Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 maart 2018

Nieuwtjes uit Ingelmunster

Maart 2018
Zorg in de kijker op 18 maart
 

Op 18 maart zet het sociaal huis, samen met het WZC Maria Rustoord, de thuiszorgdiensten in de kijker tijdens een opendeurnamddag. Tussen 14u. en 17u. kan je een bezoekje brengen aan een assistentie- of ouderenwoning en krijg je meer uitleg over de verschillende thuiszorgdiensten. Ook het dagverzorgingscentrum van het WZC Maria Rustoord opent zijn deuren en geeft je info over de werking van het centrum, centra voor kortverblijf, de Misthoorn en definitieve opname in het woon- en zorgcentrum.  Welkom op 18 maart in assistentiewoningen De Ermitage en het Woon- en Zorgcentrum Maria Rustoord, Weststraat 53-55!

 
lees meer
Wetenschap en techniek centraal in de bib
 
Deze maand staat de bib helemaal in het teken van 'wetenschap en techniek', het thema van de jeugdboekenmaand. Daarom dagen ze kinderen uit het 1ste leerjaar t.e.m. het 2de secundair uit om te experimenteren met een creatieve wedstrijd. Op 24 maart, tussen 14u. en 17u. is er een spetterend gratis slotfeest voor iedereen. Je kan er middeleeuws smeedwerk en maliën maken en in de workshop Creatonics steek je sfeerlampjes, voertuigen, enz. in elkaar. Je duikt onder in Virtual Reality, maakt kennis met de nieuwste snufjes in een brandweerwagen, test een speciale fiets uit, enz. Zorg dat je erbij bent!
 
Lees meer
Rioleringswerken Oostrozebekestraat starten op 16 april
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat weten dat de rioleringswerken in de Oostrozebekestraat, tussen de 2 rotondes, starten op 16 april. Ook de omleiding met eenrichtingsverkeer in de Gentstraat en in de werfzone is dan opnieuw van kracht.
 
Lees meer
Wist je dat.....
 
... er in onze politiezone een opnieuw een bevolkingsbevraging doorgaat van de Veiligheidsmonitor?

... de digidokter op 17 maart tips geeft over fotograferen met je smartphone?

... je vanaf 12 maart kan inschrijven voor de activiteiten uit De Max en kinderopvang Villa Max via het loket vrije tijd?

... een dokter en diëtist(e) je op 20 maart gratis info geven over gezonde voeding en beweging?

Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14