Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 maart 2018

Trouwstoet legt verkeer op A12 stil

Trouwstoet legt verkeer op A12 stil
Een trouwstoet heeft zaterdagavond heel wat hinder veroorzaakt op de A12 ter hoogte van Meise. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) eist een keiharde aanpak van de daders.
Lees verder

Drie gedetineerden Leuven in ernstige toestand naar ziekenhuis

Drie gedetineerden van de hulpgevangenis van Leuven zijn in ernstige toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat bevestigt het Gevangeniswezen aan onze redactie. Vermoedelijk kregen ze een overdosis na het gebruik van verboden middelen.

Lees verder

'Uiterst zeldzame diamant' raakt niet verkocht

De 'uiterst zeldzame' 25,13 karaat diamant die de online veilingwebsite Catawiki te koop aanbod, is niet geveild geraakt.

Lees verder

Inferno vernielt voedingsbedrijf na explosie

Ruim 80 brandweermannen, 9 posten, 9 tankwagens, 3 ladderwagens en heel wat extra logistieke voertuigen probeerden zondagavond een inferno te bekampen in voedingsbedrijf Lesage in de dorpskern van Oostvleteren.

Lees verder

Voormalige criminelen mogen infiltrant worden
De regering heeft de regels om burgers te laten infiltreren bij criminele bendes op papier gezet. Daarin staat dat de politie ook ex-criminelen mag inschakelen.
Lees verder

Droge dag met opklaringen

Maandag blijft het droog en het wordt ook vrij mooi met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In het zuiden van het land is het aanvankelijk op vele plaatsen grijs met een laag wolkendek, maar in de loop van de dag worden ook daar de opklaringen breder.

Lees verder

Di Rupo geen kandidaat-burgemeester meer

PS-voorzitter en burgemeester van Bergen Elio Di Rupo (PS) zal in oktober niet de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Vandaag stelt hij aan de lokale afdeling voor om de laatste plaats te bezetten, vertelt hij aan Le Soir. Lijsttrekker wordt eerste schepen Nicolas Martin. Die was ook al waarnemend burgemeester toen Di Rupo premier was.

Lees verder

Belgen moeten vleesverbruik halveren

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming.

Lees verder

Gentse ouders naar rechter tegen inschrijvingssysteem

In Gent stappen veertig ouders naar de rechter als de stad weigert om hun kind in te schrijven in hun voorkeursschool. De inschrijvingen voor de secundaire school verliepen voor het eerst via het digitale Centraal Aanmeldingssysteem.

Lees verder

Kinderen vaker niet dan wel gedoopt

Een kind dat vandaag in ons land op de wereld komt en gedoopt wordt, is voor het eerst in de minderheid. 'Vroeger dachten ouders niet na over het doopsel: het was traditie. Vandaag is het een bewuste keuze.'

Lees verder

Voormalig sportjournalist Mark Vanlombeek (67) is overleden

Mark Vanlombeek, die jarenlang VRT-wielercommentator was en woordvoerder bij VTM, is gestorven aan de gevolgen van kanker. Dat meldt de VRT.

Lees verder

Nieuw werk van artiest die penismuur maakte gespot in Brussel

Onze hoofdstad heeft er opnieuw een muurschildering bij. 'Dit is zonder twijfel het werk van dezelfde artiest die de penismuur ontwierp.'

Lees verder

Gezocht: Gentse ouders die kind niet kunnen inschrijven op voorkeursschool

Honderden Gentse ouders en leerlingen blijven bij het nieuwe online aanmeldingssysteem in de kou staan.

Lees verder

Vrees voor aanslag blijkt vals

De federale politie pakte zondag in de loop van de dag acht mensen op voor verhoor na informatie dat ze een aanslag planden. Dat meldde de Franstalige website dh.be vanochtend.

Lees verder

Vermassen: 'Hardy is een gevaar voor altijd'

Voor advocaat Jef Vermassen is het duidelijk dat Renaud Hardy een psychopatische seriemoordenaar is. Hem nog behandelen helpt volgens de advocaat van actrice Veerle Eyckermans niet. 'Het is zeer spijtig dat hij niet van een andere planeet komt, want dan zouden we hem kunnen terugsturen.'

Lees verder

Schaatser (74) die door ijs zakte overleden

De man (74) die afgelopen woensdag op de Assebroekse Meersen in Brugge bij het schaatsen door het ijs zakte, is overleden in het ziekenhuis. Dat meldt VTM Nieuws.

Lees verder

Waarom Di Rupo geen burgemeester meer wil zijn

PS-voorzitter Elio Di Rupo verzaakt aan het lijsttrekkerschap in Bergen. 'Met de nieuwe decumulregels is dit de enige manier om nationaal nog een rol te spelen', zegt politicoloog Pascal Delwit.

Lees verder

Bourgeois: 'Geen enkele onzorgvuldigheid aanvaarden' over Lam Gods

Vlaams Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) willen duidelijkheid over de toestand van het schilderij Het Lam Gods. Ze roepen een topoverleg met alle betrokkenen samen. 'We zullen geen enkele onzorgvuldigheid aanvaarden', klinkt het.

Lees verder

Jongen zwaargewond afgevoerd na aanrijding aan schoolpoort

Twee jonge leerlingen zijn maandagmiddag ter hoogte van de Vrije Basisschool in Houthulst aangereden op het zebrapad. Eén van de kinderen is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Gezond eten kan ook voor weinig geld

Is goedkope voeding ongezond? Politica Hannelore Goeman deed de test.

Lees verder