Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 april 2018

Gemeente Mol: Voorbereidende werken nieuwe speeltuin domein Galbergen starten na paasvakantie

Voorbereidende werken nieuwe speeltuin domein Galbergen starten na paasvakantie

Speelplein Galbergen krijgt een gloednieuwe speeltuin. De huidige toestellen voldoen niet meer aan de keuringsvoorwaarden en zijn door intensief gebruik ook dringend aan vernieuwing toe. De voorbereidende werken door gemeentewerklieden starten na de paasvakantie. In mei begint de firma Robinia met de eigenlijke aanleg van de nieuwe speeltuin. Het gemeentebestuur voorziet een budget van 70.000 euro.

Lees verder

Enquête in kader van veiligheidsmonitor. Jouw mening is belangrijk!

Momenteel loopt een grootschalige bevraging over verschillende veiligheidsthema's binnen onze politiezone. Kreeg jij een vragenlijst in de bus? Vul deze zeker in want jouw mening, noden en behoeften zijn belangrijk. Met de verzamelde informatie wordt rekening gehouden bij de uitwerking van het veiligheidsbeleid in onze politiezone. Je hebt tijd tot 30 april om de enquête in te vullen. Dit kan online maar ook op papier. 

 

Lees verder

Aanleg nieuw speelterrein Vekeblok - Singellaan na paasvakantie van start

Na de paasvakantie start de aanleg van een nieuw speelterrein gelegen tussen de lokalen van scouts Ginderbuiten Sint-Carolus en het parochiecentrum (Vekeblok – Singellaan). De speelruimte komt er op vraag van de scouts en de beheerraad van het parochiecentrum. Studenten van Thomas More (afdeling bouw) voeren de werken uit in samenwerking met het gemeentebestuur. Begin juni wordt het speelterrein officieel in gebruik genomen. Vanaf dan is het terrein ook steeds toegankelijk voor kinderen uit de buurt die er willen spelen.

Lees verder

Opnieuw zwemmen in Den Uyt voor personen met een beperking vanaf 14 april

Dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers gaat het wekelijkse G-zwemmen vanaf zaterdag 14 april in zwembad Den Uyt opnieuw van start. Zolang het binnenbad open is, kunnen personen met een beperking elke zaterdag vrij zwemmen van 12.30 tot 13.10 uur. Tijdens deze momenten zijn telkens twee redders aanwezig. Daarnaast staan één of meerdere vrijwilligers klaar om hier en daar een handje toe te steken.

Lees verder