Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 maart 2018

Opnieuw jonge crimineel vrij omwille van plaatsgebrek Everberg: ‘Niet meer te verantwoorden’

Opnieuw jonge crimineel vrij omwille van plaatsgebrek Everberg: 'Niet meer te verantwoorden'

Het parket van Antwerpen moest dinsdag opnieuw een jongere vrijlaten, omdat er plaatsgebrek was in de jeugdinstelling van Everberg. Het parket vraagt dringend aandacht voor het schrijnend plaatsgebrek.

Lees verder

België wijst één Russische diplomaat uit

België gaat de accreditatie van één Russische diplomaat intrekken. Dat besliste het kernkabinet zonet.

Lees verder

Bestelwagen met 2.000 liter drugsafval gevonden

Op een akker in Postel (Mol) heeft de politie maandag een gestolen bestelwagen met meer dan 2.000 liter drugsafval aangetroffen. Vorige week nog werd even verderop in Arendonk een gelijkaardige ontdekking gedaan.

Lees verder

'Rusland zal reageren op uitwijzing'

De ambassadeur van Rusland in Brussel, Alexander Tokovinine, heeft verklaard op de Franstalige radiozender La Première dat 'Rusland zal reageren na de beslissing van België om een Russische diplomaat weg te sturen'.

Lees verder

Al 92 verblijfsvergunningen ingetrokken van vluchtelingen 'op vakantie' in land van herkomst

Sinds 2016 zijn al 92 mensen hun vluchtelingenstatus in België kwijtgespeeld omdat ze met vakantie waren getrokken naar het land dat ze ontvlucht waren. Dat is dinsdagavond meegedeeld door het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

Lees verder

De Wever: 'Rekeningrijden wordt onvermijdelijk, ook al is dat bij de bevolking niet populair'

Op een congres van ondernemersorganisatie Voka discussieerden de partijvoorzitters van N-VA, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen dinsdagavond over mobiliteit en de arbeidsmarkt, twee thema's waar ondernemers het meest wakker van liggen.

Lees verder

Ex-topman FAVV geeft nu tips aan slachthuizen

Verschillende ex-medewerkers van het Federaal Voedselagentschap voeren consultancyopdrachten uit voor de slachthuizen die ze zelf controleerden.

Lees verder

SP.A: 'Keuze voor de F-35 lag al in 2015 vast'
De SP.A wil dat de regering het hele F-16-vervangingsdossier overdoet. Een gelekt kabinetsdocument uit 2015 doet de partij besluiten dat de keuze voor de F-35 al lang vastligt. 'Onzin', vindt minister Vandeput.
Lees verder

Zonder betonstop wordt het zandzakjes slepen

Als we de aangekondigde betonstop niet serieus nemen, dan dreigen wateroverlast en zware kosten. Dat blijkt uit een studie over de rioleringen in Vlaanderen.

Lees verder

Vandeput: 'Verdedig mij niet tegen spoken'
De twee modellen die nog meedoen in de vervangingsprocedure voor de F-16's, maken evenveel kans. Dat stelt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA), nadat SP.A uit een intern document van 2015 concludeert dat de keuze voor de F-35 toen al vastlag. Vandeput heeft ook geen problemen met een audit van zijn kabinet, zoals SP.A-Kamerlid Dirk Van der Maelen voorstelde.
Lees verder

Regering grijpt in bij Regie der Gebouwen

Het kernkabinet heeft dinsdag het licht op groen gezet om de Regie der Gebouwen om te vormen van een pure overheidsinstelling tot een nv van publiek recht. Zo kan de dienst die het vastgoed van de federale overheid beheert ingrijpend worden hervormd.

Lees verder

Oostende bestrijdt meeuwen met drone

Oostende heeft een nieuw actieplan klaar om de meeuwenproblematiek aan te pakken. De opvallendste maatregel is de inzet van een drone die de nesten in kaart moet brengen.

Lees verder

Adviseur premier Michel aan het hoofd van comité I

Serge Lipszyc (60), medewerker Justitie op het kabinet van premier Charles Michel (MR), is voorgedragen als voorzitter van het comité I, de instantie die de inlichtingendiensten controleert.

Lees verder

Niet Tom Meeuws, maar Jinnih Beels trekt Antwerpse SP.A-lijst

Jinnih Beels en niet Tom Meeuws trekt de Antwerpse SP.A-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige kopman Meeuws krijgt de tweede plaats.

Lees verder

Jong N-VA wil afkoelingsperiode voor overheidscontroleurs

De jongerenorganisatie van de N-VA wil oud-overheidscontroleurs verbieden om meteen aan de slag te gaan voor de sector die ze voordien controleerden.

Lees verder

Verkeersboete? Dit verandert er

De overheid lanceerde vorig jaar een website om verkeersboetes digitaal af te handelen. Vandaag wordt een nieuwe belangrijke stap gezet. 'Gerechtigheid zal nog sneller geschieden', aldus minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Lees verder

Vandeurzen maakt in Tongeren plaatsen vrij voor criminele jongeren

Om het acute plaatsgebrek in de gesloten instelling van Everberg op te vangen, komen er in het Vlaams detentiecentrum De Wijngaard in Tongeren vier plaatsen vrij voor jongeren met 'zwaar crimineel gedrag'. Bedoeling is de capaciteit nadien te verhogen.

Lees verder

Rijverbod en boete voor Rode Duivel Radja Nainggolan
Radja Nainggolan is veroordeeld wegens het rijden onder invloed van alcohol. De 29-jarige Rode Duivel - die dinsdag nog inviel tijdens de oefeninterland tegen Saudi-Arabië - krijgt daarvoor één maand rijverbod en een boete van 1.600 euro opgelegd.
Lees verder

Vlaming blijft rekeningrijden zien als verkapte belastingverhoging

De argwaan tegen rekeningrijden is groot in Vlaanderen. 'Probeer het uit in Antwerpen en als het werkt, zal iedereen volgen.'

Lees verder

'Ik ben helemaal niet bezig met Bart De Wever'

Ze is nog geen zes maanden politica en nu al kandidaat-burgemeester in de grootste stad van Vlaanderen. 'Ik heb een lange weg afgelegd op erg korte tijd', zegt Jinnih Beels. 'Af en toe dringt dat nog niet helemaal door.'

Lees verder