib blijven plakken. Op het programma? Een megaspannende zoektocht, een leuke film, lekkere hotdogs en de bib voor jullie alleen! En ouders mogen thuisblijven. Afgesproken?

Lees verder...


Heraanleg Posterijstraat: nieuwe fase vanaf 9 april

Op maandag 9 april start een volgende fase van de wegenwerken in de Posterijstraat. Veel situeert zich in de komende tijd rond (het kruispunt met) de Remi Baertlaan. De bestaande omleiding blijft gelden tijdens de volledige duur van de werken.

Lees verder...


Workshop veilig leren vallen voor senioren | di 24 april

Als je wat ouder wordt, heb je meer kans op een valpartij dan op een auto-ongeval. Tijdens deze sessie leer je de juiste reflex aan bij het vallen of struikelen. Hierdoor verklein je flink de kans op kwetsuren.  De valtechnieken, die je aanleert zijn gebaseerd op de judoprincipes, maar zijn aangepast voor het lichaam van een senior. De lesgevers zijn speciaal opgeleid om deze technieken aan te leren aan senioren.

Lees verder...