Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 april 2018

Daar is de lente, daar is het vuil: Gentse Graslei lijkt wel een stort

Daar is de lente, daar is het vuil: Gentse Graslei lijkt wel een stort

De terrassen in de Gentse binnenstad zaten zaterdag afgeladen vol, met dank aan het eerste echte lenteweer. Met de tienduizenden zonnekloppers kwam het afval. Vuilnisbakken zaten vol, mensen lieten hun afval gewoon op straat achter en Ivago kreeg de troep niet snel genoeg opgeruimd.

Lees verder

Speurders staan voor mysterie: jongen (15) dood aangetroffen op straat in Grimbergen

Het gerecht onderzoekt de mysterieuze dood van een tiener in Grimbergen: een 15-jarige jongen werd zondagavond dood aangetroffen op straat. Dokters zagen geen tekenen van geweld, die de dood van N.U. kunnen verklaren. Dat bevestigt het gerecht aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

'Betonstop dreigt woonstop te worden'
De bouwsector vreest dat de heffing op soepelere bouwnormen een rem zet op de geplande betonstop en ze particuliere eigenaars veel geld kost. Juridische stappen worden voorbereid.
Lees verder

Café krijgt factuur van 7.000 euro pas vijf jaar na treinramp betaald

4 mei 2013, omstreeks 3 uur 's ochtends. Hulpverleners stormen café Den Artiest binnen, vlak aan de sporen in Wetteren. Kort ervoor had zich daar een ramp voltrokken, toen een goederentrein vol met het giftige acrylonitril ontspoorde en in brand vloog.

Lees verder

Sportartsen willen met verplichte autopsie andere renners redden

De Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen pleit voor een verplichte autopsie na de plotse dood van elke jonge sporter. 'Vandaag is er geen mogelijkheid om een autopsie te verrichten buiten een gerechtelijke context', zegt Wouter Van den Bogaert, forensisch patholoog.

Lees verder

Werken op Antwerpse Ring gestart, nu al hinder

Door de werken op de Antwerpse Ring in Deurne, die maandagavond zijn begonnen, is het momenteel al erg druk op de Ring. 'Hou rekening met file en vertragingen', waarschuwt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Werken op Antwerpse Ring gestart, nu al zware hinder

Door de werken op de Antwerpse Ring in Deurne, die maandagavond zijn begonnen, is het momenteel al erg druk op de Ring geweest. 'Hou rekening met file en vertragingen', waarschuwt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Vlaamse regering trekt 200.000 euro uit voor strijd tegen radicaliserende jongeren

Acht projecten die polarisering en radicalisering onder kwetsbare jongeren moeten tegengaan, krijgen samen 200.000 euro. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) dinsdag.

Lees verder

Onderzoek naar 'verdronken beschaving' in Noordzee van start

Waar nu de Noordzee stroomt, woonden ooit mensen. Een expeditie die op 10 april start wil de beschaving van toen traceren en reconstrueren.

Lees verder

Man krijgt hartaanval op trein: 'Conducteurs wisten niet wat te doen'

Moeten treinbegeleiders EHBO kunnen toepassen? En moet elke trein een defibrillator hebben? Een recent tragisch voorval stelt die vragen op scherp.

Lees verder

Man krijgt hartaanval op trein: 'Conducteurs wisten niet wat te doen'

Moeten treinbegeleiders EHBO kunnen toepassen? En moet elke trein een defibrillator hebben? Een recent tragisch voorval stelt die vragen op scherp.

Lees verder

Granaat gegooid in gesloten horecazaak Willebroek

In Willebroek hebben onbekenden maandagnacht een granaat door het raam van een horecazaak gegooid. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

Lees verder

Granaat in gesloten horecazaak gegooid in Willebroek

In Willebroek hebben onbekenden in de nacht van maandag op dinsdag een granaat door het raam van een horecazaak gegooid. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

Lees verder

EU-landen mogen Uber verbieden zonder toestemming van Brussel

Europese lidstaten hebben het recht de activiteiten van Uber in hun land te verbieden en te bestraffen, zonder dat voorafgaandelijk aan de Europese Commissie te melden. Dat heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag geoordeeld.

Lees verder

De grote groentjesquiz. Link de groenten aan hun guitige naam
Zeg niet langer aubergines en courgettes als het ook indianenkano's en trollenknotsen kunnen zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen meer groentjes eten als ze aantrekkelijker worden gemaakt. Delhaize hernoemt daarom de twaalf meest gangbare groenten voortaan, en geeft ze meteen ook een vrolijkere verpakking mee. Kunt u de groenten linken aan hun creatieve alternatief? Doe de test.
Lees verder

Brief van rechterhand 'Game of thrones'-regisseur gelekt over epische aflevering

De eerste regieassistent van de televisieserie Game of thrones heeft de crew bedankt voor hun inspanningen met een korte brief, die ongewild een tijdje op Instagram stond.

Lees verder

Langverwachte biecht over campingmoord

De hoofdverdachte van de campingmoord in Middelkerke heeft aan de speurders zijn motief opgebiecht. Hij zou de 36-jarige Mihaël P. hebben gedood omdat hij bang was dat de man hem zou verklikken. De raadkamer in Brugge verlengde vandaag zijn aanhouding, en die van twee companen.

Lees verder

Behalve meldingen over kindermisbruik, nu ook over seksueel geweld in sport en vrije tijd

De meeste oproepen bij 1712, de hulplijn voor vragen over geweld, gaan over intrafamiliale kindermishandeling of partnergeweld. Maar er werd vorig jaar ook 69 keer melding gemaakt van geweld in de sport of vrije tijd.

Lees verder

'Een lezing over prostaatproblemen, dan zit de zaal vol!'

Een tevreden grijze kiezer is een trouwe kiezer, als je 'm kan binnenhalen. Aan de kust is het reservoir het grootst. Toch zet niemand alles op het grijze paard.

Lees verder

Bevel Termont negeren kost 350 euro

De stad Gent voert een nieuwe GAS-boete in: wie een bevel van de burgemeester negeert, kan binnenkort een boete van 350 euro krijgen.

Lees verder