Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 maart 2018

Schauvliege krijgt dubbele dagvaarding over schone lucht

Schauvliege krijgt dubbele dagvaarding over schone lucht

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) krijgt vandaag een dubbele dagvaarding in de bus. De afzenders, Greenpeace en de Antwerpse actiegroepen Ademloos en Straten-generaal, maken zo hun belofte waar om via de rechtbank propere lucht af te dwingen.

Lees verder

Zware jongens op vrije voeten omdat instelling overvol zit
Het plaatsgebrek in de gesloten jeugdinstellingen wordt almaar nijpender. 'De zeer zware criminaliteit bij jongeren neemt toe', zeggen jeugdrechters.
Lees verder

'Parmaham teert op dierenleed'

De varkens die in de Italiaanse streek van Lombardije gekweekt worden voor de productie van parmaham worden ernstig mishandeld. Dat leidt Gaia af uit beelden die daar gemaakt zijn. 'Hoog tijd dat de consument in ons land de ogen opent.'

Lees verder

Kind met hersenvliesontsteking op school in Anderlecht: 'Crisis net ontweken'

In het Institut Notre-Dame Willemyns in Anderlecht is een geval van meningitis ontdekt bij een kind. De andere kinderen hebben intussen de nodige medicatie gekregen, zo werd er een crisis vermeden. Dat meldt RTL-TVI.

Lees verder

Fraudeurs rekruteren 'jonge geldezels' via sociale media

Cybercriminelen rekruteren steeds vaker via sociale media en in uitgaansbuurten jongeren om die in te zetten als 'geldezels'. Dat zijn tussenpersonen die hun rekeningnummer en bankkaart ter beschikking stellen om gestolen geld door te sluizen naar andere rekeningen.

Lees verder

'Met deze parapluhouding komt Schauvliege nergens'

Groen is teleurgesteld in de lauwe reactie van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) op de dubbele dagvaarding wegens de slechte luchtkwaliteit.

Lees verder

Achthonderd kilo voeding uit onderschepte bestelwagen wordt vernietigd

De achthonderd kilogram voeding die de politie nabij Luik in een bestelwagen heeft gevonden, wordt vernietigd . Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV).

Lees verder

Mechelen wil alle taxi's tegen 2030 elektrisch

De stad Mechelen wil dat haar taxivloot tegen 2030 enkel bestaat uit elektrische voertuigen. Om dat te realiseren, kent ze premies toe aan taxibedrijven.

Lees verder

Ondoordringbare zeilen moeten dieven uit trucks houden

In de strijd tegen diefstal, indringing en vandalisme in vrachtwagens pakt een Belgisch-Nederlandse samenwerking uit met ondoordringbare zeilen met sensoren. Het pilootproject wordt getest in Oostende en het Nederlandse Moerdijk.

Lees verder

Francken: 'Binnenkort sluiten drie asielcentra'

Tegen eind dit jaar zullen drie asielcentra in ons land de deuren sluiten. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) bekendgemaakt.

Lees verder

Facebook weigert Belgisch gerecht info te geven over zware stalking

Een Mechelse onderzoeksrechter hekelt het gebrek aan medewerking van Facebook bij een dossier rond stalking. 'Privacy is belangrijk, maar we moeten wel ons werk kunnen doen.'

Lees verder

Tienermeisje komt om het leven bij zwaar ongeval met vuilniswagen

Een tienermeisje uit het Limburgse Meeuwen-Gruitrode is maandagmiddag om het leven gekomen na een zwaar ongeval aan een lagere school in de Beemdstraat in Meeuwen.

Lees verder

'Is dat ook een oproep aan Jambon om te stoppen?'

'Meerdere periodes op Defensie zijn niet in het voordeel van de internationale veiligheid'. Dixit Steven Vandeput (N-VA), minister van Defensie. Zijn twee voorgangers, Pieter De Crem (CD&V) en André Flahaut (PS), zijn gepikeerd door die opmerking.

Lees verder

Zo weet je wanneer een F-16 te oud is
De federale regering wil de F-16's vervangen door nieuwe exemplaren. Maar hoe weet je wanneer zo'n straaljager te oud is? Kama laat zijn licht op de zaak schijnen.
Lees verder

Ze bestaan nog en zien het weer zitten: de provincies

De provincies hebben een boodschap voor u. Ze zijn uw streekmotor, zo laten ze in een radiospot weten. Maar waarom u dat moet weten, neen, dat verneemt u niet in het reclameblok. Wel als u verder leest.

Lees verder

Meer dan acht miljoen euro investeringen in nieuwe fietssnelwegen

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) maken extra geld vrij om missing links in fietssnelwegen weg te werken. Het geld zal onder meer geïnvesteerd worden in fietstunnels en fietsbruggen.

Lees verder

Festivalgangers screenen mag niet meer

Het is dit jaar niet meer toegestaan om alle festivalbezoekers te laten screenen. Die maatregel was immers disproportioneel, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Lees verder

Helft Vlamingen ziet nieuwe F-16's niet zitten

Er is weinig draagvlak in Vlaanderen om nieuwe gevechtsvliegtuigen te kopen. Dat leert een nieuwe peiling.

Lees verder

Vlaanderen steunt beleid Theo Francken

Franstaligen vinden de woonstbetreding - het recht van de politie om een privé-woning te betreden bij een vermoeden dat er zich mensen zonder papieren bevinden - een stap te ver. De Vlaming vindt dat niet. Vlaanderen steunt Theo Francken.

Lees verder

'Kom morgen niet met de auto naar Brussel'

Een grote betoging van zo'n zeshonderd à duizend taxichauffeurs dreigt morgen het verkeer in Brussel volledig te blokkeren. Brussel Mobiliteit en de politie raden iedereen ten stelligste af met de auto naar de hoofdstad te komen.

Lees verder