Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 maart 2018

Vrouwenraad: ‘Onze dag kan niet meer stuk’

Vrouwenraad: 'Onze dag kan niet meer stuk'

De Voetbalbond heeft dan toch toegegeven aan de oplopende druk en rapper Damso opzij geschoven. De Vrouwenraad, die het vuur aan de lont stak, 'is blij dat ze hun fout hebben ingezien'.

Lees verder

Delhaize zet samenwerking met Veviba Groep onmiddellijk stop

Delhaize zet de samenwerking met alle filialen van de Veviba Groep onmiddellijk stop. 'Een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk', luidt het.

Lees verder

Filip Dewinter onder vuur na bezoek aan China

Filip Dewinter en Anke Van dermeersch, twee Vlaams Belang-politici, liggen onder vuur omdat ze in november een uitreiking hebben bijgewoond in China als senator. Het probleem: Dewinter is geen senator en de Senaat heeft niets met de betrokken prijs te maken.

Lees verder

'Geen paniek, de cafés vallen dit weekend niet zonder bier'

Horeca Vlaanderen vreest niet meteen dat cafés en horecazaken dit weekend zonder bier zullen vallen door de acties bij de depots van AB Inbev. De sectorfederatie vraagt wel soepelheid van de bierbrouwer om de voorraad in alle cafés te garanderen.

Lees verder

Vanaf april premie voor elektrische scooters en motors

Wie een elektrische bromfiets koopt, krijgt daarvoor vanaf 15 april een premie van 750 euro. Kiest u voor een elektrische motorfiets, dan kan de premie zelfs oplopen tot 1.500 euro.

Lees verder

Slachtoffers aanslagen ten laatste jaar na feiten vergoed

Slachtoffers van aanslagen moeten binnenkort sneller vergoed kunnen worden. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en minister van Justitie Koen Geen (CD&V) hebben daarover maatregelen uitgewerkt.

Lees verder

De Crem: 'Het discours van CD&V staat haaks op dat van een volkspartij'

CD&V-staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem sprak zich gisterenavond op een gespreksavond van denktank Libera! bijzonder kritisch uit over zijn eigen partij.

Lees verder

Ex-werknemer slachthuis: 'Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien'

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info.

Lees verder

Salah Abdeslam verbreekt stilzwijgen

Salah Abdeslam heeft voor het eerst in lange tijd zijn stilzwijgen doorbroken. De terrorist gaf meer uitleg over de rol van Ali Oulkadi, zijn chauffeur na de aanslagen in Parijs, aldus de advocaat van Oulkadi.

Lees verder

Filip Dewinter over heisa: 'Et alors?'

Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) is er niet mee opgezet dat Filip Dewinter in november als senator een uitreiking heeft bijgewoond in China, terwijl hij dat niet is. 'Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik die sjerp aan had', reageert Dewinter.

Lees verder

Files waren nog nooit zo zwaar als in 2017

De files op de Vlaamse snelwegen zijn in 2017 liefst 6 procent zwaarder geworden. Dat komt omdat er opnieuw meer verkeer op de baan was dan het jaar daarvoor. Vooral rond Antwerpen is er sprake van een verkeersinfarct.

Lees verder

Topradio keert terug als netwerkradio

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) erkent Topradio als netwerkradio. De beslissing volgt op het schorsingsarrest van de Raad van State eind februari dat Hit! uit de ether haalde. Hit FM had namelijk gelogen over de samenwerking met het weekblad Flair.

Lees verder

Knip en plak voor het juiste onderzoeksresultaat
De universiteit van Leuven heeft weten­schappelijke publicaties ingetrokken. Een beruchte klokkenluider had gewag gemaakt van manipulatie met Photoshop.
Lees verder

Zeer zacht weekend met hier en daar regen

Het wordt een zacht weekend maar af en toe komt een regenbui de pret bederven. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Voedselagentschap wist al in 2016 van vleesfraude
Meer dan een jaar geleden signaleerde de Kosovaarse voedselinspectie een probleem bij vleesbedrijf Veviba. Pas dinsdag werd het gedeeltelijk gesloten.
Lees verder

Huilbaby's: kan de psychiater helpen?
Op weinig plekken komen zoveel verhalen samen als op een redactie. Op weinig plekken kunt u er zoveel lezen als in uw krant. Soms ontroerend. Soms spannend. Soms aangrijpend. Niet zelden bijzonder. Alleen: lezen lukt niet altijd. Als u aan het stuur zit, bijvoorbeeld. Of tijdens het koken, joggen, strijken, poetsen of wandelen. Voor die momenten waarop u niet uw ogen maar wel uw oren vrij heeft, is er nu de podcast 'Uitgesproken'. Met telkens een bijzonder verhaal uit De Standaard. Bewerkt door Siona Houthuys, Nele Eeckhout en Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK. Bekend van de podcast-hit Bob. Ze laten u het verhaal horen zoals u het niet kan lezen.
Lees verder

Auto crasht in Hoboken, geen spoor van inzittenden

Aan de Hobokense Herenpolderbrug werd de brandweer zaterdagmorgen opgeroepen naar een auto die tien meter van een helling was afgeschoven en op het dak terecht was gekomen. Er werden geen inzittenden aangetroffen in het voertuig.

Lees verder

School regisseert niet langer eerste communie
De lagere school is niet langer de plaats waar kinderen worden voorbereid op de eerste communie. 'Logisch: de klassen zijn diverser geworden.'
Lees verder

Hogeschool Gent dient klacht in na voyeuristische video in sporthal
De Hogeschool Gent dient klacht in tegen onbekenden omdat er mogelijk naakte vrouwen zijn gefilmd in de sporthallen. De beelden zijn afkomstig van een voyeuristisch internetforum in Nederland.
Lees verder

Duizenden vrijwilligers op de been dit weekend voor grote paddentrek

De amfibieën zijn eindelijk begonnen aan hun jaarlijkse trek. Die begint dit jaar rijkelijk laat, omdat het erg koud is geweest eind februari en begin maart.

Lees verder