Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 maart 2018

UiT in Waregem | Speeddate & Waregem Tekent, Vlaanderen feestcheques en Buitenspeeldag

Facebook icon Twitter icon Forward icon

MANdolinMAN

Vrijdag 6 april l  CC De Schakel
Ooit speelde MANdolinMAN onze club plat, nu komen ze onze schouwburg veroveren. Daarvoor brengen ze drie totaal verschillende artiesten mee: Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), Liliane Saint-Pierre (Soldiers of Love) en Herr Seele (zichzelf). Onder het motto les extrêmes se touchent zorgen ze ongetwijfeld voor een originele muziekrevue met songs uit zowat alle hoeken van de wereld. 

Lees meer ...


Buitenspeeldag

Woensdag 18 april l Stadionvijvers
Op 18 april gaat de televisie uit en komt iedereen buiten spelen. De sport-, cultuur- en jeugddienst slaan opnieuw de handen in elkaar om kinderen uit het kleuter en lager een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Er is opnieuw van alles te beleven: een luchtkussen, waterplezier, graffitikunst en nog veel meer. De buitenspeeldag is gratis en ieder kind krijgt een drankje.

Lees meer ...


1918, the final offensive - The Yanks are coming

Van 21 april tot 15 november l HIPPO.WAR
In deze tijdelijke tentoonstelling, een onderdeel van een gezamenlijk project met Zonnebeke en Heuvelland, wordt het verhaal verteld van de laatste dagen tijdens de oorlog. Van de bevrijding van Waregem tot het vieren van wapenstilstand in Oudenaarde. Tijdens deze laatste dagen krijgt de legergroep Vlaanderen, met Belgische, Britse en Franse troepen, hulp van twee Amerikaanse divisies. 

Lees meer ...


Bib late night

Vrijdag 27 april l Bibliotheek 
Je mag voor één keer na sluitingstijd in de bib blijven plakken. Op het programma? Een megaspannende zoektocht, een leuke film, lekkere hotdogs en de bib voor jullie alleen! En de ouders mogen thuisblijven. Bib late night gaat door van 19.00u tot 22.00u. Een ticket kost 3 euro. Schrijf je in via bibliotheek@waregem.be. 

Lees meer ...


Speeddate

Zondag 29 april l Koetshuis Waregem
Lokale kunstenaars krijgen een plekje van 15.00u tot 18.00u. in het Koetshuis. Toeschouwers worden er in kleine groepjes binnen geloodst en gaan artistiek speeddaten. Een mini-beleving waar je kan genieten van muziek, woord, beeldende kunst en video. In de tuin kan je nagenieten bij een hapje en een drankje en je kan er zelf creatief aan de slag gaan.

Lees meer ...


Waregem Tekent

Zondag 29 april l Park Casier, Zuidboulevard en de Markt
Teken gedurende de namiddag mee op drie locaties in Waregem. De Waregemse kunstkringen staan je bij en geven je een schetsboekje en potlood waarmee je aan de slag kan. Waregem Tekent is voor iedereen, met of zonder tekenervaring. Aanschouw elkaars tekeningen tijdens het slotmoment op Speeddate aan het Koetshuis.

Lees meer ...


Expo Rag Doll Act, Tatjana Gerhard

Nog tot 24 juni l Be-Part
Tatjana Gerhard confronteert de toeschouwer in haar schilderijen met een indringende visie op de mens in zijn hedendaagse conditie. Als lappenpoppen houden verweesde en vervormde lichamen zich op in unheimliche ruimten. Ze staan voor een mensbeeld dat in een complexe en snel veranderende wereld getekend is door angst, twijfel en onrust.

Lees meer ...


Oproep Home Made Markt l Buren bij kunstenaars

Inschrijven kan tot 30 april
Op 2 juni pakt Waregem uit met de zevende editie van de Home Made Markt, dit jaar in een straffe combinatie met de Vrijetijdsmarkt. Ben je creatief en maak je thuis zelf dingen? Schrijf je hier in. Buren bij Kunstenaars gaat dan weer op zoek naar beeldende kunstbeoefenaars. Doe mee en zet op 19, 20 en 21 oktober 2018 de deuren van je kunstatelier open. Inschrijven doe je hier


Vlaanderen feestcheques

Van 29 juni tot 11 juli
Organiseer je een gezellig buurtfeest, een lezing in het kader van de Vlaamse feestdag of gewoon een straatbarbecue? Vraag dan een feestcheque aan op www.vlaanderenfeest.be. Je vindt er alle voorwaarden en formulieren. Vlaanderen Feest stelt feestcheques tot 175 euro ter beschikking tijdens de periode van 29 juni tot 11 juli.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

April l Koetshuis
Ontdek de kopersculpturen van Paul Deconinck.
Van 30 maart tot 8 april
Lees meer ...

Marleen Vander Cleyen, Danny Bunck, Dirk Gernaey en Michel Van De Walle stellen handgemaakte kunstvoorwerpen (schilderijen, hoeden, houtsculpturen en verlichting) tentoon tijdens de expo 'Kunst in het Koetshuis'. 
Van 13 april tot 22 april (wo/za/zo)
Lees meer ...