Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 april 2018

April 2018

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Haaltert - Nieuwsbrief
naar de website
April 2018

Welkom in de nieuwsbrief van gemeente Haaltert.

Aan het (ver)bouwen? We hebben deze maand met de Woningpas en het gratis bouwadvies heel wat nuttige informatie klaarstaan. 

We hopen je met onze fotowedstrijd en de Buitenspeeldag te motiveren om in april wat meer buiten te komen.

Ook de Cultuurraad zal je agenda mooi kunnen aanvullen met hun leuke evenementen, daarvoor kan je op de pagina van 50 jaar Cultuurraad terecht. Bekijk zeker het programma eens n.a.v. erfgoeddag!

 

Je ziet: voor elk wat wils!

 

Dit alles en meer lees je hieronder, veel leesplezier! 


Klik telkens op de titel van het bericht voor meer info.

Sluitingsdagen gemeentelijke gebouwen

Er komt een periode aan met heel wat feestdagen. Bekijk hier welke gemeentelijke gebouwen gesloten zijn op welke feestdagen, brugdagen, ... 

Onderhoud trage wegen

Gemeente Haaltert werkt dit seizoen samen met De Loods voor het onderhoud van onze trage wegen. 

Inzamelactie pesticiden

Op zaterdag 21 april kan iedereen zijn (restjes) pesticiden binnenbrengen aan de KGA-stand in het containerpark en krijgt in ruil een voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Buitenspeeldag 2018

Woensdag 18 april
Op de Buitenspeeldag bouwen de Sportdienst en de Jeugddienst het speelplein in Heldergem om tot een echt sport- en speelparadijs!

Tweede inschrijvingsperiode vakantieopvang en sportkampen via ZOEM

De inschrijvingen voor de sportkampen, IBO De Pagadder, de kleuterwerking en de speelpleinwerking verlopen via ZOEM. En de tweede inschrijvingsperiode gaan van start in mei!

Jodiumtabletten verkrijgbaar

De kans op een nucleair ongeval is klein. Maar voor de veiligheid stelt de overheid nu aan iedere inwoner jodiumtabletten ter beschikking. Die kan je gratis, preventief bij de apotheker afhalen.

Vacatures

Gemeente Haaltert zoekt Administratief Medewerkers. Bekijk hier alle vacatures. 

Fotowedstrijd 'Natuurlijk Haaltert' 2018

Ga deze lente op pad met je fototoestel en stuur ons je mooiste digitale foto’s van de Haaltertse natuur door. Ze moeten genomen zijn tussen 21 maart 2018 en 21 juni 2018. Iedere amateurfotograaf uit Haaltert, jong en oud, kan deelnemen.

Kippenproject 2018

Aan wie kippen bestelde van het Kippenproject 2018, kunnen we melden dat de kippen op zaterdag 2 juni kunnen opgehaald worden achter het gemeentehuis. 

Jaarlijks onderzoek bij burgers: Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen

Binnenkort selecteert Statistiek Vlaanderen een aantal inwoners om deel te nemen aan een onderzoek i.v.m. mediagebruik, houding ten opzichte van personen met een handicap, vertrouwen in de overheid, toekomstverwachtingen en zo meer.

De gekozen personen krijgen op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven.

De eerste brieven worden vanaf 14 maart 2018 verstuurd en het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2018. Wanneer de interviewers juist langskomen hangt af van hun eigen planning en de afspraken die ze kunnen maken.

Enthousiaste en creatieve animatoren gezocht!

Ben je gemotiveerd en ga je graag met kinderen om? Barst je van de creatieve ideeën? Dan zoeken wij jou als animator! Kinderen verdienen immers een onbezorgde en aangename vakantie met verantwoordelijke en actieve begeleiders.

Stemrecht voor niet-Belgische kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Niet-Belgische kiezers, zowel Europese als niet-Europese, hebben stemrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor dient men zich te laten inschrijven op de kiezerslijst. Personen die zich reeds als kiezer hebben laten inschrijven bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, moeten zich niet meer opnieuw laten inschrijven.

Doe mee met Haaltert aan de 10.000-stappenclash

Wist je dat… je met 10.000 stappen per dag (of 8.000 voor 65-plussers) genoeg beweegt voor een goede gezondheid?

Vlaamse Woningpas

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken. De woningpas is een gratis digitaal paspoort dat alle informatie over jouw huis samenbrengt!

Alles wat je over je woning wil weten, in één handig overzicht? Dat is de woningpas. Je vindt er info over keuringen, attesten en gegevens uit het energieprestatiecertificaat (EPC) of uw EPB-aangifte … Dat maakt het veel makkelijker om bijvoorbeeld na te gaan hoe energiezuinig je huis is.

De woningpas wordt gelanceerd in het voorjaar van 2018. In de toekomst komen er steeds meer attesten en informatie bij. Je zal ook attesten en informatie met anderen kunnen delen of hen toegang kunnen geven tot jouw woningpas: handig voor je bouwpartners, toekomstige kopers of huurders, notaris of makelaar.

Groepsaankoop zonnepanelen

Iedere Oost-Vlaming kan nu gratis en vrijblijvend inschrijven voor de derde groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Gratis bouw- en renovatieadvies

Op zoek naar onafhankelijk advies i.v.m. je bouwproject? Het gratis bouw- en renovatieadvies aan huis voor Oost-Vlamingen is er als je je verbouwing op een duurzame manier wil aanpakken.

Huldiging sportlaureaten 2017

Op 23 februari werden de sportlaureaten en kampioenenploegen van 2017 gehuldigd door sportraad en sportdienst Haaltert. We stellen de sporters aan je voor. 

Activiteiten bibliotheek Haaltert

De bibliotheek in Haaltert organiseert activiteiten voor jong en oud. Bekijk het aanbod op de website haaltert.bibliotheek.be, op www.uitinhaaltert.be, en telkens in het infoblad.

Of schrijf je in op de nieuwsbrief van bibliotheek Haaltert.

Activiteiten Spelotheek 'De Bouwdoos' Haaltert

Iedere maand organiseert de spelotheek twee knutselactiviteiten. Je ontdekt het aanbod op haaltert.bibliotheek.bewww.uitinhaaltert.be en telkens in het infoblad.

Administratief centrum - Hoogstraat 41 - 9450 Haaltert
tel.: 053 85 86 00 - fax: 053 85 86 20 - gemeente@haaltert.be
Klik hier om uw abonnement te wijzigen of te beeindigen.