Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 maart 2018

Paul Marchal reageert op penitentiair verlof Michel Lelièvre: “Niet verrast”

Paul Marchal reageert op penitentiair verlof Michel Lelièvre: "Niet verrast"
Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst de gevangenis mogen verlaten voor een dag en een nacht. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. "Lelièvre kreeg verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating", meldt VTM NIEUWS. Hij...
Lees verder

STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper
Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
Lees verder

Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld
Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
Lees verder

Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op
Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof
Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
Lees verder

Oude F-16's vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen
Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16's is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen....
Lees verder

ABVV voert actie tegen sociale dumping
De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.
Lees verder

Vleesverwerker verkocht Frans rundvlees als Belgisch Witblauw
De Moeskroense vleesverwerker Debaenst verkocht in 2012 Frans rundvlees als vlees van Belgische Witblauw-runderen. De warenhuisketen Lidl verbrak daarom zijn contract met het bedrijf. Dat bericht L'Echo vrijdag.
Lees verder

"Leger manipuleert ook aankoop drones"
Niet alleen in het dossier van de F-16's, maar ook in het aankoopdossier voor nieuwe drones zou de luchtmacht informatie hebben achtergehouden. Uit documenten die De Morgen kon inkijken, blijkt dat drie maanden na de projectoproep het leger nog maar één speler overhield en de andere van het lijstje...
Lees verder

Vrouw (72) vecht voor haar leven na gezinsdrama, man pleegt wanhoopsdaad
In Bavikhove vond gisteren een gezinsdrama plaats. Nadat Jacques Baert (74) in Stasegem uit het leven was gestapt, vond de politie zijn echtgenote Jacqueline Van Biervliet (72) in kritieke toestand thuis. Ze vocht gisteren nog voor haar leven.
Lees verder

ABVV voert actie tegen sociale dumping: filterblokkades in haven
De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen. In Antwerpen zijn er filterblokkades in de haven.
Lees verder

Pijnlijke schrijffout duikt op na renovatie van oorlogsmonument
Pijnlijke fout op het pas gerenoveerde monument voor de gesneuvelde soldaat in Oekene. In het Vlaamse volkslied dat erop prijkt werd 'en zegen' vervangen door 'in zeden'. Het stadsbestuur valt uit de lucht en onderzoekt wie de fout gemaakt heeft.
Lees verder

N-VA wil namen van klokkenluider(s) in dossier over vervanging van F-16's
N-VA wil niet alleen de legertop betrokken bij het F-16-dossier aanpakken, maar wil ook dat de namen van de klokkenluider(s), die naar oppositiepartij SP.A hebben gelekt, bovenkomen. Dat heeft N-VA-Kamerlid Peter De Roover vrijdag gezegd in De Ochtend. Volgens sp.a'er Dirk Van der Maelen heeft De...
Lees verder

DISCUSSIE. Hogere boetes op sluikstorten: een geschikte maatregel of moet er nog meer gebeuren?
Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Een eventuele boete kan dan zo eventueel oplopen tot maar liefst 2 miljoen euro.
Lees verder

Herkomst doodgereden wolf bekend
De wolf die op 11 maart langs een weg in het Limburgse Opoeteren werd aangetroffen, stierf wel degelijk in het verkeer. Het mannelijk dier was afkomstig uit Centraal-Europa en is van een ander type als Naya, de wolf die zich nabij Leopoldsburg ophoudt.
Lees verder

Belgische bisschoppen vragen gratie voor VUB-gastdocent Djalali
De Belgische bisschoppen vragen in een brief aan de Iraanse autoriteiten om de doodstraf voor VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali niet uit te voeren. Ze roepen grootayatollah Ali Hosseini Khamenei, de hoogste leider van Iran, op hem genade te verlenen.
Lees verder

Daders diepvriesmoord in beroep veroordeeld tot 24 en 20 jaar cel
Isabel D. (42), de vrouw die haar Nederlandse man om het leven bracht en bijna een jaar in de diepvriezer in haar woning bewaarde, is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot 24 jaar celstraf. Olaf P. (48), die daarbij hielp, kreeg 20 jaar. In eerste aanleg waren ze veroordeeld tot...
Lees verder

Test-Aankoop: "66 procent voorstander van statiegeld op blikjes en plastic flessen"
Zowat 66 procent van de consumenten is voorstander van een invoering van statiegeld op petflessen en blikjes. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop vorig jaar bij 1.150 leden en niet-leden. De consumentenorganisatie houdt in een open brief naar de burgemeesters een pleidooi voor de invoer...
Lees verder

Nieuwe strafmaat: tot 18 maanden cel voor dierenmishandelaars
Er komen strengere straffen voor wie dieren mishandelt. In de oude wet was de maximumstraf voor dierenmishandeling zes maanden gevangenis. Die maximumstraf wordt binnenkort opgetrokken naar 18 maanden. "Wie nu dus nog in de fout gaat, riskeert een effectieve gevangenisstraf", zegt minister van...
Lees verder

Onze gemeentetest: Inwoners uit Herselt voeren (voorlopig) de ranglijst aan
De inwoners van Herselt kennen hun gemeente het best. Dat blijkt uit de tussenstand van onze gemeentetest, waarin we aan de hand van vragen polsen hoe u denkt over de grote thema's die binnenkort ook de gemeenteraadsverkiezingen zullen domineren.
Lees verder