Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 maart 2018

Nieuwsbrief Sint-Lievens-Houtem van: 30-03-2018


 
 
                                           Nieuwsbrief 30 maart 2018 


Gemeentelijke diensten gesloten

Op maandag 2 april (paasmaandag) zijn de gemeentelijke diensten gesloten.
Via het E-loket en het Meldpunt kan u 24 op 24 uur, 7 dagen op 7 verschillende attesten en uittreksels aanvragen of meldingen en klachten indienen. Het Meldpunt kan u ook telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800 9520 1.

Vacature algemeen directeur

De gemeente Sint-Lievens-Houtem is op zoek naar een algemeen directeur voor de gemeente en het OCMW.
Je staat in voor de algemene leiding van de diensten van de gemeente en van de diensten van het OCMW. Je fungeert als de regisseur van de dienstverlening waarbij efficiëntie en kwaliteit voor de burgers centraal staan. Je staat aan het hoofd van het personeel en bent bevoegd voor het dagelijkse personeelsbeheer. Je bent de verbindingsfiguur tussen beleid en organisatie. Je vervult de rol van de strategisch adviseur en ondersteunt de politieke organen bij het realiseren van de vooropgestelde beleidsdoelstellingen.
Lees meer over deze vacature. Solliciteren tegen uiterlijk 1 april 2018 via www.poolstok.be.

Johan Verminnen '65: Tussen een glimlach en een traan
Donderdag 5 april om 20 uur in CC De Fabriek

Toen een buitenlandse journalist aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zijn succes verklaarde binnen de jazzwereld en bij het grote publiek, antwoordde de legende: ‘Because everything I do is between a smile and a tear.’ Deze ontroerend eenvoudige uitspraak is de aanleiding voor Johan Verminnen om een gelijknamig programma op te zetten, gebaseerd op de vijftien liedjes van zijn nieuw album met dezelfde titel.
De nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven. In mei 2016 is Johan Verminnen 65 jaar geworden. Reeds meer dan 48 jaar doet hij de planken trillen en ontroert hij zijn trouw publiek. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van zijn artistiek parcours en dankt hij de mensen die in hem bleven geloven. Hij kent de binnenwegen van dit land uit het hoofd, hij bezingt de mensen, hij bezingt hun leven. Tussen een glimlach en een traan is hij zijn weg altijd gegaan.
‘Tussen een glimlach en een traan’ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist jasje. Naar goede gewoonte rijgt  Verminnen dit alles aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende tussencommentaren. Daarmee gewapend trekt hij weer naar zijn publiek toe in Vlaanderen, Brussel en bij de Noorderburen.
Tickets: 21 euro I 19 euro (-26 jr) - reserveren via de webshop.

Vacature OCMW

MAATSCHAPPELIJK WERKER (m/v) – budgetbeheer/budgetbegeleiding
Contract bepaalde duur – halftijds – B1-B3
Lees meer over de vacature.
Kandidaturen tegen uiterlijk 5 april 2018 via info@ocmwsintlievenshoutem.be.

Jan Jaap Van Der Wal: Schoon
Donderdag 12 april om 20 uur in CC De Fabriek

In Schoon gaat Jan Jaap Van Der Wal in op alles wat mooi is aan Vlaanderen, z'n tweede thuisland. Pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen, de tafelrandjes en scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal SCHOON? Het is maar hoe je het bekijkt.
Tickets: 17 euro I 15 euro (-26 jr I ABO) - reserveren via de webshop.

Selfmade Pop-up in de bib
Zaterdag 14 april van 9 tot 17 uur

Op zoek naar een origineel cadeau voor een communie, lentefeest of Moederdag? Kom dan naar de Selfmade Pop-up in de bib.
Het is mogelijk om zelf iets te verkopen: 5 euro per tafel + 5 euro waarborg. Inschrijven vóór 31 maart via
bibliothecaris@sint-lievens-houtem.be.

Bekendmakingen en openbare onderzoeken

In het kader van de Vlarem-wetgeving en de wetgeving op de ruimtelijke ordening, maakt de gemeente de openbare onderzoeken met betrekking tot de aanvragen stedenbouwkundige- en milieuvergunningen en met betrekking tot voorlopig goedgekeurde ruimtelijke planningsdossiers (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en ruimtelijke uitvoeringsplannen) bekend. Alle dossiers zijn ter inzage voor het publiek bij de technische dienst, stedenbouw en leefmilieu in het gemeentehuis. Een overzicht is, per rubriek te raadplegen op de gemeentelijke website.

Uit in Sint-Lievens-Houtem

Raadpleeg de uit-kalender voor een overzicht van activiteiten / evenementen in de gemeente.

Hebt u opmerkingen op de nieuwsbrief of wenst u uit te schrijven? Stuur dan een e-mail naar stafsecretariaat@sint-lievens-houtem.be.
v.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem

  1.