Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 april 2018

Erfgoeddag 2018, opendeurdag gemeentelijke basisschool en infoavond Avondfeest

Nieuwsbrief gemeente Berlaar
Dinsdag 17 april 2018

 

Heerlijk buitenspelen!

Op woensdag 18 april vindt de Nationale Buitenspeeldag plaats. Net als de voorbije jaren kunnen kinderen ook in Berlaar dan gezellig buitenspelen. Je bent tussen 13 en 17 uur van harte welkom op het speelterrein van Speelplein Kriebels (Ballaarweg 1a), aan de Sportschuur (Heistsebaan) en in de Hertstraat.

Maar ook de komende weken staan er nog heel wat leuke activiteiten op het programma. Daarover verneem je meer in deze nieuwsbrief.

 

Een overzicht van wat je kan lezen in deze nieuwsbrief:
Erfgoeddag 2018  I  Inruilactie pesticiden  I  Opendeurdag GBS  I  
Fotografiecursus in de bib I  Inschrijvingsavond Avondfeest  I Sluitingsdagen

                                                                                                                               

Erfgoeddag 2018

Op zondag 22 april is het weer Erfgoeddag. Vlaanderen en Brussel plaatsen die dag hun culturele erfgoed in de kijker en kozen dit jaar voor het thema Kiezen. In Berlaar kan je gratis deelnemen aan een tentoonstelling rond 'de keuze van Stefke', die als jong meisje in de kantindustrie ging werken. De Heikantse Bierliefhebbers bieden dan weer inzicht in het proces van bier brouwen en consumeren.

Lees meer op onze website

Ruil je pesticiden in voor een voegenborstel

Op zaterdag 21 april krijg je in ruil voor je pesticiden een voegenborstel van de Vlaamse Milieumaatschappij (zolang de voorraad strekt). Breng je (restjes) pesticiden binnen in het recyclagepark en ga vanaf dit jaar je tuin, terras of oprit te lijf met gezonde en goedwerkende alternatieven!
Lees meer op onze website

Opendeurdagen gemeentelijke basisscholen

Beide afdelingen van de gemeentelijke basisschool zetten de komende maanden hun deuren open. Iedereen is welkom om op deze opendeurdagen een kijkje te komen nemen!

Gemeentelijke basisschool Heikant bijt de spits af. Op zaterdag 21 april kan je tussen 10 en 12 uur terecht in de locatie in Berlaar-Heikant (Aarschotsebaan 60). Op zaterdag 5 mei volgt gemeentelijke basisschool De Stap in Berlaar-Centrum.
Lees meer

Cursus fotografie in de bibliotheek

Je hebt een fototoestel en je wil dit beter leren gebruiken? Dan is deze cursus iets voor jou! Het wordt een mix van theorie, uitproberen en ervaren, waarbij de onderlinge uitwisseling in de groep en het met elkaar delen van ervaringen, centraal staat. Deze cursus is bedoeld voor beginners.

In vijf lessen leer je de camera beter kennen. De lessenreeks start op 8 mei.
Lees meer

Inschrijvingsavond Avondfeest

Als je als Berlaarse zelfstandige of Berlaarse vereniging overweegt om (opnieuw) deel te nemen aan het Avondfeest, kom dan zeker naar de inschrijvingsavond volgende week. De inschrijvingsavond vindt plaats op dinsdag 24 april om 19.30 uur in de refter van gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60, ingang via schoolpoort achteraan).

Alle praktische afspraken worden overlopen, daarna kan je jezelf of je vereniging meteen inschrijven.
Lees meer

Sluitingsdagen

De gemeentelijke diensten, de bibliotheek, BKO Roefels en het Sociaal Huis zijn gesloten op dinsdag 1 mei (Dag van de Arbeid).
Facebook
Twitter
Link
Website
LinkedIn
Copyright © 2018 Gemeente Berlaar, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail omdat je ingeschreven bent op de nieuwsbrief van gemeente Berlaar.

Ons adres:
Gemeente Berlaar
Markt 1
Berlaar 2590
Belgium

Add us to your address book


Wil je jouw voorkeuren wijzigen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or jezelf uitschrijven.

Email Marketing Powered by MailChimp