Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 maart 2018

OVERZICHT. Op deze plaatsen in de provincie Antwerpen wordt dit jaar gewerkt aan snelwegen

OVERZICHT. Op deze plaatsen in de provincie Antwerpen wordt dit jaar gewerkt aan snelwegen
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) plant recordinvesteringen op de Vlaamse snelwegen om files tegen te gaan. Alleen al in 2018 zal 1,5 miljard euro in mobiliteit geïnvesteerd worden. En die werken brengen ongetwijfeld hinder met zich mee.
Lees verder

Voka Mechelen-Kempen reageert op plannen Weyts: "Veel te weinig echte verbeteringen aan wegennet"
De investeringen in grote verkeersassen schieten tekort. Dat zegt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, in een reactie op de zopas voorgestelde grote werken aan ons wegennet voor 2018 door Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. "Voor de regio Kempen gaat het...
Lees verder

Man die 13-jarig meisje trachtte te ontvoeren, legt bekentenissen af
Een vijftiger uit de provincie Luxemburg is vrijdag door de onderzoeksrechter in staat van beschuldiging gesteld voor poging tot ontvoering van een tiener van 13 jaar in de buurt van het atheneum in Bertrix (provincie Luxemburg). Hij heeft de feiten bekend.
Lees verder

Antwerpse Car Crime Unit onderschept 37 (dure) gestolen voertuigen
Bij twaalf huiszoekingen zijn donderdag acht personen opgepakt in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met de export van gestolen auto's naar Afrikaanse landen.
Lees verder

Levensgevaarlijk: man in militaire kledij hangt uit rijdende auto om foto's te maken op E411
Wat ze gezien hadden dat zo dringend moest gefotografeerd worden, is ook voor de politie een raadsel. Maar het manoeuvre dat de chauffeur en vooral de passagier van een rode Toyota vrijdagmiddag op de E411 nabij Namen uitvoerde, is ronduit levensgevaarlijk te noemen.
Lees verder

Expert wijst ook naar consument bij vleesfraude: "Als je niet wil betalen voor een kwalitatief product, riskeer je gesjoemel"
"Eén van de belangrijke oorzaken van vleesschandalen zoals dit van het vleesverwerkende bedrijf Veviba in Bastenaken, is de druk die op de vleessector wordt uitgeoefend om vlees aan de goedkoopste prijs aan te bieden." Dat zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy van de Vrije Universiteit Brussel...
Lees verder

N-VA behoudt koppositie, sp.a stijgt opnieuw
Mochten er zondag verkiezingen zijn, zou 31,3 procent van de Vlamingen voor N-VA stemmen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir. Dat is nauwelijks minder dan het resultaat van de verkiezingen in 2014.
Lees verder

Terugblik op drie weken proces-Hardy: "Het kan wellicht efficiënter, maar dat is geen reden om assisen overboord te gooien"
Bijna drie weken heeft een assisenjury zich gebogen over de gruwelijke feiten die Renaud Hardy op zijn geweten heeft. Nadat het Grondwettelijk Hof de hervorming van het assisenhof had teruggefloten, zullen er binnenkort weer meer zaken doorverwezen worden naar het assisenhof. Is dat erg? Nee, want...
Lees verder

Staking bij AB InBev opgeheven na akkoord
De staking bij AB InBev is opgeheven. Directie en vakbonden van de bierbrouwer hebben vrijdagavond een akkoord bereikt. Dat heeft vakbondsman Kris Vanautgaerden (ACV) gemeld. Maandag gaan de depots in alle vestigingen van het land weer open.
Lees verder

Motorrijders ontsnappen bijna altijd aan trajectcontrole
Motorrijders ontspringen de dans op vrijwel alle wegen met trajectcontrole omdat daarbij alleen de voorste nummerplaat wordt geregistreerd. En die hebben motoren niet. "Maar dat geeft ze geen vrijgeleide om de wet te overtreden."
Lees verder

Een buffel mag, stokstaartje niet: welke (exotische) dieren kunt u nog als huisdier houden?
Het was de week van de exotische beestenverhalen. Zo kon u in uw krant lezen hoe een koppel uit Oud-Turnhout dagelijks ritjes op zijn kameel maakt. Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek moest dan weer vijf illegale Afrikaanse katachtigen opvangen. In 2009 voerde België als een van de eerste landen...
Lees verder

Ex-partner in cel op verdenking van afpersing en plundering in villa van Mireille Gram
Het Antwerpse gerecht heeft Mohamed El K. (38), tot voor kort de vriend van Kipling-erfgename Mireille Gram, laten opsluiten in de gevangenis. De ex-partner wordt ervan verdacht de villa van Gram in Schoten te hebben leeggeroofd terwijl de vrouw nog in de gevangenis zat.
Lees verder

Vrouw van soldaat: "5 jaar samen, maar ik heb hem slechts 1,5 jaar gezien"
Op Internationale Vrouwendag eerder deze week postte de militaire vakbond ACMP een opmerkelijke getuigenis van een Limburgse soldatenvrouw: "We zijn intussen vijf jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd. En nog maar anderhalf jaar fysiek bij elkaar", schrijft de vrouw. Uit haar brief blijken...
Lees verder

Dit weekend temperaturen tot 16 graden, maar regen kan de pret bederven
Het wordt een zacht weekend maar af en toe komt een regenbui de pret bederven. Dat meldt het KMI. Zaterdag is het aanvankelijk droog maar in de loop van de dag komen vanuit Frankrijk opnieuw regenwolken binnen drijven. Er staat een matige bries uit het zuiden en die brengen naast regen en buien ook...
Lees verder

Na Nederlands handbalteam: mogelijk ook Belgische vrouwen stiekem gefilmd in kleedkamer
Op de beelden die eerder deze week opdoken van honderden vrouwen in sauna's, zwembaden, kleedkamers en andere openbare plaatsen zijn mogelijk ook Belgische slachtoffers. Op de beelden die de NOS onderzocht, meent een twitteraar de kleedkamer van de sporthal van Hogeschool Gent te herkennen.
Lees verder

Opgelet als u straks achter het stuur kruipt: uitzonderlijk veel bronstige padden op de baan
De amfibieën zijn eindelijk begonnen aan hun jaarlijkse trek. Die begint dit jaar rijkelijk laat, omdat het erg koud is geweest eind februari en begin maart. Vooral zaterdag, met verwachte temperaturen tot een graad of vijftien, zal de trek van winterslaapplaats naar paarpoelen bijzonder intensief...
Lees verder

Politie schiet op autobestuurder: "Hij probeerde agent om te rijden"
De politie van Doornik heeft vrijdagavond het vuur geopend op een autobestuurder die een stopteken van de politie had genegeerd. De bestuurder werd geraakt in de dij, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij zal worden vervolgd voor gewapende weerspannigheid.
Lees verder

De Backer over voyeursforum: "Dat moet offline en dan moeten we keihard achter de daders aan gaan"
Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) is verontwaardigd over de intieme beelden op een voyeuristisch forum van vrouwen, die stiekem gefilmd zijn in de sauna, bij een massage of in de kleedkamer of douche van een sporthal. De Privacycommissie en de politie moeten actie...
Lees verder

Lijk opgevist uit Maas in Luik
De brandweer van Luik heeft zaterdagnamiddag een lijk opgevist uit de Maas in Luik. De pompiers waren rond 17.20 uur opgebeld, nadat voorbijgangers het lichaam hadden zien drijven aan de Gloesener-kaai.
Lees verder

Auto met kogels doorzeefd in Luik
In het Luikse Oupeye zijn zaterdagochtend geweerschoten gehoord en is een met kogels doorzeefd voertuig aangetroffen. Er is een onderzoek gestart, zo is bij het parket van Luik vernomen.
Lees verder