Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 april 2018

Echtpaar raakt zwaargewond op E19 nadat motoren in elkaar haken

Echtpaar raakt zwaargewond op E19 nadat motoren in elkaar haken

Een echtpaar is zwaargewond geraakt nadat man en vrouw met hun motoren ten val kwamen op de E19 ter hoogte van Kontich.

Lees verder

Wat zijn de sterktes en zwaktes van uw gemeente?
Met de verkiezingen voor de deur zal uw gemeentebestuur u vertellen hoe goed u het hebt. De oppositie zal net het omgekeerde beweren. Hoe goed doet uw gemeente het echt? U ontdekt het hier.
Lees verder

Gents Burgerkabinet loopt leeg
Eén jaar na de start van het Gentse burgerkabinet rond het circulatieplan daagt niet eens de helft nog op. Kinderziektes of botst de burgerparticipatie nu al op haar limieten?
Lees verder

SP.A wil met slooppremie oude 'roetbakken' van de weg halen

Oppositiepartij SP.A stelt voor een premie van 1.000 euro in te voeren voor mensen die hun oude, vervuilende wagen laten slopen. Op die manier zouden een pak vervuilende wagens versneld van de weg kunnen gehaald worden.

Lees verder

Meer Russen, Chinezen en Amerikanen: buitenlandse toeristen keren terug naar Vlaanderen

De toeristische sector in Vlaanderen heeft zich hersteld van de harde klappen uit 2016. Het aantal ontvangen toeristen groeide in 2017 met 8 procent tegenover 2016 en klokte 2 procent hoger af dan het vorige recordjaar 2015. 'De toeristische sector toont zich buitengewoon veerkrachtig', zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zondagochtend.

Lees verder

Vlaams Belang pakt in nieuwe campagne snoeihard uit

Op de verkiezingsaffiches voor de gemeenteraadsverkiezingen toont Vlaams Belang foto's van 'zwaar mishandelde Vlamingen'.

Lees verder

'Als ze de zot uithangen, komen wij tussen': Brusselse politie controleert trouwstoeten en schrijft 33 pv's uit

In Brussel heeft de politie zaterdag een controleactie gehouden op trouwstoeten en werden er in totaal 33 pv's uitgeschreven. Buurtbewoners klagen al langer over trouwstoeten omdat die overlast veroorzaken en voor onveilige verkeerssituaties zorgen. Maar Brussel is niet de enige stad die last heeft van trouwstoeten.

Lees verder

Geen treinverkeer tussen Brugge en Oostende na aanrijding in Varsenare

Er is zondagochtend geen treinverkeer tussen Brugge en Oostende na een aanrijding in Varsenare (Jabbeke). Er zijn vervangende busdiensten. Dat melden de NMBS en Infrabel.

Lees verder

Autobestuurder gaat op de vlucht voor drugscontrole en belandt in gracht in Assenede

In het Oost-Vlaamse Assenede is een autobestuurder zaterdagavond gewond geraakt toen hij in een gracht belandde. De man werd achtervolgd door agenten die een drugscontrole hielden aan de grens van Sas van Gent en Zelzate, melden de Belgische lokale politie en de Nederlandse politie in Zeeland.

Lees verder

Premier Michel: 'Idiote en absurde polemiek'

Premier Charles Michel (MR) is niet opgezet met de kritiek van de oppositie over de audits in het dossier van de F-16's.

Lees verder

Hoogzwangere vrouw overleden bij ongeval onderweg naar bevalling

In Beloeil, in de provincie Henegouwen, is een hoogzwangere vrouw omgekomen bij een frontale aanrijding. De vrouw stond op het punt om te bevallen en was met haar partner op weg naar het ziekenhuis van Aat.

Lees verder

Rellen na Antwerp - Beerschot Wilrijk

Aan het Bosuilstadion zijn na afloop van de stadsderby rellen uitgebroken. Er zijn arrestaties uitgevoerd en er is sprake van gewonden.

Lees verder

Burgerbeweging ruikt de macht
Al in minstens 46 gemeenten trekt straks een burgerbeweging naar de kiezer. Opvallend: de initiatiefnemers zijn vaak voormalige N-VA'ers.
Lees verder

Ook de veiligste pijnstiller kan dodelijk zijn
Wie te veel paracetamol slikt, loopt een risico op leverfalen. Dat heeft een jonge vrouw in het Gentse mogen ondervinden.
Lees verder

Crevits wil 'leerlingenpaspoort'

Elke school heeft veel informatie over haar leerlingen, maar als die van school veranderen, verhuist die informatie niet mee. Het gevolg is vaak een hoop overbodig werk voor de nieuwe school en frustratie voor de leerling en zijn ouders. Daar wil minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) met een 'leerlingenpaspoort' een eind aan maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Lees verder

'Mobiele Maandag': Vijfduizend Vlamingen kiezen voor alternatieve vervoerswijzen

Vijfduizend Vlamingen nemen maandag deel aan het initiatief 'Mobiele Maandag' van de openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Die wil reizigers motiveren om minstens één dag per week de auto te laten staan en te kiezen voor een andere manier om zich te verplaatsen.

Lees verder

Francken ook tegen rechts in het defensief
Houdt Theo Francken de immigratie naar België in bedwang? Niet volgens Vlaams Belang, dat de staatssecretaris in de verdediging dwingt.
Lees verder

Heerlijk weer op komst: deze week droog en temperaturen tot 26 graden

Daar is de lente, daar zijn de heerlijke weersvoorspellingen. Wie zat te wachten op warme dagen, mag gerust zijn. Er is amper sprake van regen, in de plaats daarvan krijgen we brede opklaringen. Deze week flirt het weer met temperaturen rond 20 graden, en op donderdag durft het kwik zelfs lokaal tot 26 graden te gaan.

Lees verder

Reynders tegen nieuwe sancties Rusland

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gelooft niet dat nieuwe sancties tegen Rusland de beste manier zijn om een oplossing te zoeken voor het Syrisch conflict.

Lees verder

Opnieuw flitsmarathon gepland, maar: 'We willen in het hoofd van bestuurders geraken. Niet in hun portefeuille.'

De federale politie organiseert woensdag opnieuw een flits­marathon, waarbij 24 uur lang zo veel mogelijk snelheidscontroles zullen plaatsvinden. De Europese initiatiefnemer van de flitsmarathons, politieorganisatie TISPOL, wil dat alle locaties van controles op voorhand bekendgemaakt worden.

Lees verder