Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 april 2018

Belg wint maar liefst 17 miljoen euro met EuroMillions

Belg wint maar liefst 17 miljoen euro met EuroMillions
Bij de EuroMillions-trekking van gisteravond had een Belg als enige speler in Europa de vijf winnende nummers en twee winnende sterren juist. Hij of zij wint maar liefst 17 miljoen euro. Wie de winnaar is, is nog niet bekend.
Lees verder

Privacycommissie is tegen vingerafdrukken op ID-kaart
De Privacycommissie heeft een ongunstig advies gegeven over het toevoegen van vingerafdrukken aan identiteitskaarten. De federale regering wil de maatregel vanaf volgend jaar invoeren, maar de commissie schiet het voorontwerp van wet af wegens "overmatig" en "niet conform de privacywet". Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Antwerpse cardiologen betalen minipacemaker van patiënt: "Wat wij doen is niet zo uitzonderlijk"
10.000 euro kost de minipacemaker van Daniel Wildiers (71). Dat geld kon de zeventiger niet zelf op tafel leggen en dus deden de cardiologen van het ZNA Middelheim dat.
Lees verder

Vincent Kompany lokt succesvol Brusselse werklozen naar VDAB om Nederlands te leren
De Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris stuurde vorig jaar vier keer meer werklozen door naar zijn Vlaamse tegenhanger VDAB. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). De stijging is te danken aan een campagne met Rode Duivel Vincent Kompany, zo staat vandaag in De Tijd.
Lees verder

Vandaag zacht met zonnige perioden
Deze voormiddag is er vrij veel bewolking met vooral in het noorden nog kans op lichte regen of een bui. Later wordt het overal droog met wolken en zonnige perioden. In het uiterste zuidoosten van het land begint de dag grijs met lage wolken en plaatselijk mist. Later verwachten we ook daar mooie zonnige perioden, zegt het KMI. 
Lees verder

Eurocontrol waarschuwt vliegtuigmaatschappijen terwijl wereldleiders zich beraden over aanval op Syrië
De Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol waarschuwt luchtvaartmaatschappijen voorzichtig te opereren in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat heeft te maken met een mogelijke luchtaanval op Syrië in de komende 72 uur. Verwacht wordt dat Amerikaans president Donald Trump vandaag een beslissing neemt. Ook op andere westerse leiders neemt de druk toe om over te gaan tot actie.
Lees verder

Europese luchtverkeersleiding waarschuwt vliegtuigmaatschappijen voor eventuele luchtaanval op Syrië
Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleiding, waarschuwt luchtvaartmaatschappijen voorzichtig te opereren in het oostelijke deel van de Middellandse Zee in verband met een mogelijke luchtaanval op Syrië in de komende 72 uur.
Lees verder

Eurocontrol waarschuwt vliegtuigmaatschappijen voor luchtaanvallen, Rusland dreigt raketten VS neer te halen
De Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol waarschuwt luchtvaartmaatschappijen voorzichtig te opereren in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat heeft te maken met een mogelijke luchtaanval op Syrië in de komende 72 uur. Verwacht wordt dat Amerikaans president Donald Trump vandaag een beslissing neemt. Rusland dreigt er intussen mee Amerikaanse raketten neer te halen.
Lees verder

Elke dag dienen 104 Belgen klacht in bij het Meldpunt Massafraude
Elke dag dienen 104 Belgen klacht in bij het Meldpunt Massafraude, of 37.982 per jaar. Dat is een stijging met 57 procent ten opzicht van het jaar daarvoor.
Lees verder

AB Inbev ontdekt nieuwe brouwtechniek die bierproductie energiezuiniger maakt, zonder smaakverschil
AB InBev sleutelt aan het brouwproces: een nieuwe techniek moet ervoor zorgen dat minder hitte en water wordt verbruikt tijdens de bierproductie. Bovendien ligt de CO2-uitstoot tijdens het proces lager. Ook kleinere brouwers zullen de techniek gratis mogen gebruiken, meldt het bedrijf.
Lees verder

Onderzoek naar dood 15-jarige jongen wijst op wanhoopsdaad
De 15-jarige jongen die zondagavond dood werd aangetroffen in Grimbergen is van het dak van een gebouw gesprongen. Dat is gebleken uit bijkomend sporenonderzoek, zo meldt het parket.
Lees verder

Europese primeur in Blankenberge: meeuwen krijgen de pil
Blankenberge gaat als eerste Europese badstad de meeuwenpopulatie inperken door ze anticonceptie te geven. De vogels veroorzaken al jaren overlast: ze vallen toeristen aan en pikken in vuilniszakken.
Lees verder

Eerst veiligheid, dan pas verkeersregels?
Fietsers die een boete krijgen als ze, om veiliger te rijden, niet reglementair een kruispunt oversteken, moeten die boete aanvechten voor de politierechter. Dat vinden verkeersexperten Johan De Mol en Dirk Lauwers. Het instituut voor de verkeersveiligheid VIAS reageert: "Wat veilig is voor de ene, is dat niet voor de andere."
Lees verder

Komt het stakingsrecht in het gedrang?
Het openbaar ministerie dagvaardt de voorzitter van ABVV Antwerpen en een militant omdat ze tijdens een stakingsactie kwaadwillig het verkeer zouden hebben belemmerd. "Een kaakslag voor het recht op betogen", zegt de vakbond. Komen toekomstige vakbondsacties nu op de helling te staan?
Lees verder

Dieselrijders betalen 30 procent meer belastingen dan drie jaar geleden
Dieselrijders betalen in vergelijking met 2015 zowat dertig procent méér belastingen. Dat berekende VAB. Kiezen voor diesel is enkel nog interessant als je voor een grote wagen kiest, erg veel kilometers rijdt of een bepaalde trekkracht nodig hebt. Dat zegt woordvoerder Maarten Matienko.
Lees verder

Prijsdaling maakt gepersonaliseerde nummerplaat weer populair
De vraag naar gepersonaliseerde nummerplaten is sinds de prijsdaling opnieuw fors gestegen. Dat blijkt uit gegevens die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) kreeg van minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Sinds de invoering in 2014 leverden de nummerplaten al 19 miljoen euro op voor de federale schatkist.
Lees verder

Binnenkort geen kazerneleven meer? Leger hoopt dat minder rekruten afhaken als ze thuis mogen gaan slapen
Defensie overweegt om de verplichte kazernering tijdens de ­militaire opleiding af te schaffen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Nu verlaat een op de zes rekruten vroegtijdig het leger, omdat ze het vrije leven en familie en vrienden te hard missen.
Lees verder

N-VA: "M-decreet moet op de schop"
Het M-decreet, waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, moet fors worden bijgestuurd. Regeringspartij N-VA wil dat leerlingen weer sneller terechtkunnen in het buitengewoon onderwijs.
Lees verder

Slijm is 'trage rage' die onze kinderen maar niet beu geraken
'Slijm', een plasticineachtig goedje, is al anderhalf jaar niet weg te slaan op de speelplaats en die digitale variant, YouTube. En dat is vreemd, want speelplaatsrages zijn zelden een lang leven beschoren. Wat heeft slijm dat de fidgetspinner niet had?
Lees verder

Alle islamleerkrachten moeten bekwaamheidsbewijs hebben vanaf september
Islamleerkrachten in het lager en het secundair onderwijs moeten vanaf 1 september een bekwaamheidsbewijs kunnen voorleggen. Dat laat Onderwijsminister Hilde Crevits weten.
Lees verder