Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 april 2018

Gemeente Mol: Installatie Tovertafel schot in de roos voor personen met dementie

Installatie Tovertafel schot in de roos voor personen met dementie

Het woonzorgcentrum in Ten Hove nam op vrijdag 30 maart een Tovertafel in gebruik. De Tovertafel projecteert animaties op een tafel en reageert op bewegingen van handen en armen. Op die manier lokt het toestel reacties uit bij ouderen met dementie. Het levert waardevolle momenten op en creëert verbinding tussen de ouderen en hun familieleden of verzorgenden. Een schot in de roos, zo blijkt uit de respons van de bewoners.

Lees verder

Vernieuwde school 'Alles Kids' Gompel voorziet in alle comfort

Lessen volgen en boterhammetjes eten in een container behoren officieel tot het verleden voor de leerlingen van de gemeentelijke basisschool 'Alles Kids' Gompel. Sinds augustus 2016 werd er gewerkt aan de uitbreiding en renovatie van de schoolgebouwen. De oude schoolgebouwen waren onvoldoende geïsoleerd en voldeden niet meer aan de huidige energienormen. Het gemeentebestuur besloot daarom de school uit te breiden en de bestaande gebouwen te renoveren. Nu is Gompel helemaal klaar voor de toekomst.

Lees verder

Bekendmaking meldingsakte Feynend 66

De heer Patrick Van Olmen heeft een melding ingediend voor het bouwen van een veranda op Feynend 66. Het college van burgemeester en schepenen heeft op 28 maart 2018 akte genomen van de melding. De meldingsakte ligt ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol

Lees verder

Sportdienst zoekt monitoren voor organiseren sportactiviteiten zomervakantie

Studeer je nog en ben je ingeschreven in een studierichting die met sport te maken heeft (Sportmanagement, leerkrachten LO in wording, Sport & Bewegen,…) en/of behaalde je een attest Multi Move? Heb je zin om sportactiviteiten of sportkampen mee vorm te geven tijdens de zomervakantie? Ben je minimum 16 jaar? Stel je dan kandidaat als monitor bij de sportdienst via sportdienst@gemeentemol.be of 014 33 05 14.

Lees verder