Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 april 2018

Gemeente Balen: Bekendmaking aktename melding IIOA klasse 3: Maarten Van Hees (Rosselaar 4)

Bekendmaking aktename melding IIOA klasse 3: Maarten Van Hees (Rosselaar 4)
Lees verder

Bewegingscoach helpt je meer bewegen op voorschrift van je huisarts
Wil je meer bewegen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is Bewegen Op Verwijzing (BOV) iets voor jou. Ga bij je huisarts langs en geef aan dat je graag meer wil bewegen. Met een verwijsbrief kan je dan een afspraak maken met de Balense BOV-coach Robin Grandsard en die zet je in beweging.
Lees verder

Schrijf in voor uitstap naar Red Star Line Museum
Op zaterdag 5 mei kan je met de dienst mondiale samenwerking mee op uitstap naar het Red Star Line Museum in Antwerpen. Vertrek aan het station van Balen stipt om 8u48, terug om 21u12. Tickets: 25 euro in VC De Kruierie, inclusief verrassend avondbuffet. Picknick voor 's middags zelf meenemen.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Niemandsland'
Adembenemende fictie over een jongen uit Londen die naar een mijnwerkersstad verhuist. Zijn leven verandert wanneer de liefde lokt. Tot de oorlog uitbreekt en Adam in de Franse loopgraven van de Somme belandt.
Lees verder

Beachvolleyterreinen gebruiksklaar, BMX-parcours waarschijnlijk vanaf 7 april terug open
Op sportcomplex Bleukens wordt er de laatste weken hard gewerkt aan de buitenterreinen. De beachvolleyterreinen zijn speelklaar. Het BMX-parcours krijgt zaterdagmorgen 7 april nog een laatste inspectie en gaat dan vermoedelijk terug open. De tennisterreinen zouden tegen half april klaar moeten zijn.
Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek onteigening: Fietsostrade Herentals-Balen
Lees verder

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?
Balen bevindt zich in de noodplanningszone van 20 km rond de nucleaire sites van Mol-Dessel. De kans op een nucleair ongeval is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat je het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.
Lees verder

Schrijf je in voor starterscursus Word
Lees verder

Afvalkalender week 15
• maandag 9 april: TEXTIEL (route 2) • vrijdag 13 april: PMD en GFT
Lees verder

Verkeerslichten school Olmen tijdelijk uitgeschakeld
Vanaf donderdag 12 april worden de verkeerslichten aan school Klavertje 4 (Olmen) als proefproject tijdelijk uitgeschakeld. Gemachtigde opzichters zullen het oversteken van de leerlingen regelen. Bij een positieve evaluatie én voldoende vrijwilligers, wordt de oversteekplaats definitief aangepast.
Lees verder

Geen Peuterspeelpunt op 13 april
Lees verder

Schrijf je in voor beginnerscursus tablet (Android)
Lees verder

Beachvolleyterreinen en BMX-parcours terug open
Op sportcomplex Bleukens wordt er hard gewerkt aan de buitenterreinen. De beachvolleybalterreinen zijn speelklaar en ook het BMX-parcours is terug open na de herstellingswerken. De tennisterreinen zouden tegen half april klaar moeten zijn
Lees verder

Infosessies nucleaire noodplanning op 17 april en 8 mei
Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval? Op dinsdag 17 april kunnen alle artsen, apothekers, vroedvrouwen en zorgverleners naar een infosessie over dit thema om 19u30 in Hotel Corbie (Corbiestraat 64, Mol). Op dinsdag 8 mei volgt er nog een sessie die voor iedereen toegankelijk is.
Lees verder

Vluchtelingen vertellen
Op maandag 16 april om 19u getuigen een Afghaans gezin met jonge kinderen en Taheri Leylla (Mashid), het personage uit het boek 'Weg van Iran', in VC De Kruierie over waarom zij vluchtten uit hun eigen land. Met wereldhapjes. Gratis tickets in VC De Kruierie of via het e-loket.
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Tinne Gala (Hoolst 29)
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Carlo Huygens (Kopberg 13 & Ongelberg)
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Guido Geukens (Hoogstraat 11)
Lees verder

Bekendmaking aktename stedenbouwkundige handelingen: Johan Cuyvers (Hoeferf 2)
Lees verder

Bekendmaking aktename stedenbouwkundige handelingen: Jo Kersemans (Heistraat 35)
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Jozef Beckx (Deliestraat 91)
Lees verder

Gratis bloemenzaad is op
Op minder dan 3 weken is al het gratis bloemenzaad afgehaald. Heb jij een zakje afgehaald? Maak een foto als jouw weide in volle bloei staat en maak kans op een mooie prijs!
Lees verder

Haal gratis bloemenzaad, help de bijen en win! (voorraad is uitgeput)
Zolang de voorraad strekt, kan je gratis bloemenzaad afhalen in het gemeentehuis en VC De Kruierie. Zaai er eind april, begin mei een zonnig hoekje in je tuin mee in en zo ontstaan er bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn. Wie hiervan een foto doorstuurt, maakt kans op een mooie prijs.
Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunning: Tijs Van Waelderen (Reigerstraat 3)
Lees verder

Tip van de Bib: 'Weg van Iran'
'Weg van Iran' vertelt het verhaal van vluchtelinge Mashid. Op maandag 16 april kan je in VC De Kruierie komen luisteren naar haar verhaal: 'Verdreven uit jouw land: het verhaal van de vluchteling'.
Lees verder