Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 maart 2018

Nieuwsbrief van de bib

Nieuwsbrief van de bib - woensdag 28 maart 2018
Volg ons op:

Bibbengels: workshop lego robots, zaterdag 31/03/2018

We starten om 10:30 met een voorleeskwartiertje, daarna gaan we creatief aan de slag. Voor de allerkleintjes voorzien we leuke kleurplaten. De kinderen van vijf tot zes jaar kunnen deelnemen aan de workshop lego robots begeleid door de professionals van Robots4All. Zij maken robots met behulp van elektrische bouwstenen, motors en LED-lichtjes. Opgelet: deelnemers moeten eigen Lego en/of Lego Technic blokjes meebrengen. Deze workshop vindt plaats in kader van de jeugdboekenmaand. De plaatsen zijn beperkt.

 

Jeugdboekenmaand- eureka!

Jeugdboekenmaand 2018 zet wetenschap en techniek in de kijker. In de bib en op het bibportaal vind je een overzicht van alle leuke kinderboeken over de evolutie van onze wereld, expedities, experimenten om thuis te doen, verbazingwekkende dieren, programmeren met scratch, en veel meer. Ga ook op verkenning op  http://jeugdboekenmaand.be/. De klassen van het derde en vierde leerjaar konden de voorstelling Hello Robot van Studio Gekko bijwonen op maandag 05/03. De foto's vind je op https://www.facebook.com/bibbredene/.

 

 

Lente Croos ontvangt het 150-ste peuterpakket van de bib  

Boekstart wil kinderen van jongsaf aan vertrouwd maken met boeken en lezen. Omdat dit hen taalvaardiger maakt en hen een voorsprong geeft in het leven. Alle baby's van zes maand ontvangen een boekenpakketje in Kind en Gezin en vanaf vijftien maand kunnen ze eentje ophalen in de bib. Ondertussen konden al meer dan 150 peuters genieten van dit boekengeschenk. Dit project kwam tot stand met steun van het gemeentebestuur, de Vlaamse overheid (voorheen de provincie West-Vlaanderen), Kind en Gezin en Iedereen Leest.

 

Zalig onderweg met de bib

Plan je een lange autorit tijdens de paasvakantie? We bieden heel wat leuks voor onderweg, zoals rustige muziek of een luisterboek. Ook voor kinderen hebben we luisterboeken in huis, zoals deze van het Geluidshuis met stemmen van Warre Borgmans, Nathalie Meskens, Koen De Graeve en andere Vlaamse talenten. Je kan dvd's lenen of de fundelapp installeren op je tablet. Deze app brengt prentenboeken tot leven en biedt heel wat leuke spelletjes aan (klik hier voor meer info).  Verder hebben we heel wat reisgidsen, ook over onderweg met de auto, te voet of met de camper ... Je vindt een selectie van ons aanbod op de thematafel.

 


Klik hier om deze nieuwsbrief door te sturen naar een kennis


Bibliotheek "De Leestuin" | Centrumplein 3 | 8450 Bredene | Tel: 059 33 91 90 | bibliotheek@bredene.be

Openingsuren:
Ma: 10-12u en 16-19u Di: 10-12u
Wo: 10-12u en 14-19u Do: 10-12u
Vr: 10-12u en 16-19u Za: 9-12u


U kunt zich ten alle tijde automatisch uitschrijven
Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen