Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 maart 2018

Paasvakantie in Poperinge

Ontdek Poperinge tijdens de paasvakantie.
View this email in your browser
De paasvakantie staat weer voor de deur en ook dit jaar zijn er activiteiten voor jong en oud. Van paaseiduiken tot een natuurwandeling tot het Weekend van het Volkscafé, waar heel wat Poperingse cafés aan deelnemen.

Natuurwandeling Helleketelbos

Tijdens de paasvakantie (4 en 11 april) organiseert Toerisme Poperinge begeleide natuurwandelingen in het Helleketelbos. Natuurgidsen Ingeborg en Anouska nemen je op sleeptouw door het bos en vertellen over het ontstaan, de fauna en flora en het bosbeheer. De wandeling wordt af en toe onderbroken voor een spelletje kriebeldiertjes vangen voor de jongsten of een natuurquiz.

Schrijf je in

Weekend van het Volkscafé

14 en 15 april staat een nieuwe editie van het Weekend van het Volkscafé met stip aangeduid in onze agenda. Een kleine 80 cafés in de Westhoek en Pays de Flandre gooien nog meer dan anders hun troeven op tafel! Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de spots door een mix van extra evenementen en leuke organisaties. Een topper blijft de 'Picon Maison' die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook niet de excellente bieren uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren.

Ontdek hier alle deelnemende caféetjes in Poperinge.
 

Paaseierenduik

Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn op Paasmaandag (2 april) welkom in Sport- en Recreatiebad De Kouter om zoveel mogelijk paaseieren te zoeken. Zoals je hoort, is dit geen typische paaseierenraap. De paaseieren liggen verstopt onder water! Duik jij een paasei op? Dan mag je deze wisselen voor een heerlijk chocolade-exemplaar. 

Meer info en inschrijving vind je hier.

Expo 'Alex Vanhee'

Maak kennis met de grote en kleine helden van fotograaf Alex Vanhee, geboren in Poperinge (1965). Zijn werken en leven worden tentoongesteld in deze expo in de gotische zaal van het stadhuis. De expo opent zijn deuren op 14 april. Tijdens het openingsweekend word je rondgeleid door Alex Vanhee zelf: op zaterdag 14 april om 17 u. en op zondag 15 april om 10.30 u. Hiervoor dien je op voorhand in te schrijven.

Alle info over de expo en tal van extra activiteiten vind je hier.

IJzer 2018

Op zaterdagavond 21 april vindt in Talbot House de slotvoorstelling plaats van IJzer 2018. Een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede. IJzersterk nieuw werk van de beste hedendaagse dichters gecombineerd met de mooiste gedichten van (on)bekende War Poets. Een intiem eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek door de Groote Oorlog werden getekend.

 
Bestel hier je tickets

Stem "Tournée Locale-fietsroute" tot mooiste van het land!


De redactie van VAB-magazine selecteerde tien fietsroutes, één fietsroute per provincie, voor hun wedstrijd "Mooiste fietsroute van het land". Wij schreven ons in met de route 'Tournée Locale, Poperinge - Vleteren' en werden verkozen tot route voor West-Vlaanderen! Help jij onze route naar de eerste plaats? De route vind je terug in de pocket 'Tournée Locale, bierfietsroutes in de Westhoek', te verkrijgen bij ons op de dienst Toerisme.
 
Stem hier

Eetgelegenheden in Poperinge


In navolging van ons toeristisch magazine hebben we een lijst laten opstellen met alle eetgelegenheden in Poperinge. De zaken staan allen opgelijst per gemeente. We hebben deze lijst in een PDF gegoten en stellen deze graag tot jullie beschikking.

De lijst vind je hier terug.
 
Copyright © 2017 Toerisme Poperinge, All rights reserved.

Our mailing address is:
Toerisme Poperinge
Grote Markt 1
B-8970 Poperinge
Belgium

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to vlaamsnieuws@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Toerisme Poperinge · Grote Markt 1 · Poperinge 8970 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp