Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 april 2018

Bedrijven mogen rechtstreeks energie tappen uit zonnepark

Bedrijven mogen rechtstreeks energie tappen uit zonnepark

Vlaamse bedrijven mogen straks een directe lijn aanleggen tussen hun bedrijf en een windmolen of zonnepark, zonder via het distributienet te passeren. 'Dit wordt een gamechanger.'

Lees verder

Voormalige Zuid-Koreaanse presidente veroordeeld voor machtsmisbruik

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft gewezen presidente Park Geun-hye vrijdag schuldig bevonden aan machtsmisbruik. Dat melden internationale media.

Lees verder

Terpstra geeft Keisse duur cadeau na winst in Ronde van Vlaanderen

Niki Terpstra heeft ploegmaat Iljo Keisse een Rolex-horloge cadeau gedaan, kennelijk om hem te danken voor zijn inspanningen nadat de Nederlander afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen won. "Je hebt je droom waargemaakt en nu heb je ook die van mij doen uitkomen", schrijft Keisse op Instagram. "Het is een plezier voor jou te werken."

Lees verder

Vakbonden voeren actie bij Lidl in Oostkamp

Bij de nieuwe Lidl-winkel in Oostkamp wordt vrijdag actie gevoerd door de christelijke vakbond. Het LBC-NVK klaagt de hoge werkdruk aan en het 'schrikbewind' dat wordt gevoerd bij de Duitse discounter.

Lees verder

Red Flames hebben toeschouwersrecord beet

7.200 Belgische fans hebben hun ticket gekocht voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames tegen Portugal, vrijdag in Leuven. Daardoor is het toeschouwersrecord voor een match van de Belgische voetbalvrouwen verbroken. Dat bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdagavond.

Lees verder

Yves Saint Laurent moet ontwerper nog tien miljoen euro betalen

Kering, het moederbedrijf van modehuis Yves Saint Laurent, moet voormalig ontwerper Hedi Slimane nog 9,3 miljoen euro betalen. Dat heeft een Franse handelsrechtbank beslist.

Lees verder

Flahaut over vervanging F-16's: 'Er moeten koppen rollen'

André Flahaut, oud-minister van Defensie en tegenwoordig bevoegd voor Begroting in de Franse gemeenschap, vindt dat er 'koppen moeten rollen' in het F-16-dossier. Dat zei hij vrijdagochtend op de RTBF-radio. 'Er zijn zware fouten begaan.'

Lees verder

Hoe het weer plots is omgeslagen

De lente is eindelijk in het land. Dit weekend klimmen de temperaturen tot 22 graden. En dat terwijl het begin deze week met acht graden nog behoorlijk fris was. Vanwaar de plotse omslag?

Lees verder

Nibali gooit handdoek in Ronde van het Baskenland

Vincenzo Nibali stapt uit de Ronde van het Baskenland (WorldTour). De Italiaan start vrijdag niet meer in de vijfde etappe uit voorzorg omdat hij last heeft van een zitvlakblessure, zo laat Bahrain Merida weten.

Lees verder

NBA. Kampioen Golden State zwaar onderuit vlak voor start play-offs: "Beschamend"

Negen dagen voor de start van de play-offs heeft NBA-kampioen Golden State nog veel werk op de plank liggen. De Warriors gingen donderdagavond kansloos met 126-106 onderuit tegen de Indiana Pacers.

Lees verder

Conor McGregor riskeert sanctie na aanval op rivalen

Conor McGregor is door de politie van New York aangeklaagd voor mishandeling en vernieling. De populaire Ierse kooivechter viel donderdag enkele rivalen aan op een persmoment van het UFC (Ultimate Fighting Championship).

Lees verder

En toen belde de headhunter ...
Hoe werken headhunters, hoe word je er door opgemerkt en welke profielen zoeken headhunters zoal? Wat zijn hun wervingstactieken en matchmakingskills? Jobat legde zijn oor te luisteren. "Een goede headhunter bewaakt ook maximaal de belangen van de kandidaat."
Lees verder

Sven Nys opent eigen B&B
Ex-profrenner Sven Nys heeft samen met zijn partner Anneke een bed and breakfast geopend aan de voet van de Balenberg, SN Logies.
Lees verder

Thomas Pieters opent met 29ste plaats tijdens de Masters in Augusta

Thomas Pieters is met een openingsronde van 73 slagen, een over par, gestart aan het Masters golftoernooi (PGA/11 miljoen dollar), de eerste major van het seizoen. Hij staat daarmee op een gedeelde 29e plaats.

Lees verder

ONGEHOORD. 'Dat een boek beter is dan de film, kan ik me niet inbeelden'
Ook deze week passeerden er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

'Geef plusouder inspraak in opvoeding'

Kamerlid Sabien Lahaye-Batteu (Open VLD) wil plusouders medezeggenschap geven in de opvoeding van hun pluskinderen.

Lees verder

Vincenzo Nibali stapt met pijnlijk zitvlak uit koers in Ronde van het Baskenland

Vincenzo Nibali stapt uit de Ronde van het Baskenland (WorldTour). De Italiaan start vandaag niet meer in de vijfde etappe uit voorzorg omdat hij last heeft van een zitvlakblessure, zo laat Bahrain Merida weten.

Lees verder

Ook op 'Debation Island' is de leugendetector onverbiddelijk: 'Mezdi, heb jij drugs op het eiland gesmokkeld?'
Ketamine, een verdovingsmiddel dat oorspronkelijk bij paarden werd gebruikt, is aan een flinke opmars bezig in ons land. Voor de mensen op 'Debation Island' blijkt het alvast een goede reden om ook in Thailand daar een vervolg aan te breien. Terwijl Kevin zich waagde aan de drug, gaat Gino op 'Coconose Beach' zelfs nog een stap verder. Al is het vooral Mezdi die zich, mede door de leugendetector, in de problemen werkt. Dat blijkt uit dit fragment uit De Ideale Wereld.
Lees verder

Moet de draaideur tussen de publieke en private sector dicht?
En weer gaat het erover. De draaideur tussen de publieke en de private sector. Een paar verhalen deden veel stof opwaaien. Deze week nog in Gent. Moet de fameuze draaideur dicht? Kan dat wel? En zo ja: moeten we dat wel willen? Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos en politiek redacteur Matthias Verbergt zoeken het uit.
Lees verder

Na 18 jaar: eerste trailer van geplaagde Don Quichote-film

Na 18 jaar is een eerste trailer vrijgegeven van Terry Gilliams film over Don Quichote. Maar ook nu zijn nog niet alle problemen van de baan.

Lees verder

Ex aequo bij Hautekietdictee der Nederlandse Taal

Het Hautekietdictee der Nederlandse taal is vrijdag geëindigd met een ex aequo. Robert Joosen en Eslie Ribbens delen de eerste plaats met slechts twee fouten. Bij de politici en de prominenten wonnen respectievelijk Steven Vanackere (CD&V) en journaliste Kristien Bonneure.

Lees verder

Belgische toeristen filmen val van 50 meter van Argentijnse gletsjer
Twee Belgische toeristen zijn tijdens een tocht over een gletsjer in Argentinië vijftig meter naar beneden gegleden. Beiden raakten gewond en wachten nu in Ushuaia om gerepatrieerd te worden. 'We zijn aan veel erger ontsnapt', klinkt het. Tijdens de tocht droeg één van hen een GoPro-camera die het hele incident gefilmd heeft.
Lees verder

Proces tegen oud-president Zuma gestart en meteen uitgesteld

In Durban, in het noordoosten van Zuid-Afrika, is vrijdag het proces tegen gewezen president Jacob Zuma van start gegaan. Hij staat terecht voor verschillende corruptieaffaires en een bijna twintig jaar oud dossier van wapenverkoop.

Lees verder

Manager Herman Van Holsbeeck nu al definitief weg bij Anderlecht

Herman Van Holsbeeck is niet langer manager van Anderlecht. Vrijdagochtend kwam hij voor de laatste keer op de club. Hij leverde zijn auto in, nam enkele spullen mee uit zijn bureau en vertrok weer naar huis. Vanavond wordt hij niet meer verwacht op de wedstrijd tegen Charleroi. Daarmee komt een einde aan een tijdperk. Van Holsbeeck had vijftien jaar lang de touwtjes in handen in het Astridpark.

Lees verder

Nu al aanschuiven richting kust: 'De komende uren zal hinder nog toenemen'

Er staat vrijdagvoormiddag al een aanzienlijke file richting kust. 'De combinatie van wegenwerken op de E40, het goede weer en het feit dat het paasvakantie is, veroorzaakt wachttijden van meer dan een uur', zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Max Verstappen: "Oneerlijk om de 'party mode' van Mercedes te verbieden"
Max Verstappen vindt dat het oneerlijk zou zijn om de kwalificatie-motorinstelling van Mercedes te verbieden.
Lees verder

De 6 beste films van de week
Eindelijk ook bij ons: 'Lady Bird', een ontwapenend eerlijke, grappige, ontroerende film over wat het is om een meisje van 17 te zijn. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys
Lees verder

Schrijver zoekt volgelingen: Arnon Grunberg sticht een religie
Na meer dan een dozijn romans vindt Arnon Grunberg het tijd om een religie te beginnen. Op rondreis door Amerika informeert hij bij diverse gemeenschappen hoe je dat juist doet. 'En passant kan ik al volgelingen verzamelen.'
Lees verder

Felle reacties op Islam-partij: 'Ik walg hiervan'

De scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer: het is een opmerkelijk voorstel van de partij Islam, die komende verkiezingen al zeker in 28 gemeenten naar de kiezer trekt. Vanuit Vlaamse hoek klinkt er alvast kritiek op het idee.

Lees verder

Acht Belgische wetenschappers krijgen prestigieuze beurs van Europese Onderzoeksraad

De Europese Onderzoeksraad (ERC) heeft beurzen toegekend aan acht wetenschappers die verbonden zijn aan Belgische instellingen. Er wordt in totaal bijna twintig miljoen euro toegekend aan de projecten van de acht Belgische onderzoekers.

Lees verder

Weekendticket Beneluxtrein bijna dubbel zo duur

Wie last minute een weekendje heen en terug naar Amsterdam wil, zal daar binnenkort geen 55 maar 95 euro voor moeten betalen, tenzij er 7 dagen op voorhand wordt besteld. De reistijd wordt wel een half uur ingekort en de capaciteit verhoogd. De NMBS wil mensen aanzetten om vroeg te boeken en meer in de week te reizen.

Lees verder

Griekse natuurbeschermers trekken aan alarmbel: 'Situatie is zeer ernstig'
De Atheense Rivièra is al jaren erg vervuild. Enkele Griekse duikers halen dan ook regelmatig afval op vanop de zeebodem. Zij waarschuwen nu over de enorme 'vuilnisbelt op de zeebodem'.
Lees verder

Israëlische leger roept grensgebied met Gaza uit tot 'verboden militair gebied'

Het Israëlische leger heeft het grensgebied met Gaza vrijdag, tijdens nieuwe protesten van Palestijnen, uitgeroepen tot verboden militair gebied. Op vijf plaatsen langs de grens zouden honderden Palestijnen betrokken zijn bij schermutselingen, klinkt het nog.

Lees verder

De tuinman maakt nu radiohitjes: Nathaniel Rateliff

Naar welke radiozender u ook zapt, aan 'You worry me' van Nathaniel Rateliff valt niet te ontkomen. Maar wie is die man met een overdosis schuurpapier in de stem?

Lees verder

Puigdemont opnieuw op vrije voeten

De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft vrijdagmiddag de gevangenis van Neumünster verlaten. Puigdemont zat meer dan tien dagen in de cel omdat Spanje een internationaal aanhoudingsbevel had uitgevaardigd tegen de Catalaanse politicus wegens 'rebellie'.

Lees verder

De 3 beste boeken van de week
Het beste uit de boekenoogst van de afgelopen weken: drie toppers die u niet mag vergeten. Geselecteerd door Veerle Vanden Bosch, chef De Standaard der Letteren.
Lees verder

Minister Weyts weigert vergunning te geven aan rijschool die alleen vrouwen wil opleiden

Een autorijschool alleen voor en door vrouwen opent binnenkort in Merksem. 'We merken dat vrouwen zich vaak ongemakkelijk voelen met een mannelijke begeleider', zegt oprichtster Samira Masrour. Maar nog voor de eerste kandidaat-chauffeur is opgeleid, laat minister Weyts weten dat het niet kan en ze geen vergunning krijgen.

Lees verder

Gestolen Porsche gaat volledig in vlammen op

Onbekenden hebben vrijdagochtend in Maaseik een Porsche gestolen en zijn vervolgens met het voertuig gecrasht in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dat meldt de politie.

Lees verder

Et tu, Bieber? Herkent u alle popsongs in het Latijn?
Hebt u zich ooit afgevraagd hoe Taylor Swift of Justin Bieber klinkt in het Latijn? Twitteraar LatinRocksOn duidelijk wel: ze vertaalde verschillende popsongs naar de taal van Vergilius en verzamelde ze in een boek. Voer genoeg voor een kleine quiz die uw kennis van bekende nummers test. En van het Latijn. 'Quod lusores ibunt ludere, ludere, ludere', volgens Taylor 'Shake it off' Swift, dus begin er maar aan!
Lees verder

Parket en Voedselagentschap verzegelen Limburgs dierenvoedingsbedrijf

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg zijn vrijdag samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) binnengevallen in een bedrijf in Sint-Lambrechts-Herk dat gespecialiseerd is in dierenvoeding.

Lees verder

Pech voor Max Verstappen in Bahrein, bemoedigende dertiende tijd voor Vandoorne
Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Bahrein heeft Daniel Ricciardo in de Red Bull de snelste tijd gereden. Minder goed nieuws was er voor Max Verstappen. De Nederlander moest na amper zes minuten zijn wagen met technische problemen aan de kant zetten. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de dertiende tijd
Lees verder

TreinTramBus: 'NMBS jaagt mensen voor weekendje Nederland weer de auto in'
TreinTramBus is blij dat de NMBS bij de nieuwe tarieven tussen België en Nederland een onderverdeling maakt tussen week- en weekendreizen. Dat mensen voor die weekendtickets 7 dagen op voorhand moeten boeken om een hogere prijs te vermijden, vindt de reizigersorganisatie dan weer niet kunnen. 'Voor de huidige smartphonegeneratie moet dat korter.'
Lees verder

Ja, deze politici moeten méér verdienen

Zijn politici dan geen graaiers? Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vindt dat gemeenteraadsleden een betere vergoeding verdienen. En hij is lang niet de enige. 'Dit heeft niets met graaien te maken.'

Lees verder

Levend de bank uit?

Een film, een docu, een serie… Voor elk wat wils vanavond op televisie!

Lees verder

'Deze aardscheur bewijst dat Afrika in twee stukken zal breken'
In Kenia is vorige week een kilometerslange aardscheur opgedoken. De scheur zou er ontstaan zijn na enkele weken met bijzonder veel regen. Volgens enkele geologen is deze scheur het begin van een nieuw continent.
Lees verder

Brusselaar vult putten in de weg met bloemen

Anton Schuurmans is de vele putten in de Brusselse wegen beu. Daarom plant de Brusselaar er bloemen in. Hij hoopt dat de slechte staat van het wegdek zo meer aandacht zal krijgen. Ook in het buitenland zijn al gelijkaardige acties gehouden. Lees zaterdag een reportage over de man in onze krant.

Lees verder

'Als akkervogels uitsterven, loopt het ook met ons niet goed af'

Het aantal gorzen, leeuweriken en patrijzen op Vlaamse akkers is in vrije val. En dat kan ons meer kosten dan alleen de soundtrack van onze velden. 'We zien een uitstervingsgolf in landbouwgebied.'

Lees verder

Deze planten zijn gevaarlijk voor honden en katten

Het mooie lenteweer lokt veel baasjes naar buiten met hun dieren. Maar opgelet als u in de natuur gaat wandelen, heel wat planten zijn namelijk giftig voor honden en katten.

Lees verder

Sergej Skripal niet meer in kritieke toestand

De toestand van de vergiftigde Russische ex-spion Sergej Skripal verbetert snel. Hij bevindt zich niet langer in kritieke toestand, meldden zijn artsen in het Britse stadje Salisbury.

Lees verder

Gentse kotbaas veroordeeld voor raciale discriminatie

Een Gentse kotbaas werd vorige week veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro voor onder andere raciale discriminatie. De man zocht publiekelijk naar 'studenten tussen de 20 en 26 met Belgische ouders'.

Lees verder

Vuurwerk in Baskenland: Movistar bestookt vergeefs Roglic, thuisrijder pakt ritje mee

Omar Fraile heeft de koninginnenetappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De thuisrijder klopte zes medevluchters waaronder leider Roglic die de eindzege zo goed als op zak heeft.

Lees verder

Tips voor een 'veilig' wachtwoord

Een absoluut veilig wachtwoord bestaat niet. Maar u kunt het hackers wel zo moeilijk mogelijk maken, en wel met deze tips.

Lees verder

Hoe goed kan 'de mol' liegen?
Omringd door sombrero's, pinata's en tequila organiseren de kandidaten van 'De Mol' een typisch Mexicaans dorpsfeest. Eén vraag brandt op ieders lippen: wie is saboteur?
Lees verder

'Twee doden bij Palestijnse grensprotesten'

Het Israëlisch leger zou bij nieuwe Palestijnse protesten aan de grens met Gaza twee mensen gedood en 150 anderen verwond hebben. Dat zeggen de gezondheidsdiensten in Gaza. Sinds vrijdag zijn bij de protesten ondertussen al 22 Palestijnen gedood.

Lees verder

Ploegmaat Vanmarcke wint slotrit Circuit de la Sarthe, eindwinst is voor Fransman van Wanty

De 26-jarige Brit Daniel McLay (EF Education First-Drapac) heeft vrijdag in een massaspurt de slotrit van het Circuit Cycliste Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. Na 183,9 kilometer van Brûlon naar Sablé bleef hij de Fransen Samuel Dumoulin en Marc Sarreau voor.

Lees verder

Zege in Manchester Derby levert City dit weekend vijfde landstitel op, mét Belgische inbreng: "We zijn dichtbij"

Mits een zege in de Manchester Derby van dit weekend tegen United mag City zich zes speeldagen voor het einde van de Premier League voor de vijfde keer Engels landskampioen noemen.

Lees verder

Vrachtwagen knalt met hoge snelheid tegen voetgangersbrug
Op Highway 40 in de Canadese provincie Quebec gebeurde woensdag een spectaculair ongeval. Een vrachtwagenchauffeur knalde er met hoge snelheid tegen een voetgangersbrug. Niemand raakte gewond, maar het viaduct werd uit voorzorg wel deels afgebroken.
Lees verder

N-VA wil partij Islam verbieden
Theo Francken (N-VA) pleit voor een verbod op de partij Islam, die van België een islamitische staat wil maken. 'Partijen die de sharia willen doorvoeren, moeten verboden worden', zegt hij in naam van zijn partij aan VTM Nieuws. Andere partijen veroordeelden het gedachtegoed van de partij Islam eerder ook al.
Lees verder

Leden van de Zweedse Academie nemen ontslag

Drie leden van de Zweedse Academie, die jaarlijks de Nobelprijs voor Literatuur uitreikt, nemen ontslag. De Academie ligt onder vuur na klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de echtgenoot van één van de leden.

Lees verder

Coucke installeert zoals verwacht Luc Devroe als sportief directeur na het verwijderen van Van Holsbeeck

Anderlecht heeft middels een persbericht de samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur bekendgemaakt. Daarin wordt Luc Devroe aangekondigd als gedelegeerd bestuurder én sportief directeur.

Lees verder

Braziliaanse oud-president Lula gaat in beroep om gevangenis te vermijden

De voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft vrijdag beroep aangetekend om te vermijden dat hij in de gevangenis wordt opgesloten. Hij deed dat nadat een rechter hem bevolen had zich bij de politie aan te melden.

Lees verder

Ferrari bovenaan in Bahrein, Vandoorne geeft visitekaartje af
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de tweede oefensessie in Bahrein een sterke tiende tijd gereden. Ferrari was met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden.
Lees verder

Twee arrestaties in gent bij internationale actie tegen mensensmokkelaars

Tijdens een internationale politieactie is een groot netwerk van mensensmokkelaars opgerold. Dat melden de Britse autoriteiten vrijdag. In de regio van Gent zijn twee mannen opgepakt en elders in ons land werd ook een 15-jarige jongen gered voor hij aan boord ging van een vrachtwagen op weg naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Vermote verschijnt ondanks schouderblessure aan start Parijs-Roubaix: "Ideaal is het niet"

Julien Vermote staat zondag gewoon aan de start van Parijs-Roubaix, ondanks een blessure aan de schouder die hij vorig weekend opliep in de Ronde van Vlaanderen.

Lees verder

Neuville na eerste dag Rally van Corsica tweede achter oppermachtige Ogier

Thierry Neuville (Hyundai i20) staat na de eerste dag op de tweede plaats in de Rally van Corsica, de vierde wedstrijd in het WK. De 29-jarige Luikenaar volgt op 33.6 van de Franse WK-leider Sébastien Ogier (Ford Fiesta), die drie van de eerste vier klassementsritten won. De Noord-Ier Kris Meeke (Citroën C3) volgt als derde 38.7 van Ogier. De Fransman Sébastien Loeb (Citroën C3) ging vrijdagochtend in de tweede rit van de baan en moest opgeven.

Lees verder

Italië zet Red Flames met nieuwe zege onder druk in WK-kwalficatiecampagne

De Italiaanse nationale vrouwenvoetbalploeg heeft vrijdagmiddag zijn vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2019 in Frankrijk gewonnen. Italië klopte rode lantaarn Moldavië met 1-3. De Italiaanse vrouwen blijven zo de kwalificatiegroep met een foutloos rapport aanvoeren.

Lees verder

De meest gelauwerde atlete ooit op Olympische Winterspelen stopt ermee

De Noorse langlauflegende Marit Björgen neemt dit weekend afscheid van de topsport op het nationaal kampioenschap in Alta. "Ik heb niet meer de motivatie die nodig is om mij nog een seizoen 100 procent te geven", zegt ze vrijdag op de Noorse tv-zender NRK. "Daarom heb ik beslist te stoppen."

Lees verder

Dit is het 'mooiste bankbiljet ter wereld'

De Nationale Bank van Zwitserland maakt duidelijk kunstwerkjes van de nieuwe bankbiljetten die ze uitgeeft. Voor het tweede jaar op rij werd een Zwitsers briefje gelauwerd als 'mooiste bankbiljet ter wereld', zo maakte internationale bankbiljettenvereniging IBNS vrijdag bekend.

Lees verder

Opgewonden Pep Guardiola dropt bommetje voor Manchester Derby: "Je moet respect hebben voor honden"

Zaterdag staat de Manchester Derby op het programma tussen United en City. De Citizens spelen bij winst kampioen en dus staan de zenuwen strak gespannen, ook bij Pep Guardiola. Die onthulde vrijdag dat Paul Pogba, de Franse middenvelder van United, afgelopen wintermercato door zijn manager Mino Raiola werd aangeboden bij City. "Maar ik heb hem geweigerd", aldus de Catalaan.

Lees verder

Drama, drama en nog eens drama: Red Flames laten dure punten liggen in WK-kwalificatiecampagne na dol slot

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg is vrijdagavond in het Leuvense King Power at Den Dreef Stadion in zijn vierde wedstrijd in WK-kwalificatiegroep 6 niet verder geraakt dan een 1-1 (rust: 0-0) gelijkspel tegen Portugal. Een kopbaldoelpunt van Tine De Caigny leek de Belgen in de blessuretijd de drie punten te bezorgen, maar de bezoeksters scoorden in een dolle slotfase nog tegen van op de stip.

Lees verder

Zuckerberg kondigt scherpere controle aan op politieke advertenties

In een post op zijn eigen Facebookpagina, heeft Mark Zuckerberg twee nieuwe initiatieven aangekondigd die een 'positief discours' moeten bevorderen en 'inmenging in verkiezingen' moeten verhinderen.

Lees verder

Anderlecht wipt naar tweede plaats na felbevochten overwinning tegen Charleroi

Anderlecht heeft op de tweede speeldag in Play-off 1 de rug gerecht. Paars-wit ging met 1-2 winnen op het (nieuwe) veld van Sporting Charleroi en zet zo de nederlaag tegen AA Gent recht. Al had het daar wel een bizarre penaltyfase voor nodig.

Lees verder

Union en Tubeke houden elkaar in evenwicht in play-downs Proximus League

Het degradatieduel van vrijdag op de derde speeldag van de play-downs in de Proximus League (1B) tussen Union en Tubeke is op een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Lees verder

Wall Street lijdt onder taksenopbod tussen Peking en Washington

Het opbod in nieuwe heffingen tussen China en de Verenigde Staten laat zich voelen op de Amerikaanse beurzen.

Lees verder

Meunier en PSG kruipen door oog van de naald in match met misser van het jaar en klungelige owngoal in extra tijd

Paris Saint-Germain is vrijdag op de 32e speeldag in de Franse Ligue 1 op een haar na ontsnapt aan zijn derde competitienederlaag. Met Thomas Meunier tussen de lijnen speelde PSG 1-1 gelijk op het veld van Saint-Étienne. Mathieu Debuchy was de schlemiel van de avond. De Franse verdediger duwde in blessuretijd de gelijkmaker in eigen doel.

Lees verder

Euromillions League basketbal: Charleroi verslaat Antwerp en nadert in de stand tot op één punt

Charleroi heeft Antwerp vrijdag met 79-75 (rust 47-38) verslagen in de topper van de 25e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling. De Carolo's naderden in de stand zo tot op één punt van Antwerp.

Lees verder

Diplomatieke rel dreigt over gps-zendertje Puigdemont
Heeft de Spaanse inlichtingendienst een gps-tracker onder de auto van Carles Puigdemont geplaatst? Het parket van Nijvel voert een onderzoek.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Uitzicht op de Westhoek

Net tegen de Franse grens delen drie generaties een vakantiewoning. Een compact en licht huis dat vooral de heuvelachtige omgeving laat schitteren. 'Het is tenslotte voor de prachtige omgeving dat we hier elk weekend komen.'

Lees verder

Zonnig en warm weekend

Wie wil genieten van het mooie weer, wacht daar best niet te lang mee. Na het weekend is het mooie liedje alweer (deels) voorbij.

Lees verder

Politierechters: 'Verlaag de verkeersboetes'

'De huidige verkeersboetes zijn veel te hoog. Zinloos, want velen betalen niet.' En dus doen twee politierechters een opmerkelijk voorstel: 'Verlaag de boetes.'

Lees verder