Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 april 2018

Crevits over forse N-VA-kritiek op M-decreet: "Timing is op zijn zachtst gezegd vreemd"

Crevits over forse N-VA-kritiek op M-decreet: "Timing is op zijn zachtst gezegd vreemd"
Het M-decreet, waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, moet fors worden bijgestuurd. Regeringspartij N-VA wil dat leerlingen weer sneller terechtkunnen in het buitengewoon onderwijs. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) noemt "de timing van N-VA op z'n minst vreemd".
Lees verder

Topman Binnenlandse Zaken in poleposition als nieuwe politiebaas
Er zijn zeven kandidaten om Catherine De Bolle op te volgen aan het hoofd van de federale politie. Marc De Mesmaeker (56), een topman bij Binnenlandse Zaken, kwam volgens de kranten van Mediahuis na de selectieronde als eerste kandidaat uit de bus.
Lees verder

ACOD: "30 april wordt geen eenmalige staking"
"Federaal overheidspersoneel, leg het werk neer op 30 april!" Met die boodschap roept de christelijke vakbond ACV op tot een staking bij de federale ambtenaren. Het socialistische ACOD, dat eind februari het werk nog neerlegde, sluit zich aan bij de actie. "30 april zag geen eenmalige staking zijn", dreigt het ACOD. "Het loopt de spuigaten uit."
Lees verder

ACV roept op tot staking bij overheidsdiensten op 30 april
"Federaal overheidspersoneel, leg het werk neer op 30 april!" Met die boodschap roept de christelijke vakbond ACV op tot een staking bij ambtenaren.
Lees verder

ACOD sluit zich aan bij stakingsplannen van ACV
"Federaal overheidspersoneel, leg het werk neer op 30 april!" Met die boodschap roept de christelijke vakbond ACV op tot een staking bij de federale ambtenaren. Het socialistisch ACOD, dat eind februari het werk nog neerlegde, sluit zich aan bij de actie.
Lees verder

Ambtenaren staken op 30 april: "Het loopt de spuigaten uit"
"Federaal overheidspersoneel, leg het werk neer op 30 april!" Met die boodschap roept de christelijke vakbond ACV op tot een staking bij de federale ambtenaren. Het socialistische ACOD, dat eind februari het werk nog neerlegde, sluit zich aan bij de actie. "30 april zag geen eenmalige staking zijn", dreigt het ACOD. "Het loopt de spuigaten uit."
Lees verder

Dit is de Junieth die Gent al een hele dag zocht
Wie door Gent stapte deze voormiddag kan er niet aan ontsnappen: op huizen, voet- en fietspaden en in winkeletalages hangt de vraag "Wie is Junieth?" Iets na de middag werd duidelijk wie Junieth is: een vrouw uit Nicaragua, die zo'n tien jaar geleden op straat leefde. Via de actie proberen de organisaties StreetwiZe en Mobile School aandacht te vragen voor straatkinderen.
Lees verder

Gent in de ban van de vraag: "Wie is Junieth?"
Wie door Gent stapt deze voormiddag kan er niet aan ontsnappen: op huizen, voet- en fietspaden en in winkeletalages hangt de vraag "Wie is Junieth?" Het antwoord moeten we u echter nog even schuldig blijven.
Lees verder

Heimwee in de kazerne? "Wie zijn opleiding niet overleeft, zal de rest ook niet overleven"
Te veel rekruten stoppen met hun opleiding tot militair nog voor die afgerond is. Daarom overweegt Defensie om het zo typische kazerneleven te versoepelen. Maar dat is niet naar de zin van de vakbond. "Klinkt sympathiek, maar we gaan het beroep niet redden door ambtenaren in uniform te creëren."
Lees verder

Prijsdaling maakt gepersonaliseerde nummerplaat weer populair
De vraag naar gepersonaliseerde nummerplaten is sinds de prijsdaling opnieuw fors gestegen. Dat blijkt uit gegevens die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) kreeg van minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Sinds de invoering in 2014 leverden de nummerplaten al 19 miljoen euro op voor de federale schatkist.
Lees verder

VUB-student met dood bedreigd omdat hij het voor holebi's opneemt: "In België ben je niet veilig"
VUB-masterstudent Rémy Bonny (23) is via sociale media met de dood bedreigd. Hij schreef een kritisch stuk over de houding van Armenië tegenover holebi's en transgenders. 
Lees verder

Honderden Vlaamse meisjes slachtoffer van netwerk dat naaktfoto's uitwisselt
Zonder dat ze het weten zijn honderden Vlaamse meisjes het slachtoffer van een ondergronds netwerk dat naaktfoto's en -filmpjes uitwisselt. In totaal circuleren er op de afgeschermde website meer dan vijfduizend naaktfoto's, die door duizenden gebruikers worden geruild en verhandeld. Het parket is een onderzoek gestart. Dat blijkt uit een onderzoek van VTM NIEUWS en het Nederlandse RTL NIEUWS.
Lees verder

Brussels parket opent onderzoek naar chatroom met duizenden naaktfoto's
Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een geheim forum op de game-website Discord waar meer dan drieduizend leden naaktfoto's en filmpjes van jonge meisjes met elkaar uitwisselen. Dat bevestigt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Het onderzoek komt er na onderzoek door journalisten van VTM Nieuws en RTL Nieuws.
Lees verder

Van een berm een vuilnisbelt maken: wie doet zoiets, en waarom?
In enkele maanden tijd is een stukje Bevrijdingslaan in Zaventem een vuilnisbelt geworden. Twaalf ton afval moet er geruimd worden. Wat weten we over mensen die op zulke plekken sluikstorten?
Lees verder

Verdwenen Nederlandse jongen (14) gezond en wel teruggevonden in Antwerpen
De veertienjarige Nederlandse jongen die vandaag was verdwenen tijdens een schooluitstap in Antwerpen, is gezond en wel teruggevonden en zijn ouders zijn hem komen ophalen. Dat zegt het Nederlandse Omroep Brabant. 
Lees verder

Abonnement De Lijn derde duurder dan zes jaar geleden
De gemiddelde prijs van een abonnement bij De Lijn is sinds 2012 met 33 procent gestegen. Voor andere vervoersbewijzen, zoals biljetten of rittenkaarten, betaalden de reizigers gemiddeld 21 procent meer dan zes jaar geleden. Dat blijkt uit berekeningen van De Lijn, waarover De Tijd vandaag bericht.
Lees verder

Familie wordt te vaak niet betrokken bij levenseindebeslissing kankerpatiënten
De familie en nabestaanden van wilsonbekwame patiënten met ongeneeslijke kanker zijn nog te vaak niet betrokken bij een levenseindebeslissing: een medische beslissing met een bespoediging van het overlijden als potentieel mogelijk neveneffect. 
Lees verder

"Waarom?" Wijk 'Veldeken' in Nevele protesteert tegen naamsverandering
In de wijk Veldeken nabij Gent zijn de buurtbewoners boos. Alsof een dreigende fusie met Deinze – ze behoren nu nog tot Nevele – niet genoeg is, moeten ze hun straatnaam ook nog eens opgeven. "Ik wil vooral antwoord krijgen op de vraag: waarom?"
Lees verder

Mohammed Benyaich richt alternatieve spoorvakbond op: "PTB in Wallonië speelt dubbel spel met spoorwegen"
Tot vorig jaar was hij lid van de extreemlinkse PTB. Verbolgen over de ronseltechnieken van de partij in het spoormilieu begint hij nu met een eigen vakbond. 'We zitten al aan 200 leden', zegt Mohammed Benyaich (38), kersvers voorzitter van Metisp-Protect.
Lees verder

Premiesysteem bij het spoor is "onmogelijk kluwen"
Wie bij het spoor werkt, maakt aanspraak op tientallen premies en vergoedingen. Maar het systeem is zo ingewikkeld dat niemand er nog aan uit kan. Zelfs de spoorwegen niet, zo blijkt.
Lees verder