Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 maart 2018

Vier verdachten groepsverkrachting blijven in cel

Vier verdachten groepsverkrachting blijven in cel

De raadkamer in Antwerpen heeft beslist dat de vier verdachten die waren aangehouden voor een groepsverkrachting, in de cel blijven.

Lees verder

N-VA opent jacht op klokkenluider

N-VA-fractieleider Peter De Roover wil weten wie het dossier over de levensduurverlenging van de F-16's heeft gelekt. Dit staat in contrast met de houding van de N-VA tegenover klokkenluiders in andere dossiers.

Lees verder

Belgische bisschoppen vragen gratie voor VUB-gastdocent Djalali

De Belgische bisschoppen vragen in een brief aan de Iraanse autoriteiten om de doodstraf voor VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali niet uit te voeren. Ze roepen grootayatollah Ali Hosseini Khamenei, de hoogste leider van Iran, op hem genade te verlenen.

Lees verder

'Verlof voor Dutroux? Nauwelijks te verantwoorden'

Michel Lelièvre krijgt penitentiaire verlof als voorbereiding op zijn vrijlating in 2021. Krijgt Marc Dutroux ooit dezelfde kans?

Lees verder

De F-16 als gevaarlijke domino

Hoe groot is de impact van het F-16-debacle voor het leger? Zijn ook alle andere aankoopdossiers plots verdacht? En zou de Chef Defensie nog opnieuw in dienst gaan?

Lees verder

Slachtoffers misbruik in de sport willen Voice behouden
Het Voice-project, dat getuigenissen over misbruik in de sport verzamelt, loopt op zijn laatste benen. Minister Philippe Muyters verwijst slachtoffers door naar de bestaande hulpverlening. Daartegen komt protest.
Lees verder

Asbest in verf op goederenwagons NMBS

In de verf op sommige goederenwagons van de NMBS is asbest aangetroffen. Om het personeel te beschermen werden intussen de nodige maatregelen genomen.

Lees verder

Parket slaat alarm om plaatsgebrek in gesloten instelling Everberg

Het Parket van Antwerpen vraagt dringend aandacht voor het schrijnend plaatsgebrek in de gesloten instelling van Everberg. Daardoor kunnen criminele jongeren er voorlopig erg moeilijk worden geplaatst.

Lees verder

Vandeput: 'Nog eens minister van Defensie, nee, dat ga ik niet doen'
In de volgende legislatuur wil Steven Vandeput (N-VA) niet opnieuw minister van Defensie zijn. Dat vertelt hij na de hele F-16-heisa in een interview in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Meer Waalse leerlingen in Vlaamse klassen

Het Vlaamse onderwijs heeft een grote aantrekkingskracht over de taalgrens.

Lees verder

Ouders blokkeren schoolstraten tegen luchtvervuiling: 'We willen uitbreiden naar heel België'

Eerst één, toen vijf en volgende week twaalf scholen: in Brussel blokkeren ouders en kinderen de straat voor de school uit protest tegen luchtvervuiling. 'We hebben nu contacten met scholen in Antwerpen, Gent en Roeselare.'

Lees verder

Kernkabinet bereikt akkoord over Begrotingscontrole

Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Dat heeft premier Charles Michel op Twitter laten weten. Zaterdagmorgen om 10.30 uur wordt het akkoord toegelicht op een persconferentie.

Lees verder

'Papa, wat als jij doodgaat in een aanslag?'
Krant, televisie, internet,... Via verschillende kanalen krijgen onze kinderen allerlei informatie te verwerken. Ook wanneer het slecht nieuws is. Zoals een aanslag bijvoorbeeld. Moet je je kind afschermen van deze beelden? Hoe leg je je kind uit wat een aanslag is? Hoe stel je het gerust, wanneer je eigenlijk zelf bang bent? Klinisch psycholoog en specialist rouwverwerking Manu Keirse biedt antwoorden op deze vragen.
Lees verder

Groen: 'Federale regering lijkt niet meer te kunnen beslissen'

'2018 en 2019 dreigen twee verloren jaren te worden, nu de federale regering uitblinkt in niet-beslissen.' Zo reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo op de begrotingscontrole van de federale regering. 'Wat vooral opvalt, is alle onbesliste dossiers: het energiepact, Arco, zware beroepen.'

Lees verder

Lichaam van vrouw aangespoeld aan kust in Nieuwpoort
Op het strand van Nieuwpoort is zaterdagochtend het lichaam van een vrouw aangespoeld.
Lees verder

Wielertoerist vecht voor zijn leven na zwaar verkeersongeval

Op het kruispunt van de Hundelgemsesteenweg en de Veldstraat in Merelbeke vond zaterdagvoormiddag een zwaar ongeval plaats. Een wielertoerist werd er aangereden door een wagen, de man vecht voor zijn leven in het ziekenhuis.

Lees verder

Duizenden mensen in Brussel op straat tegen racisme: 'We laten kansen liggen'

Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie is zaterdag door de straten van Brussel getrokken.

Lees verder

Advocaat Puigdemont: 'Geen nieuw Europees aanhoudingsmandaat gezien'

'Ik heb nog geen nieuw Europees aanhoudingsmandaat voor mijn cliënt onder ogen gekregen.' Dat zegt Paul Bekaert, advocaat van de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont.

Lees verder

Moeder en dochter vermoord teruggevonden in Herstal

Zaterdag omstreeks 15.00 uur zijn de levenloze lichamen van een vrouw en haar dochter aangetroffen in een woning in de Paul Janson straat in Herstal. Dat is vernomen bij het parket van Luik. Een persoon wordt momenteel gezocht.

Lees verder

Stop! Zomertijd! Vannacht slapen we één uur minder

Het is opnieuw zover: in de nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok een uur vooruit. Om 2 uur draaien we de klok een uur verder, waardoor we een uurtje minder lang kunnen slapen. Door de uurwisseling zal het 's avonds een uur langer licht zijn.

Lees verder